Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Vaccinare cu Johnson & Johnson la cabinetele Coica: ,,Vrem să înființăm primul centru non-stop’’

Sătmărenii se pot vaccina anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson la cabinetul dr. Coica, situat pe bulevardul Lucian Blaga CU8. Doctorul Dorel Coica a anunțat că pregătește înființarea unui centru de vaccinare non-stop.

,,Am beneficiat de sprijinul Direcției de Sănătate Publică, iar cu acordul lor vrem să înființăm primul centru de vaccinare non-stop, cu Johnson&Johnson”, a declarat Dorel Coica.

El a precizat că până la înființarea centrului non-stop, oamenii se pot vaccina cu serul Johnson&Johnson la cabinetele dr. Coica, între orele 8-20, iar programările se fac la numărul de telefon 0732.116.833.

,,Dacă DSP-ul reușește să discute cu Ministerul să ne deblocheze, să nu avem limită, începând de astăzi și până pe data de 24 vom avea un program de la ora 8.00 la ora 20.00, iar dacă lucrurile merg bine, după data de 24 instituim regimul de non-stop, vaccinare non-stop, ziua, noaptea, sâmbătă, duminică”, a mai spus Dorel Coica.

36 comentarii

  1. Ășâțî Răspunde

    Ne apucăm de lucru, începând de astăzi. Până ce sosește vaccinul, doritorii pot alege dintre săpun lichid sau șampon Johnson&Johnson.

    • Adi Răspunde

      Să ne arate certificatul lui de vaccinare , doar banii îl interesează pe acest individ .

      • H&R Răspunde

        O mare parte dintre angajatii din sanatate publica nu s-au vaccinat, si nici nu vor face. Stiu si ei ceva.
        https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-anthony-fauci-let-the-coronavirus-pandemic-happen-why-isnt-there-a-criminal-investigation

        • Dr Haus Răspunde

          Un nou studiu alertează în legătură cu viitorul “incert” al pacienţilor bolnavi de COVID-19 care au supravieţuit bolii. Principala concluzie este că majoritatea celor care au trecut prin spital în urma infectării cu coronavirus au simptome , care conduc, inevitabil, la un risc ridicat de deces după boală. Pacienţii cu COVD-19 care dezvoltă simptome prezintă un risc de şase ori mai mare de deces.
          Studiul, deși cu rezultate încă provizorii, a stabilit că 82% dintre pacienţii spitalizaţi au dezvoltat simptome sau chiar afecțiuni , care merg de la dureri de cap şi până la pierderea mirosului sau a gustului, ceea ce creşte de şase ori riscul de deces,
          arată concluziile unui studiu internaţional publicat de revista medicală JAMA Network Open, potrivit Agerpres.”După un an încă luptăm împotriva unui inamic invizibil şi necunoscut, avem nevoie de informaţii: trebuie să învăţam tot ceea ce putem despre impactul COVID-19 de la pacienţii care au fost bolnavi şi de la cei care au supravieţuit”, subliniază ea.

          Potrivit lui Chou, chiar şi dacă “pandemia va fi complet eradicată, vorbim despre milioane de supravieţuitori” cu potenţiale probleme pe viitor.

        • Dacus Răspunde

          Cu doar 19% vaccinați cu cel puțin o doză, România e la jumătate din Ungaria sau Marea Britanie

  2. H&R Răspunde

    Simti mirosul banilor sefu?

  3. Bucuresti Răspunde

    Vaccin PSD.

  4. R&H Răspunde

    Un studiu desfăşurat la Universitatea din San Diego împreună cu Institutul Salk susţine că boala provocată de SARS-CoV-2 este o afecţiune vasculară, şi nu una respiratorie, aşa cum se credea până acum, relatează Euronews.
    Acest lucru ar putea explica formarea de cheaguri în cazul unora dintre pacienţi, dar şi alte manifestări, precum „degetele COVID”, care nu sunt simptome specifice unei boli respiratorii.

    Studiul arată cu precizie cum virusul distruge celulele sistemului vascular. Este cunoscut faptul că, dincolo de simptomele respiratorii pe care le provoacă COVID-19, şi alte părţi ale corpului pot fi afectate de tulburări cardiovasculare. Echipa care s-a ocupat de studiu arată modul în care virusul atacă sistemul circulator sau vascular, scrie adevarul.ro.
    Proteina S a virusului (cea care îi dă aspectul de „coroană”) atacă celulele receptoare ACE2 din corp, distrugând mitocondriile responsabile cu generarea energiei celulelor. Astfel, este afectat ţesutul endotelial care protejează vasele de sânge. Asta se observase deja, dar ceea ce nu se cunoştea până acum era mecanismul exact şi rolul proteinei S. Această proteină stă, de altfel, la baza tuturor vaccinurilor aflate în uz în prezent.
    Efectele asupra sistemului respirator sunt, de fapt, consecinţa inflamării ţesutului vascular din plămâni: „Foarte mulţi oameni cred că este o boală respiratorie, dar în realitate este o afecţiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, coautor al studiului.

