Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

VIDEOREPORTAJ. Primul transport de ajutoare de la Crucea Roşie pentru sinistraţi

Crucea Roşie Satu Mare a efectuat vineri seara primul transport de ajutoare pentru sinistraţii din Răteşti, care sunt adăpostiţi în căminul cultural după ce casele le-au fost inundate sau dărâmate după viitură.

Directorul Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, a spus că s-au dus în prima fază produsele din depozit dar şi alimentele adunate de la Carrefour.

“Am adus sac de dormit, în prima fază 35, dar de la Bucureşti ni s-au aprobat încă 100 de saci de dormit, am adus alimentele care s-au adunat la banca noastră de alimente din cadrul Carrefour-ului, detergent, Domestos, săpun lichid, săpun solid, pastă de dinţi, am adus dezinfectanţi, geluri pentru mână, îmbrăcăminte, scutece. Sperăm să se mai adune lucruri, bunuri, lumea se mobilizează, va fi de durată acest fenomen, mulţi au rămas fără locuinţe, riscul de infecţie există”, a spus Rodica Borban.

Crucea Roşie şi PortalSM demarează o campanie de ajutorare a celor circa 300 de persoane care au fost evacuate în urma inundaţiilor de joi, în județul Satu Mare.

Sătmărenii sunt rugaţi să doneze în prima fază produse alimentare neperisabile şi de igienă pentru persoanele care nu mai pot locui în casele distruse de inundaţii. O parte a acestor case s-au prăbuşit, iar o parte sunt încă sub ape.

Avem aproximativ 300 de persoane care au fost evacuate. Cele mai grave probleme au fost la Beltiug. Momentan pregătim un transport de urgenţă la Căminul Cultural din Răteşti, acolo avem 73 de copii, aproximativ 200 de persoane adulte. În prima fază, vom duce produce igienice pe care le avem la depozitul nostru de urgenţă, saci de dormit, săpunuri, pastă de dinţi, periuţe de dinţi, conserve, produse neperisabile, dar din păcate nu vor fi suficiente. Vom duce hăinuţe, pampersuri, dezinfectanti, pentru că pericolul e foarte mare de a se infecta”, a spus Rodica Borlan.

Produsele din depozitul Crucii Roşii nu vor fi suficiente, astfel că apelăm la sprijinul sătmărenilor şi al frmelor.

„Având în vedere că va fi de foarte lungă durată, mai ales pentru cei de la Beltiug, unde casele sunt complet distruse şi care chiar nu au unde să meargă, apelăm la populaţie şi la firme care pot să ne ajute cu produse neperisabile cu bani, vom pune şi la catedrală o urnă pentru bani. Se pot dona atât bani, cât şi alimente la supermarketul Carrefour, unde avem la case urnele acelea fixe şi avem o zonă unde se pot dona produse. Ar fi important să fie produse neperisabile, dulciuri, fructe pentru copii, conserve, pături, săpunuri, şampoane, tot ce e nevoie, hăinuţe”, a spus roduca Borlan.

Primarul comunei Socond, Nicolae Cornea, a declarat că este nevoie de alimente şi îmbrăcăminte.

“Avem două case distruse în totalitate, practic nelocuibile, pe care vom încerca să le ridicăm. Este o lipsă acută de alimente, îmbrăcăminte, inclusiv aparatură casnică şi aşa mai departe. Practic au pierdut totul”, a spus Nicolae Cornea.

De asemenea, ar fi binevenite saltele şi paturi mobile pe care să doarmă oamenii.

Se poate dona şi la sediul Crucii Roşii.

Număr de cont pentru persoanele care pot face donaţii

RO67RNCB0221043045800005 – Crucea Roşie Satu Mare

Informaţii pentru donaţila numărul de telefon 0261770244

HAIDEŢI SĂ ÎI AJUTĂM PE SINISTRAŢI!

DISTRIBUIŢI!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.