Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Coronavirus Satu Mare: 3 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 52 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 33.786 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.06.2021 (10:00) – 30.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 181 de decese (109 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman și Municipiul București.

Dintre cele 181 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 68 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 61 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 167 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 11 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 450. Dintre acestea, 73 sunt internate la ATI.

 

 

28 comentarii

  1. Info Răspunde

    Se vede ca varianta noua Delta incepe sa fie mai periculoasa :
    “Dintre cele 181 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani,11 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.”

    Un studiu arata ca Romania este pe primul loc la dezinformare despre virus,vaccinare.

  2. Dacus Răspunde

    Danemarca profită de dezinteresul românilor pentru vaccinare și cumpără din România 1,1 milioane de doze Pfizer: Ne vom imuniza rapid

  3. gogu Răspunde

    Dr. Mahler: Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini.

  4. garcea Răspunde

    Există totuși și o soluție pentru această revenire la normalitate: rata mare de vaccinare. Singapore este pe punctul de a-și vaccina două treimi din populație, cu prima doză, până la începutul lui iulie și speră ca până pe 9 august să ofere aceleiași proporții din populație și a doua doză. „Vaccinurile sunt foarte eficiente în reducerea riscului de infectare și de transmitere. Chiar dacă ești infectat, vaccinurile vor ajuta la prevenirea simptomelor grave de COVID”, au explicat miniștrii. Pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează, modul în care monitorizează oficialii din Singapore numărul de cazuri se va schimba.

  5. Golf Răspunde

    Cine ține la propria sănătate se ferește de binefacerile multinaționalelor, autorităților și mass mediei și se ferește de vaxxurile lor ca de ciumă.

    Gândiți critic, folosiți-vă intuiția și luați decizia potrivită pentru propria persoană.

    • bacteriolog Răspunde

      Stii cate vaccinuri ai facute de mic copil ? Si ca te-au scutit de ceva boli ,unele mortale ?
      Unele erau facute in Rusia .

      • Crack Răspunde

        Stii la cate vaccinuri a fost cobai de copil?…teoretic la nici unul.
        Deci,poate omu’ nu vrea sa devina cobai acum la batranete 😉

      • ... Răspunde

        @bacteriolog. Ești exasperant.
        1. vaccinurile marea majoritate erau făcute la noi și nu la sovietici. Pe vremuri ăia comuniștii atâta știau că trebuie să stăpânești măcar infrastructura de bază pentru că veziu ce se poate întâmpla altfel. Acum totul este de vânzare.
        2. Vaccinul actual împotriva covid nu se compară sub nici o formă cu vechile vaccinuri de generația a 1-a sau a 2-a. Nu mă aștept să pricepi asta. Combate altceva și funcționează altfel.
        3. În acest moment rata de vaccinare a cadrelor medicale din județ despre care se presupune că știu mai multe despre vaccin decât un om fără pregătire medicală este undeva la 60%. Érted???

        • Sâcă Răspunde

          Oare pentru a câta oară debitezi, aiurea pe forum ,mai dute dreaq,de aici …..

          • ...

            Sunt mulți care debitează aiurea prostii fără argumente și fără nici un discernământ. Cel mai elocvent caz ești tu. Atâta știi să spui că ce zic eu nu e bine. Și repeți asta întruna! Dar nici cu argumente, nici cu vreo explicație, nici cu ceva exemplu nu vii! Trompetă stricată ce ești.
            Să-ți dau un sfat. Când nu va fi nevoie de tine vei fi primul aruncat la gunoi. Să nu cumva să trăiești în iluzia ta rozbonbon că cineva te prețuiește în vreun fel. Există printre cei care trag sforile un dispreț profund față de ăștia de teapa ta.

        • Asistenta Răspunde

          Cadrele medicale se vaccineaza in numar mic pt ca la inceput au trecut prin boala, atunci nu erau materiale de protectie si proceduri bine stabilite.

          • ...

