Ultima actualizare: azi, 22:28
Locale

Cum să alegi profesia? Inginerie Economică – o specializare, multiple direcții spre succes

ADMITEREA la extensia din Satu Mare a UTCN (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) este foarte aproape! În perioada 12-18 iulie 2021 poți să decizi direcția carierei profesionale spre Inginerie și Management, alegând specializarea Inginerie Economică Industrială – cu școlarizare la Satu Mare.

Într-o lume în care lucrurile se schimbă cu repeziciune, o profesie care oferă FLEXIBILITATE în alegerea unui loc de muncă reprezintă cu adevărat alegerea potrivită. De ce? Companiile de succes sunt conștiente că este imposibil să angajezi oameni care ”să ştie deja tot ce vor trebui să ştie vreodată”, fiind în căutarea candidaților cu potențial de învățare, care se pot adapta cu ușurință.

Absolventul de Inginerie Economică are avantajul de a înțelege atât conceptele inginerești, cât şi pe cele economice. El poate să înțeleagă probleme complexe şi să găsească soluţii acolo unde inginerul are nevoie de sprijinul unui economist sau economistul are nevoie de părerea unui inginer. El înțelege cu ușurință de senul tehnic sau procesul de producţie şi descifrează singur bilanțul contabil sau indicatorii economico-financiari. Va fi inginerul care cunoaşte partea economică şi antreprenorul sau managerul care cunoaşte procesul tehnologic, la finalizarea studiilor fiind pregătit să aleagă multiple direcții de angajare.

Sătmărenii au la dispoziție posibilitatea de a deveni Absolvenți de Inginerie Economică studiind acasă, la extensia UTCN din Satu Mare. Specializarea este acreditată de Ministerul Educației și funcționează la Satu Mare începând cu anul 2010.

Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției (Construcții de Mașini) scoate la concurs, pentru specializarea Inginerie Economică Industrială (IEI-SM), un număr de 25 locuri la buget și 9 locuri la taxă, în anul universitar 2021-2022.

Pentru informații mai detaliate:

  • accesează site-ul specializării ingineriesimanagement.ro
  • participă la a 2-a ediție a evenimentului ”Inginerie Economică Industrială – Open Days”, în data de 22 iunie 2021, orele 17-18. La evenimentul online vor participa: cadre didactice, studenți, masteranzi și absolvenți– antreprenori. Accesul se face prin link-ul următor: https://meet.google.com/rbx-mgiv-tnz.
  • participă la workshop-ul nostru ”De la un produs inovator la un START-UP de succes” din 7-8 iulie 2021. La evenimentul online îți vei testa creativitatea și vei înțelege mai bine ce vei studia pe parcursul celor 4 ani de studenție. Urmărește detalii pe ingineriesimanagement.ro
  • informează-te direct la sediul extensiei UTCN din Satu Mare, B-dul Lucian Blaga, nr.121.
  • pune întrebări consilierului de studii al studenților IEI-SM, la telefon 0755.381.636

Dacă ne gândim că petrecem o treime din viață la locul de muncă (conform unui studiu, 90.000 ore în medie, pe parcursul vieții), atunci este important să te informezi înainte de a alege profesia.

Informează-te și vino motivat să devii Absolvent UTCN – Inginerie Economică Industrială!

 

Un comentariu

  1. Bucuresti Răspunde

    Hai -hai ,ca avem nevoie de ingineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.