Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

COVID. Topul județelor la imunizare. Pe ce loc se află Satu Mare în clasamentul național

Datele centralizate de autorităţi arată că aproximativ 25% din populaţia eligibilă la nivel naţional a fost vaccinată împotriva infecţiei provocate de SARS-CoV-2, la acest procent adăugându-se persoanele care au obţinut imunitate după ce au trecut prin boală. În topul judeţelor cu rată ridicată de vaccinare se află municipiul Bucureşti, urmat de judeţele Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, titrează Adevărul.

De la debutul campaniei de vaccinare, aproximativ 25% din populaţia eligibilă a României s-a vaccinat împotriva COVID-19. Astfel, au fost imunizate 4.661.527 de persoane cu cel puţin o doză, iar dintre acestea peste 4,4 milioane de persoane au fost vaccinate cu schemă completă, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Opt judeţe din ţară au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%. În Bucureşti, rata de vaccinare este de 45,14% din populaţia eligibilă, de peste 12 ani. Topul este completat de judeţele Cluj (41,9%), Sibiu (35,4%), Braşov (33,2%), Timiş (32%) Constanţa (31,9%), Alba (30,9%) şi Ilfov (30%).

În acest clasament, județul Satu Mare se află pe locul 13, cu 27,5% din populația eligibilă (cei cu vârste de peste 12 ani) deja vaccinată împotriva COVID-19.

La nivel naţional au fost raportate 16.495 de reacţii adverse post-vaccinale, reprezentând 1,9 cazuri la o mie de doze administrate.

Clasamentul complet:

Sursa: Adevărul

 

Un comentariu

  1. Vasile Dragos Răspunde

    La imunizare…? La tăiat ca oile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.