Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Alocațiile copiilor, majorate de la 1 ianuarie 2022. Creșterea, aproximativ 10 lei

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei, a decis, marți, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, titrează Digi24. Creșterea ar fi de puțin peste 10 lei.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

,,Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public.

Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022″, a spus Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Oana Țoiu a estimat că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei.

Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Sursa: Digi24

21 comentarii

  1. mae Răspunde

    ba nenorocitilor………..ba ceausecu dadea 500 lei alocatie ,si salariul era 1400 lei sau 2000 lei……nu stiu cu aproximatie ……..rusine mare sinteti de toata groaza rusine sa va fie

    • Cetateanul Răspunde

      Comunistule, impuscatul a dat 300 de lei pentru primul plod, 301 lei pentru al doilea, si tot asa!
      Era salariul incepand cu 1400 de lei, dar nu valorau nimic!
      Asa sa nu ma ostenesc aiurea, cati ani de comunism ai prins? Nu de alta dar aberezi fara sa stii despre ce !

  2. platitor de taxe Răspunde

    da, gunoaiele dracului, cu pensii speciale si salarii de mii de euro, dati si la copiii 10 lei in plus, sa dea Dumnezeu ca din atata sa “traiasca” copiii vostri!!!!!!

  3. ... Răspunde

    Vezi că nu știi bine. De la balcon a promis Ceau mărirea alocației de la 200 de lei. Și salariul era clar de la 3500 de lei în sus. Dar e bătaie de joc ce fac ăștia.

    • mae Răspunde

      fraiere mereu a fost alocatia 500 ron pe vremea lui nicu

      • ... Răspunde

        Atunci tu ai trait intr-o lume paralela. Sau confunzi remuneratia de la Secu cu asta. Niciodata nu a fost 500 de lei RON nici macar atata!

  4. mae Răspunde

    mai cauta in arhiva aia a ta mica

    • ... Răspunde

      @mae, eu cred că problema e la tine că nici la nivelul salariilor nu ai nimerit cuantumul. Tata avea prin anii 70 la început 1200 lei și era un tehnician atunci. La revoluție deja avea 4500 lei salar. Dacă bine țin minte alocația lunară era de 210 lei. Țin minte că în anii 70 alocația puneau bunicii în CEC și era 25 lei lunar. Așa s-au adunat banii pentru semicursiera rusească care a costat 2200 lei. Eu nu mă cert. Mai verifică.

      • @... Răspunde

        @…, Ce-ai ajuns… să conversezi cu @mae. Mai jos nu se poate. Aşa e când te dai deştept.

        • ... Răspunde

          Eu nu conversez cu el, doar am formulat niște enunțuri. Ce spun se poate verifica iar ce spune el sunt aberații pentru că ori e spălat pe creier ori era ceva special de pe vremurile alea cu ochi albaștri și drepturi speciale. Adică rupt de realitate. Pe ăștia de teapa lui nu-i poți convinge pentru că ei au adevăruri speciale.

  5. Aspi Rina Răspunde

    Gunoaiele USR-iste s-au opus majorarii cu 20% a alocatiilor copiilor, atat cat prevedea ordonanta de urgenta ! Kk-ne-am in gura lor de gunoaie ,dar si in gura celor care i-au votat !!

    • Cetateanul Răspunde

      Caca-te jos si linge frumos!
      Mwistii de ciumati au furat tot ce se putea, in loc sa investeasca banii in infrastructura, de unde plm vrei sa fie bani?
      Mergeti si munciti, nu asteptati cu mana intinsa plocon de la stat!
      Loazele pwlii!

      • @cetatenul Răspunde

        Si-n muia celor care i-au reprodus…

      • ... Răspunde

        Crede-mă că sunt bani pentru mărire doar că nu intră la ei la priorități. Doar ar trebui tăiate de exemplu niște cheltuielil aiurea la anumite capitole la care ne putem lipsi de ele. Fiecare guvern își compune bugetul cum dorește. Scoate dintr-un jeb și bagă în alta după cum dorește. Asta nu se dorește pentru că nu e an cu alegeri. De era anul trecut așa era prioritate absolută! Problema este că suntem în cel mai abrupt declin demografic din Europa dintre toate țările și aici am socotit și puradeii fără număr care veci nu vor lucra. Peste 10 ani va fi dezastru și mai mare la noi.