    „Asta ar putea explica de ce unii oameni fac infarcte sau au probleme cu alte organe ale corpului (decât plămânii – n.r.). Toate sunt vascularizate, este ceea ce au ele în comun”, a explicat profesorul.

    • ... Răspunde

      Măi @R&H! Astea ce le postezi tu sub fele de fel de pseudonime le-am citit și eu și probabil și alții. În loc de copy paste și probabil contracost sau din alte varii obligații poate și de altă natură ce ar fi ca sub formă de comentariu să-ți dezvolți ideile proprii? Că altfel fii sigur degeaba le scrii, nimeni nu are timp să citească informații practic furate din gura altuia.
      Mai bine postează știrea aia că la mulți vaccinați cu ambele rapeluri după 3 luni nu era nici urmă de anticorpi! Sau asta nu îți convine?

      • Ivan Răspunde

        Vaccinul rusesc Sputnik V este mult mai eficient, studiile si calculele arata ca “tine” min 2 ani, si este eficienta si impotriva mutantilor. Pacat ca astia de la noi nu aduc din motive politice, ungurii, slovacii, germanii, norvegienii au comandat deja

      • Unu Răspunde

        Si cei nevaccinati cat timp au anticorpi?

        • ... Răspunde

          Te rog fă un calcul. Dacă în 3-4 luni am ajuns la 20 și ceva % vaccinați deci suntem departe de imunitatea de turmă deja mulți dintre cei primii vaccinați poate nici nu mai au anticorpi? La un nou val pot pica bolnavi. Ce am rezolvat atunci cu toată campania asta defectă. Se vede că peste 100000 pe zi și doar de acum !!! nici dacă stăm în cap nu putem vaccina.
          În Satu Mare doar trei medici de familie au acceptat să vaccineze anticovid! Bine, mulți nici nu au condiții de păstrare a vaccinului sau condiții de acces separat, circuit. De fapt știu despre mulți că nici acum nu sunt vaccinați. Atunci despre ce mai vorbim? Și fără ei sincer nu ai șanse să ajungi în mediul rural.

          • Prostu

            Si ce propuneri ai? Ca vad ca esti antivaccinist. Si cei trecuti prin boala covid se pot reinfecta dupa 6 luni, a doua oara e mai grav, au fost care nu erau cu comorbiditati, prims oara au trecut usor, a doua oara au murit.

      • Facebuci Răspunde

        De idei proprii e plin netul, alea deruteaza si prost informeaza lumea, multi sunt speriati de scornelile antivaccinistilor.

        • ... Răspunde

          Nici eu nu sunt de acord cu mulți de aici, stai liniștit. Cu zinc și cu vitamine și alte cele de exemplu. Dar asta cu copiatul sub un pseudonim de articole întregi și știri care te duc intenționat numai și numai într-o anumită direcție deja mă exasperează. Așa ceva se face cu un scop anume și bineînțeles în niște condiții speciale anume. Inclusiv pecuniare.

      • Péter Răspunde

        Si ce propui, lumea sa nu faca nimic? Sa faca : virusul nu exista?
        Zilele astea un cantaret de 40 de ani din Ungaria Pápai Joci, a picat gramada,la o partida amicala de tenis cu prietenii, a fost luat de salvare, el trecuse usor prin covid acum 5luni. Analizele medicale au aratat ca tot organismul a fost dereglat de virus, nici un parametru fiziologic nu era normal.

        • bigbrother Răspunde

          Érte nem kár. Azt hallgasd meg, ő énekes???? Inkább bohóc a TV2-n.

  5. ... Răspunde

    Măi @Prostu! Ia spune-mi și mie unde franțu am zis eu că sunt antivaccinist? Sunt curios dacă găsești.😱😲🤮
    Dacă fac un calcul simplu și zic că în ritmul ăsta niciodată nu ajungem la imunitate aia la tine e antivaccinism? Cu logica stai slăbuț.

    • asistenta Răspunde

      Da este vaccin la liber ,Pfizer ,te prezinti numai cu buletinul pe Closca sau Rodnei la Centrul de vaccinare cu buletinul si in max juma de ora se rezolva .

      • ... Răspunde

        Mă bucur că nu am primit răspuns la întrebarea mea referioare la unde am zis eu că sunt antivaccinist.

  6. H&R Răspunde

    Romanii au prea putine variante la vaccin. Poate acum cu J&J. Nu inteleg de ce nu aduc sau permit Sputnik V sau Sinopharm.

    • ... Răspunde

      Politică tată! După mine cel mai fezabil vaccin este Sputnik și după aceea Johnson. Mai ales că e o singură doză și e mai ușor de aplicat și tehnic. Totul e politică. Acum cu Brexitul ăsta “bineînțeles” că AstraZeneca nu e bun. Sfântul ban ne domnește și ne dovedește și aici! Pe mine mă îngândură mai degrabă faptul că după ce am vaccinat cât am vaccinat la un procent semnificativ dintre ei după 3-4 luni e pauză totală la anticorpi! Practic am dat la r@h@t o palmă. Până la urmă tot va trebui să găsim ceva leac care nu necesită vaccinare. Altfel vom sta în case până la adânci bătrâneți. Vezi cazul țărilor vaccinate și care teoretic nu ar trebui să aibă probleme și totuși sunt în lockdown. Nu e vorba de o singură țară să zici că e accident!

