Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Maraton de vaccinare în Piața Mare și Piața de Vechituri, în weekend!

Prefectul Altfatter Tamas si subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud au participat în data de 24.05.2021 la ședința condusă de premierul României, Florin Cîțu, referitoare la stadiul campaniei de vaccinare și la măsurile care trebuie luate pentru a crește numărul de persoane vaccinate. În cadrul ședinței, au fost prezentate activitățile desfășurate la nivel local în cadrul campaniei de vaccinare și au fost discutate propuneri concrete de eficientizare a campaniei pentru perioada următoare.

Prefectul a prezentat avansul campaniei de vaccinare în județul Satu Mare, inclusiv rezultatele Maratonului Vaccinării din municipiul Satu Mare, unde în cadrul celor trei ediții organizate la sfârșit de săptămână s-au vaccinat peste 3.000 de persoane. În continuare, pentru a facilita vaccinarea cetățenilor, în acest sfârșit de săptămână maratonul vaccinării va continua în zonele cu afluență mare de persoane din municipiu.

Astfel, sâmbătă, 29 mai 2021, în Piața Mare și duminică, 30 mai 2021, în Piața de Vechituri din municipiul Satu Mare, între orele 08.00 – 16.00 cetățenii se pot vaccina, fără programare, doar cu un act de identitate valabil, cu vaccin Janssen de la Johnson & Johnson care se administrează în doză unică și se eliberează pe loc adeverința de vaccinare generată prin Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

42 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Și piranda va țipa duminica la vechituri că: “Haideți la vaccin! Doi la preț de unu! Am și din alea aproape noi, puțin folosite! Haideți și luați!” 😱🤔🤯😲

  2. comentator Răspunde

    Deja e deranjant. La început se investea și se făceau centre cu circuite și dotări. Acum insă???? Cum poți face maraton de vaccinare în cocina aia de piață de vechituri? Acuma știu că s-a trasat sarcină și trebe musai vaccinat (foarte bine) dar chiar în buda aia publică de așa-zisă piață???? Urmează târgul de animale sau târgul de mașini????

  3. Altu Răspunde

    Ce fain va fi, mai ales la vechituri. Nu vor mai striga pirandele: “Hai la șosete, chiloți și alte boarfe!” ,vom auzi :” Hai la vaccin,e gratis pt toată lumea. Doar o dată te vaccinezi,a doua oară nu mai ai șansa”. La Piața Mare: ” Avem vaccin de sezon,cultivat în România. La 3 vaccinuri îți revine auzul,la 4 vederea iar de la 5 în sus te scoală din mormânt” . Așa că aveți grijă cu soacrele, să nu facă piața weekend-ul ăsta. Ar trebui și la bordeluri, baruri, cluburi,. Dacă ar convinge ăștia niste prostituate să presteze gratis, să vezi tu coadă la vaccinare. Nu ar joi fabrica de vaccinuri. Sau 🍺 gratis. Sau divorț la minut. Lucruri de care are nevoie omul.

    • Baftalo Răspunde

      Azi am fost in piata de vechituri ,romales de acolo se comporta mai corect ca tine !

  4. H&R Răspunde

    Daca vaccineaza duminica, la ce aglomeratie este atunci, vin vreo 20 de asistente si intro ora e gata jumatate din populatia orasului. In 2 ore se termina si cu orasul, si cu “munitia”. O sa traga ca la masina de cusut.

  5. Altu Răspunde

    Înainte ,vaccinarea era un act medical,acum e dus în derizoriu . Mulțumim Pnl-Usr. Lu-av-ar dracu!

  6. Rodica Răspunde

    Și eu sunt de acord cu vaccinarea dar chiar în orice condiții?

    • comentator Răspunde

      De acord. Spune @Rodica com pot fi respectate măcar regulile minime de igienă acolo? Și după aia te mai miri că sunt care pun la îndoială tot?? Eu nu. Consider bătaie de joc la adresa actului medical. Ne-am întors cu această acțiune în anii ’50.

      • vasilescu Răspunde

        Precis va fi un cort amenajat ,nu la botul calului ,ca la carciuma ,si vaccinarea nu presupune mare lucru : dezinfectare locala ,seringa sterila ,si o impunsatura mica .
        Nu e mare lucru .Pentru fricosi DA !

      • Marinarul vesel Răspunde

        Ba bine ca nu traiesti cu minim 100 ani in urma ,cand dezinfectarea se facea maxim cu rom ,si taiau jos piciorul cu fierastraul pentru lemn ,anesteziat tot cu rom.

    • radical2 Răspunde

      Nu conteaza conditiile. Important e sa fie cat mai multi vaccinati. Sunt prea multi oameni pe planeta .