        • @... Răspunde

          Daca s-ar taia din banii de protocol al “plopului” de la Cotroceni,daca s-ar recupera banii furati de udrea&basescu &toata gaska pdl-ista,daca s-ar recupera banii din chiria pe care a obtinut-o ilegal iohannis,daca s-ar recupera banii furati de barna din fondurile alocate persoanelor cu dizabilitati,daca s-ar recupera banii furati de toata shleahta de politicieni,indiferent de “culoarea” politca,atunci clar ar fi bani pentru majorarea alocatiilor !!Dar pe gunoaiele din politica romaneasca ii doare rau la stomac cand aud de majorarea salariului minim ,de pensii,sau de alocatii !! Muri-ar in chinuri toti !

          • Unu'

            Vorbești prostii anteniste! Caută cât este bugetul alocat administrației prezidențiale, și compară-i cu banii cheltuiți pe paraziții pensionați vremelnic de ciuma roșie!
            Toți “pensionarii” sub 60 de ani care adună pe lângă pensia frumușică primită cadou (n-au prea contribuit la ea!) de la ciuma roșie depășește cu mult cheltuielile administrației prezidențiale!
            Dacă vorbim despre recuperarea prejudiciilor, hai să începem de la început, cu prejudiciile cauzate de către toți politicienii, atât cei de la pnl-alde-pdl, usr iudemereu și alții, DAR și de către ciumații roșii, care au devalizat țara timp de peste 30 de ani., direct (unii condamnați cu acte în regulă) cât și prin interpuși!
            Majoritatea parlamentarilor ciumei roșii sunt și prosperi oameni de afaceri (în afaceri cu statul) cu copii și neveste angajate la stat!?!?

        • Unu' Răspunde

          Din păcate, populația normală a țării (adică cei care muncesc și contribuie cu ceva pozitiv la progresul țării) nu se reproduce motivată sau datorită alocațiilor de stat! O fac doar paraziții societății, cei pentru care alocația de stat a copiilor, alături de ajutorul social, este principalul venit (dacă nu unicul) la bugetul familiei!
          Ăsta nu ar fi un motiv să nu crească alocațiile, doar că ar trebui să avem grijă în ce tip de familii investim!

          • ...

            La noi problema cea mare este că o mare parte a populației denumită normală de tine este și nomadă! A se citi că lucrează în vest și plătește taxe și impozite în vest! Nu ar fi problemă dacă ar fi câteva sute de mii. Dar e vorba de 4-5 milioane! Aceștia nu contribuie la sistemul de protecție socială autohton. Când se vor pensiona în schimb vor veni toți acasă. Mai puțin câțiva zeci de mii ,dar nu mai mulți, care se stabilesc de tot acolo. No atunci va fi jale! Amu cu decrețeii e floare la ureche!

          • @...

            Vezi ca nu stii sa faci calcule ! Cei 4-5 milioane de romani care stii tu ca lucreaza “in vest” si nu contribuie “la sistemul de protectie sociala” pentru ca platesc taxe si impozite acolo se vor pensiona si ei la un moment dat si vor veni toti acasa.Ok,dar vor veni cu pensie cu tot,de acolo de unde au muncit !Deci tu trebuia sa-ti faci altfel calculul,pentru ca ei nu se vor baza pe sistemul national de pensii,ei vor primi pensie din statele in care au muncit,nu vor avea nicio treaba cu pensia din Romania,doar cat sa-si cheltuie aici banii primiti pe card “de afara” !!Capisci ?

          • Unu'

            @@…: Ăștia de care spui tu că vor veni acasă la pensie să-și cheltuie pensia la noi, vor veni doar niște epave, în stare vegetativă, povară pentru sistemul medical la care ei nu contribuie!
            Mulți lucrează fără forme legale în vest, deci nu prea contribuie la sistemele de pensii de nicăieri, deci tot viitori tocători de ajutoare sociale!
            Capisci?!?

  6. ... Răspunde

    Transmit lui ăla fără nume care tot îmi răspunde că știu eu foarte bine ce spun! Și ce facem cu acei 1,5 milioane de români care dovedit lucrează la negru prin vest. Da, da, ăia care au venit cu coada între picioare la început de pandemie și făceau scandal la graniță să-i lăsăm înăuntru pentru că i-au dat afară din țara cu gardul din cârnați. Ăia ce taxe și impozite plătesc? Fix o pluă!!! Ție nu ți se pare cam mult că 1,5 milioane din cei 4-5 milioane de români care îs afară lucră la negru, trăiesc de pe o zi la alta? Na, pentru pensia lor muncești tu acum puiucule! Da, era să uit de cei cu pensia specială! Altă minune mare! Deci pentru astea două categorii muncești tu cu spor până la 70 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.