      • Golf Răspunde

        @… Încearcă să înțelegi că toată făcătură asta este o agendă planificată iar din acel moment vei pricepe că nu contează cât de repede se face vaccinarea sau cu ce vaccin se face sau cât ține imunitatea. Angenda acestor psihopați este simplă, să îți faci vaccinurile și un pașaport verde pe baza căruia să îți controleze libertățile.

        Mai apoi vor urma rapelurie bi anuale pentru toate tulpinile inventate de ei.

        Vei vedea lumea diferit când vei afla că corporațiile, guvernele, mass media te vor prost, bolnav cronic, conformist și un sclav care să-și accepte această condiție și chiar să și-o dorească, vezi China.

        • ... Răspunde

          Știu. Ai uitat că vor să controleze mișcarea și consumul de bunuri pentru că chipurile se consumă mai mult decât se produce. De aia sunt și pandemiile astea printre animale. Eu nu știu cum a fost înainte de toate astea că atunci astea nu au fost dar deloc! Iar igiena și restul erau la pământ față de ce se solicită ca și condiții în zootehnie. În paranteză eu nu m-am vaccinat dar am grijă de sănătatea mea. Eu doar am încercat să dezvolt o idee și repede mi-am dat seama că treaba șchioapătă rău și nicicum nu are finalitate. Sunt sigur că imediat va apărea ca și reacție vreun cavaler al apocalipsei care va încerca să mă convingă că verdele e de fapt alb și eu nu știam bine până acum.

          • Stan Patitul

            Poti sa ai grija de sanatate si sa se lipeasca virusul de tine ,majoritatea au luat de la rude ,prieteni ,vecini .

          • The Economist

            Nimeni nu vrea sa controleze miscarea si consumul de bunuri ,astea tin economia in miscare ,se invart banii ,lumea are ce produce pentru care ia salar.
            Capul tau e afectat rau de scenarii conspirationiste.

        • gogu the Original Răspunde

          Ca de obicei aiurezi ,mai ales asta cu ingradirea libertatilor.Cand e valul mai mare sunt ingradite libertatile ,cand ai vaccin si pasaport verde se scad.

    • garcea Răspunde

      Romanii fac ce le zice Bruxellesul ,nu au curaj sa gandeasca si sa faca ceva de capul lor .Cand se vor trezi ,nu va mai fi disponibil vaccin rusesc. Si e mai simplu sa astepti ce pica gratis de la UE decat sa scoti ceva bani pt ele .Deh , banii trebuie pt investitii prostesti si pensii speciale .Este singurul din lume la care prima doza si a doua sunt diferite constructiv pt eficienta maxima . Celelalte dau acelasi la interval de timp.

  7. H&R Răspunde

    Politica asta ne omoară, nu covidul.

  8. Press Răspunde

    Guvernatorul statului american Ohio, Mike DeWine, a anunțat miercuri, 12 mai, lansarea unei loterii pentru persoanele imunizate, relatează BBC. Participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să fie rezidenți în Ohio și să fi primit cel puțin o doză din vaccinul anti-Covid. Cinci dintre norocoși vor câștiga un pot de câte 1.000.000 $.
    Citeşte întreaga ştire: Loterie doar pentru vaccinați. Statul american Ohio oferă câte un milion de euro la cinci persoane imunizate

  9. ... Răspunde

    @The Economist. Nu sunt conspiraționist. Numai te rog umblă puțin pe stradă și vezi care este dinamica economică. Nu din birou unde îți vin rapoartele care ți le desenează pe toate în roz. E vorba de întreprinzătorii mici care își închid afacerile una după alta pus cifra de afaceri care peste tot scade. Adică scade constant și de luni bune rulajul monetar. Care, dacă ești economist, trebuie să știi unde duce. O să ne ducem într-un V din ăla dar invers, în jos. Nici incapacitatea de plată nu e departe, nu degeaba a fost FMI la noi. Dar unii bagă știrea undeva la subsol că deranjează. Ai să vezi. Deocamdată ce am zis se adeverește.
    Întrebare către tine. Ce ne facem dacă chiar dă faliment Ave Impex? E?

    • H&R Răspunde

      AVE Impex a fost cumparat de Sam Mills din cate stiu si a mai cumparat ceva firma/e Sam Mills , dar acum e aproape de insolventa Sam Mills. Angajatii deja stiu asta si-si cauta deja locuri de munca noi. Dar se pare ca asta este normal in lume, asta e noua moda, sa falimentam firmele mici autohtone si cei de multi sa controleze tot. Doar Chin@ a reusit sa creasca economia tarii.

      • ... Răspunde

        Ave Impex NU ESTE deloc o firma mica. Daca intra in faliment poate trage multe alte firme dupa ea foarte usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.