    • Ilinca Avasiloaie Răspunde

      Pai daca oamenii nu fusesi bine educati ,sa stie dice vaccinul prieste ,si scapai di boala ,si pusera botu la prosteala di pe net ,se sparie si nu merge la vaccin ,si mai era si lenea asta romaneasca , bata-l focu ,tre sa faca seva , ca veni la toamna iarasi microbu si omoara oamenii !

  7. abc Răspunde

    Problema mai e că vaccinul Johnson&Johnson e al doilea cel mai slab ca eficiență dovedită după cel chinezesc. E puțin mai bun ca o loterie. Important e ca să crească numărul vaccinaților dintr-o lovitură (se administrează o singură doză), adică să crească numărul vaccinaților orice ar fi sau să terminăm cu pandemia?

  8. Pandemia Răspunde

    Pandemia s-a terminat de un timp. restul ii pampam. 😉

    • gogu Răspunde

      Nu chiar , asa a fost si anul trecut , la toamna vine urmatorul val ,la noi nu se va ajunge la min 80% vaccinare ,ca sa se opreasca ,apoi restrictii ,masca ,inchidere.Virusul si variantele sale vor circula in lume ,cei nevaccinati vor fi mai devreme sau tarziu infectati.

  9. ... Răspunde

    @Gogule. Am mai spus-o. Degeaba ne vaccinăm chiar și peste 60% dacă tot noi importăm purtători de viruși de prin India sau alte țări! Asta se cheamă muncă manuală, ne facem rău cu mănuța noastră. Și pentru ce? Niște bănuți la patroni? Țările sărace au avut acces numai la 1% din vaccinuri și noi degeaba ne vom vaccina dacă nu pricepem că pandemia globală trebuie terminată global. Nu ține că stă grănicerul și strigă la covid “Halt!” la graniță! Iar dacă în țările sărace care au acces la 1% din vaccinuri și la ei trăiesc 60-70% din populația globului (deci la ei nu prea se vaccinează) bineînțeles vor apărea alte tulpini. Ce e așa e greu de priceput? Iar dacă tot apar tulpini pandemia veci nu se termină. Încep să cred că asta se dorește.

    • gogu Răspunde

      Tot nu intelegi , daca lumea e vaccinata in numar mare ,degeaba vin infectati din alte tari ca nu mai gaseste pe cine sa infecteze ,daca reuseste pe cei 6% cat este rateul vaccinului ,nu se transmite mai departe ,majoritatea fac o forma usoara,

      • ... Răspunde

        Da, da sigur @covid19. Cum să nu! de aia s-au panicat cu toții când au descoperit tulpina indiană la noi în țară. Nu ar trebui să consumi atâț material maro că îți afectează inteligența aia puțină.
        Atât timp cât tot apar cazuri din cauza variantelor pandemia nu se termină niciodată. Asta indiferent care este situația într-o zonă. E greu să pricepi, știu.

        • covid 19 Răspunde

          @…, Mersi pt. aprecieri dar nu eu am postat. Dimineaţa lucrez ca să contribui cu ce pot la susţinerea celor care n-o fac. A început sezonul cald şi am treabă în aer liber. Simt că te-ai vaccinat chiar dacă nu recunoşti. Sănătate îţi doresc.

    • gogu Răspunde

      Deocamdata vaccinul este eficient si pentru variante.Tehnologia se poate adapta repede si pentru o varianta care ar fi mai periculoasa.

      • H&R Răspunde

        Dar cine modifica tulpinele? Asta e o gainusa care oua aur. Nu se mai pierde niciodata!

        • bacteriolog Răspunde

          Cand virusul trece succesiv prin mai multe persoane, dupa un numar de “copieri” unele ies modificate, nu originale 100%,, asta se chiama mutatie, si virusul gripal este mare maestru in a face mutatii.
          De aceea unde este multa lume neprotejata, nevaccinata, fara masuri, au loc copieri in numar mare si apar mutatiile, vezi mutatiile din Anglia, Brazilia, Africa de sud, India.

          • bacteriolog

            Asta spune unul care fapte demonstart nu face diferența între un virus și o bacterie. Deci poți să te bazezi liniștiti pe ce spun eu!😱🤮😪

          • IT

            @Altu : inca nu te ai plictisit de scris in numele altora, ca sa para prost? Raspunsurile @bacteriolog au fost corect argumentate, vi tu falimentat horeca si faci pe desteptul, cu toate ca esti un antivaccinist prost. Din cauza celor ca tine situatia e asa proasta, iarasi ajungem codasii europei.

