Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Au fentat carantina. Sute de persoane au ieșit din țară cu teste COVID false

Sute de persoane au fentat carantina după ce au ieșit cu adeverințe false COVID prin vămile Petea sau Urziceni. Afacerea penală îi aparține unui maramureșean care a falsificat peste 1.700 de documente pentru ca pasagerii unor microbuze să evite carantina în Austria, titrează Vasile Dale.

Cercetările au relevat faptul că în perioada 24.07.2020 – 04.02.2021 unul dintre bărbați ar fi falsificat, prin contrafacere 1.776 de documente oficiale. Documentele au fost falsificate la solicitarea celorlalți doi bărbați, aceștia din urmă punându-le ulterior la dispoziția clienților pe care-i transportau cu microbuzele pe ruta România-Austria și retur.

Documentele falsificate au fost utilizate ulterior de către solicitanți la intrarea pe teritoriul Austriei și/sau altor state, cu scopul evitării plasării acestora în carantină, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la alte 1.758 acte materiale ale infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, fiind solicitate autorităților austriece date cu privire la utilizarea documentelor falsificate, cu scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

7 comentarii

 1. abc Răspunde

  1776 sunt multe sute! Dar sunt nelămurit că în plină pandemie autoritățile au lăsat să se îngroașe gluma în halul ăsta! Pentru că atâția nu într-o zi sau două au făcut rost de actele astea ca să treacă granița. Dacă nu ai mască sau declarație imediat săreau pe tine dar asta este infinit mai grav! Ca să nu spun nimica despre implicațiile față de țările în care au sosit cu adeverințele sau ce o fi fost contrafăcute!

 2. radical2 Răspunde

  Inca vamesilor le place salamu. Asta e :)))

 3. Raluca Răspunde

  In vama Petea e foame rau, plin acolo cu politisti corupti si politiste corupte.
  Dracu sa le ia odata pe toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.