Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Vaccinul anti-Covid-19 nu va mai fi gratuit. Orban: Acum e o situație excepțională

Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19, a sugerat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2, titrează Digi24.

,,Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: “Într-un viitor oarecare”.

Sursa: Digi24

 

 

18 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Ce om imbecil!! In curand statul va avea pretentia sa pupam si mana pt ca isi face datoria…cei care muncesc si platesc la stat pentru sanatate, platesc degeaba nu? Mai mult de atat, platesc zeci de ani si poate nu beneficiaza de nimic!! Stat de cacat

  2. Yui Răspunde

    În momentul în care vaccinul nu este gratuit dar de vaccinare depinde condiția personală a individului că se poate ori nu deplasa sau poate merge la anumite evenimente, deci dacă se ajunge la treaba asta deja este limitarea drepturilor și libertăților cetățenești. Limitare deliberată. Așa că prevăd mult scandal și foarte-foarte multe procese pe care minunatul stat român le va pierde. Exact din cauza condiționării. Sunt încălcări flagrante ale constituției. Nu mă mir de fapt, că de un an și ceva este tot timpul călcată în picioare. Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt antivaccin dar nu înțeleg de ce a trebuit lansată această bombă acum, mai ales că cifrele arată destul de bine. Sunt curios ce rezultat ar fi avut PNL la alegeri dacă scăpa această păsărică Orban în campanie. În concluzie mare kurvă e politica și eu nu am încredere în ea, dar deloc!

    • nuconteaza Răspunde

      @Yui Stai linistit, eu asta atentionam de ceva timp pe aici, dar is catalogat anti tot … asa vei fi si tu. Ca sa poti intra in randul oamenilor “normali” trebuie sa te apleci si sa multumesti.

      • Yui Răspunde

        @nuconteaza. Vezi că nici nu am menționat că îîn țările civilizate testarea este gratuită. La noi nici vorbă de așa ceva! Adevărul că la noi toți suntem plini de bani și nu suntem săraci lipiți pământului ca și nemții sau austriecii. E bătaie de joc curată! Va fi scandal mare. Nu de la mine dar va fi scandal mare. Tot mă gândesc unde drq se duc banii ăia care ni sunt retrași vrei sau nu vrei ca și asigurare de sănătate.

    • yooi Răspunde

      Incălcarea drepturilor OMULUI. 1) ție ți se incalcă dreptul de a merge la Teatru nevaccinat. 2) Mie mi se da dreptul sa merg vaccinat, să mă inbolnăvesti, DA EȘTI PERSECUTAT ….

      • Yui Răspunde

        În momentul în care tu spui că ești vaccinat și în continuare te poți îmbolnăvi inclusiv chiar să răspândești boala și să faci forme mai ușoare de covid chiar nu pricep de ce tu poți intra unde vrei iar altul nu. Pentru că de îmbolnăvit te poți îmbolnăvi? DA. Te transmis, chiar vaccinat, boala la altul poți? DA. Toți nu vor fi vaccinați niciodată, fizic este imposibil. Deci nu văd logica în ce spui. Iar în ce privește eventualele dezbateri juridice, ei astea lăsăm la specialiști. Dar să știi că materialul este gata pentru unde trebuie. Mai luxăm noi drepturile omului dar nici chiar așa. De 18 luni numai tăiem și nu se vede finalul. Și nu din cauza nevaccinaților, asta să știi. Vine în curând darea de seamă contabilă, nu mai este mult. Nu este amenințare, este un fapt.

  3. Info Răspunde

    Israelul vrea să renunțe la toate restricțiile anti-COVID din iunie. Peste 50% din populație e vaccinată
    Israelul a înregistrat la apogeul pandemiei circa 10.000 de noi bolnavi pe zi. Acum însă, Ministerul Sănătăţii a raportat 12 cazuri în ultimele 24 de ore.
    Israelul a început campania de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, în baza unui acord semnat cu compania Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze statului evreu, în schimbul unor date despre efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale digitale despre populaţie. Până acum, mai mult de 5 din cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit două doze din vaccinul Pfizer. Numărul scăzut de contaminări a făcut ca autoritățile să redeschidă restaurantele, barurile şi sălile de sport într-o primă etapă, dar numai pentru persoanele cu „paşaport verde”

    • Yui Răspunde

      Bun, și???? Ce treabă are știrea asta arhicunoscută cu tâmpenia lansată de Lucovid? Să nu cumva să răspunzi!
      Cum mama naibii vom lupta împotriva pandemiei dacă trebuie să plătim vaccinul? Mulți și-au pierdut locul de muncă în această “luptă” inegală! Unii sunt supraplătiți chiar nemotivat alții nu au bani de pâine darămite de vaccin! Întrebi cine sunt supraplătiți? De exemplu ăia care nu mai au relații cu publicul și totul se depune exclusiv online. Atunci de ce primeau o vreme spor de covid?

      • ... Răspunde

        Corect, parcă eu le-aş zice.

      • Vasilica Răspunde

        Ce nu intelegeti , amu trebuieste facut vaccinu ,cand e peschin ,nu pe banetu ,fraierii care nu voieste ,mai tarziu ,plateste ! bogdaproste

        • @Vasilica Răspunde

          Ba eu îți zic să faci ceva șmecherie și să-ți faci vreo 5 deodată cât mai e gratis. Bagă-le la spaiz. Nu se știe niciodată.

          • Gioni

            Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au depistat opt cetățeni români care au prezentat teste COVID-19 false.

    • comentator Răspunde

      Tu stii cine e mare sef al peneleului? Stii cine decide peste capul nostru? Daca Bruxelles zice ca platesti atunci vom plati! Eroii p@lii. Jale va fi un curand si mai ales ca am reusit sa ingropam de tot economia. Cu mana noastra. Pentru ca alte tari au au ajutat si industria. Nu la horeca ma refer ca acolo evaziunea era 75-80% pe putin ci la restul.

      • H&R Răspunde

        Apoi da, acum ramane de vazut cum facem cu PNRR cu pensiile anticipate si cu varsta de pensionare, ca tot de Bruxi depinde si de PeNeLe. Pacat ca astia pot negocia bine numai pensiile speciale. Ar putea sa traim un fel de Carpe diem, adica traiesti pentru ziua de azi, ca nu este sigur ca mai prinzi pensia. Daca prinzi, nu te vei bucura mult de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.