            Multe cadre medicale (inclusiv doctori) când au contactat sau presupus au contactat boala au ieșit în concediu medical prescris de ei sau de colegii lor și au stat pe tușe cu lunile. Nu tu tratament, nu tu internare, nu tu protocol covid. Să-ți dau exemplu cu nume? Oficial nici nu figurează printre cei care au făcut boala. Atunci (oficial) care este motivul că nu s-au vaccinat?

        • Dr Haus Răspunde

          Deci toporul de piatra e mai bun ca cel de otel actual? Tu ce umbli cu golf si nu cu carutza? Tehnologia se dezvolta, datorita randamentului, tot mai multe vaccinuri vor fi facute pe tehnologie ARN. Deja se experimenteaza tehnologia ARN inpotriva cancerului. Dar tu esti un antivaxer convins si ai placerea sa sperii si pe altii. Ai avut noroc ca nu ai crapat de covid, ala slab, prima editie Wuhan, acum situatia e mai proasta, pt nevaccinati. In rest recomand sa mergi si sa faci analize amanuntite, covidul distruge mai mult decat crede lumea.

          • ...

            Nu sunt antivaxer dar nu mă pot vaccina la recomandarea medicului meu specialist (boală autoimună). În rest încerc să înțeleg ce se întâmplă și cum funcționează. Și fii sigur că știu mai multe decât crezi dar nu are sens să intrăm în detalii. Îți spun eu că nici medicii nu pot da explicații complete. Un exemplu este faza cu AstraZeneca când s-a spus că provoacă tromboze. Ce s-a spus de Arahat ori WHO? Că nici vorbă de așa ceva, astea sunt aiureli, nu? Apoi să vezi că afli că de fapt nu sunt aiureli și tocmai așa e cum spun antivaxerii! Poți mânca maro în continuare. Dar cum am spus și lui @Sâcă:
            “Să nu cumva să trăiești în iluzia ta rozbonbon că cineva te prețuiește în vreun fel. Există printre cei care trag sforile un dispreț profund față de ăștia de teapa ta.”

          • Dr

            Autoimmune conditions
            People with autoimmune conditions may receive a COVID-19 vaccine.

            Doctorul tau de 2 bani ,

            Can you get the Pfizer COVID-19 vaccine if you’re immunocompromised?
            Yes. In fact, many major medical organizations are recommending the COVID-19 vaccine for people who have autoimmune conditions, are immunocompromised, or take immunosuppressant medication, including the American College of Rheumatology (ACR), the American College of Allergy, Asthma, and Immunology (ACAAI), the National Psoriasis Foundation (NPF), and the International Organization for the Study of Inflammatory Bowel Disease (IOSIBD).

  6. Antal Răspunde

    Averea deputatul PSD Radu Cristescu: casă de vacanță în America Centrală, în timp ce anul trecut a trăit oficial cu doar 122 de lei pe lună. „E o poveste foarte lungă… Alte curiozități mai aveți?”
    Citeşte întreaga ştire: Averea deputatul PSD Radu Cristescu: casă de vacanță în America Centrală, în timp ce anul trecut a trăit oficial cu doar 122 de lei pe lună. „E o poveste foarte lungă… Alte curiozități mai aveți?”

    https://www.libertatea.ro/stiri/radu-cristescu-deputatul-psd-cu-o-casa-de-vacanta-in-america-centrala-care-anul-trecut-a-trait-oficial-cu-doar-122-de-lei-pe-luna-3413027

  7. Știri Răspunde

    Info 🤫

  8. ... Răspunde

    Jumătate din îmbolnăvirile cu tulpina delta din Israel s-au produs la persoane complet vaccinate. Asta după ce 85% din populația eligibilă a fost vaccinată, frumos militărește! Și nu cu Sinovac sau Sputnik!!! Reușește asta să-mi explice careva vajnic trompetist? Pentru că dacă vaccinul te protejează atunci nu te mai îmbolnăvești! Ce să mai spun că mulți dintre cei reîmbolnăviți trecuseră deja odată cel puțin prin boală. Când veți accepta că față de tulpina asta sau cele care vor mai urma și despre care nu știm mai nimic vaccinul este fix zero barat? Și atunci imediat ai o explicație rezonabilă. Dar vaccinul (nu-i așa?) trebuie consumat că doar s-a plătit. Asta este din profunda “gândire proletară” ceva de genul “noi muncim, noi nu gândim”.

