Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Serinus Energy se extinde. Compania pregătește forarea unei noi sonde în județul Satu Mare

Serinus Energy se extinde: declanșează operațiunile de forare a unei sonde noi în județul Satu Mare. Compania speră să găsească un câmp de gaz similar cu cel de la Moftin, luna viitoare urmând a declanșa operațiunile de forare a unei sonde noi, Sâncrai-1, titrează profit.ro. Aceasta va fi amplasată în localitatea Eriu Sâncrai, comuna Craidorolț, județul Satu Mare.

,,Mai avem șase locații pentru care programăm săparea de sonde în perioada următoare. Vom stabili când se vor efectua forajele pe baza rezultatelor din Sâncrai. Strategia companiei în România este una de continuare a modelului aplicat la celelalte sonde ale companiei, de a repeta Moftinu de mai multe ori. Am spus întotdeauna că România are multe zone tip Moftinu, a explicat CEO-ul Serinus, Jeffrey Auld.

Auld a mai precizat că o descoperire la Sâncrai-1 ar putea fi relativ ușor de monetizat. “Este un cost de capital redus, este un gaz de mică adâncime și avem deja o fabrică de procesare a gazelor”, a explicat acesta. „Avem mai multe opțiuni acum: putem direcționa producția (din Sâncrai – n.r.) către fabrica de la Moftinu sau putem construi alta”, a spus Auld.

Compania operează în prezent patru sonde de gaze la concesiunea din Satu Mare: Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-1008. Pentru acest an, Serinus și-a programat forarea celei de-a cincea sonde în perimetru, lucrările fiind estimate să înceapă în a doua jumătate a anului.

Sursa: profit.ro

6 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Asa se duc bogățiile pământului Romanesc în strainezia .

  2. H&R Răspunde

    Nu inteleg nici eu de ce trebuie vandut tot.

    • Golf Răspunde

      Citește aici și poate vei înțelege:

      https://trenduri.blogspot.com/2021/05/cum-ar-arata-viata-noastra-daca-nu-am.html?m=1

      Pe scurt, pentru că suntem sclavii străinilor, ne-am vândut țara.

    • Romanistan citizen Răspunde

      Cea mai mare greșeală de-a noastră ca țară este că la privatizarea PETROM am vândut tot la pachet! Nu numai prelucarea la rafinării, dar și distribuția și rezervele! Cred că suntem singurii din Europa și cam singurii care avem rezerve destul de consistente. Această structură de la Moftin făcea parte din rezerva identificată cu ani în urmă de Petrom. Și să știți că mai este inclusiv la noi în județ! Așa că noi suntem de vină ca țară pentru situație. Cine a fost care a derulat negocierile de vânzare din partea guvernului. Poate ați uitat că a fost în 2003-2004 dar Adrian Năstase și Traian Băsescu! În paranteză Ungaria a vrut să intre puternic pe piața Croației și a cumpărat când era de vânzare o parte a acțiunilor companiei croate. Ce a făcut la scurt timp Croația? A răscumpărat tot! Asta este diferența. Vă rog să-i aplaudați pe nenorociții din parlament și de la guvernare că muncesc și au grijă ca lor și exclusiv numai lor să le meargă bine! Să nu uitați să mergeți să-i votați și data viitoare! Nu de alta dar încă nu au terminat să pună țara pe buturci!🤮🤮🤮😤😭🤯😭😰

      • H&R Răspunde

        Din cate stiu si MOL Ungaria a fost vandut parca la rusi, dar au rascumparat si ei, Si inca erau si alte firme rascumparate. La ei demult sufla “wind of change”, la noi doar o basina spurcata tot sufla, dar noua ne place si asa.

        • Romanistan citizen Răspunde

          Mda. Culmea e că rezervele omologate numai noi am fost în stare să le vindem, ceilalți au vândut numai distribuția!!! Exact noi! Trebuie să fi inconștient sau vândut unor interese străine țării. Dar văd că nu deranjează pe nimeni.🤔😱🤯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.