          • IT

            Altu = Golf= … , si mai are si alte naravuri !

  10. ... Răspunde

    @IT, ți-am spus foarte clar că nu sunt nici @Altu și nici @Golf. Dacă nu mă crezi du-te la redacție și dacă nu îți dau IP-urile tot poți vedea că emailurile sigur sunt diferite. Ești așa de greu la cap?
    Dar tu sigur ești @covid19. Te las să ghicești de unde știu.
    Oricum nu înțeleg de ce este asta preocuparea ta principală că care care o fi. Scuze pentru cacofonie. Sau faci poliția postărilor?
    Să știi că nu din cauza antivacciniștilor stăm prost. Mulți au oroare pe injecție, de aia. Mai ales la țară unde oamenii nu au fost informați corect și nici nu au timp de teorii de astea. Seara mulți cad lat în pat și dorm buștean pentru că vaca trebuie mulsă dis de dimineață etc. În momentul în care tu ca și guvern nu iei în calcul faptul că 40-45% din populație trăiește în mediul rural și tu ca și guvern nu iei în calcul vreun an de zile cum să ajungi la ei apoi să nu te miri că de ți se termină muniția (a se citi potențialii doritori de vaccin) restul îi dau cu flit!

    • IT Răspunde

      Degeaba manevrezi cu mai multe adrese email .

    • Press Răspunde

      “În prima țară din UE care a atins imunitatea de grup, 84% dintre cetățeni au spus că vor să se vaccineze “

    • Altu Răspunde

      @…,nu îți pierde vremea cu respectivul (@ IT). Dacă nu era analfabet îi răspundeam chiar eu,dar așa nu merită. Nu îmi pun mintea cu toți proștii. Nu e @covid 19, ăla are și el niște idei ciudate,dar măcar e coerent în exprimare și la el ortografia e corectă. Ăsta e clona lui nereușită. Nu îl mai contrazice că nu se știe cu nebunii, dă-i dreptate și lasă-l în plata Domnului.

      • ... Răspunde

        @Altu, să știi că ai dreptate. O seară plăcută. Doar sunt curios ce vor spune aceștia când se va pune în mișcare PNRR cu toate efectele. Vor urla de “fericire”, cred.

        • IT Răspunde

          Ce fain e sa raspunzi si sa te sustii reciproc tot pe tine , un psiholog ar zice ca ai personalitate multipla.
          Chelner ! du halbele la masa 5 ,lasa telefonul !

          • IT

            Si eu fak la fel. Ce draq. Ce sa fak daca nu am treaba?

          • ...

            Deja ești exasperant de penibil. Am impresia că tu ești din ăla care crede că dacă el face așa atunci toți fac la fel.

      • Bula Răspunde

        Esti doar un amarat de fricos de vaccin , un NIMENI , trage apa dupa tine !

  11. BULA Răspunde

    Esti doar un amarat de fricos de vaccin , un NIMENI , trage apa dupa tine !

  12. Lectură pentru IT Răspunde

    Lectură pentru IT. Asta se întâmplă dacă înghiți orice și nu judeci. Dacă nu erau așa-zișii antivacciniști asta nu se afla în veci pentru că nu se cerceta și când dădeau careva colțul după rapel dădeam în continuarew din umeri. Na uite că se poate rezolva! Numai să vrei!
    https://www.stiripesurse.ro/cum-ar-putea-fi-prevenite-cheagurile-de-sange-provocate-in-urma-vaccinarii_1810509.html

    • IT Răspunde

      “a fost înregistrată la 309 din cele 33 de milioane de persoane care au primit vaccinul AstraZeneca ,au decedat 56 ” deci este mult sub rata mortalitatii covid.Si nimeni nu te opreste sa faci cu Pfizer , daca la evrei le este bun ,atunci si pentru restul lumii este bun .
      Am prieten cu probleme cardiovasculare ,a luat Astra Zeneca chiar din lotul acela cu asa zisa probleme si nu are nimic.
      Am prieteni trecuti prin covid acum 8 luni ,2 din 6 nu sunt nici acum bine 100% .

      • Lectură pentru IT Răspunde

        Până mai ieri se nega și existența oricărei legături. Aici e problema mare că nu te poți baza pe ce se spune. Degeaba minimalizezi cifrele că dacă numai și numai un singr om practic sănătos moare din cauza vaccinului tot omucidere prin imprudență se cheamă. Iar asta se pedepsește. Pentru că dacă nu se pedepsește la o adică producătorii de vaccinuri pot să o ia pe arătură și să neglijeze niște aspecte știind că politicul le ține spatele. Și nu este normal deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.