    • Statistic Răspunde

      Iarasi debitezi prostii , Israelul e undeva la 63%…..
      Iar Sputnic este printre cele mai bune , numai occidentalii nu vor sa recunoasca asta .
      Vaccinatii daca se infecteaza ,ca nu toti fac asta ,este dat eficienta la vaccin 94% ,deci restul se pot infecta ,si atunci fac o forma usoara ,nu ajung la spital etc !

      • ... Răspunde

        Iar tu nu știi să citești. Am zis procentul față de cei eligibili pentru vaccinare. Întrebarea acum este dacă tu posezi atâta cunoștință din limba ta dragă și maternă ca să sesizezi diferența? În schimb dacă tu cu tot cu vaccin complet iar te îmbolnăvești înseamnă că ceva nu e în ordine. Pentru că Israel și nu numai nu au un caz în plus ori două de au intrat brusc iar în lockdown. Nu e deloc un aspect de minimizat. În rest știu și eu că Sputnik este printre cele mai bune iar Sinovac e varză totală. Dar probabil s-a considerat la nivel de partid că și așa sunt destui chineji așa că no problem. Totul e politică. Politică e și repulsia UE față de Sputnik. Dacă s-ar vrea să se termine pandemia dacă cei de la conducerea UE ar fi politicieni onești ar accepta și Sputnik. Dacă s-ar vrea. Cum am spus și repet, pandemia va ține exact cât trebuie și se va termina exact cum trebuie. Dar mai avem până la 1%.

  9. ... Răspunde

    @Dr de nedoctor. Eu zic să te ocupi de tine și nu știu de ce te f@te grija altuia. Ăștia care poartă grija altora sunt cei mai toxici pentru că exact pe perioada asta cât îi școlesc oe alții nu fac ce ar trebui la locul unde prestează. Când am intrat prima dată la eligibili în tranșa a doua mi s-a explicat că să mai aștept because am făcut recent covidul și asta este recomandarea. După aia nu apucam să mă înregistrez pentru că toți muritorii de rând panicarzi erau buluc-grămadă pe înregistrare. De 6 ori am intrat în sistem și de 6 ori am ieșit că nu erau locuri. Apoi s-a inventat asta cu vaccinare în târguri și în cocioabe. Apoi nu te supăra eu cu boala mea nu mă bag printre alți nespălați că stau grămadă ore până te vaccinează. Am zis că mă duc la medicul de familie (că era vorba) dar ce să vezi medicul meu e antivaxer! Ca să nu mai zic de medicul specialist care mai că nu mi-a interzis și măcar să mă gândesc la asta! Deci eu am zis că mereți fraților toți în p@@la lui horse!!! Așa cum am avut grije eu de mine până acum o să pot să am și în continuare! Dacă nu, nu. Asta este. Că de era după eroii lui pește prăjit eu de mult eram pe pășunile veșnic verzi ale lui Manitou! Na, cam asta este nivelul de competență!

  10. ... Răspunde

    @Dr, și încă un lucru. Nu-i așa că de ai ceva probleme de sănătate și trebuie să te tratezi/lecuiești pleci din satul ăsta mare și îți cauți colegii mult mai competenți din orașele mai mari centre universitare sau chiar de pe peste hotare???? 90 și ceva la % cei purtători de diplomă din oraș sunteți varză și paraleli cu tema medicală. Nu mă provoca să dau detalii cu subiect și predicat, cazuri concrete de malpraxis ascunse sub covor și rezolvate în colegiu. Nu te risca, te rog mult.

    • Sâcă Răspunde

      Tu nu te vezi că latri zilnic pe toată lumea,împiedicatule ? Ai renunțat la veșnicele tale argumente ….științifice. Latri precum un bodri legat, care face urât indiferent cine trece pe stradă, chiar și pe umbra lui…

  11. Nicusor Răspunde

    Guvid nu a exitat niciodata fatalailor. Planeta arde la 40-45 grade C. Treziti-va la realitate. Ascultati la Danutza Budeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.