Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. Acțiune de ecologizare la Luna Șes. S-au strâns zeci de saci de gunoaie

Primăria Negrești-Oaș într-o mobilizare exemplară, a cooptat și salvamontiștii Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare, în acțiunea de ecologizare a perimetrului cuprins între văile Talna Mare și Brada Mică (microdepresiunea Luna Șes).

În cadrul acestei acțiuni de ecologizare s-au strâns zeci de saci de gunoaie.

,,De-lungul anilor, prin acțiunile de ecologizare întreprinse de către Primăria Negrești-Oaș, SPJ Salvamont Satu Mare, Ocolul Silvic Negrești Oaș și câteva ONG-uri  județene, zona turistică Luna Șes- Pietroasa a devenit una din cele mai curate din țară, practic în această ultimă acțiune, cantitățile mari de gunoaie fiind strânse din zona limitrofă orașului”, spun cei de la Salvamont.

Cei de la Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare trag un semnal de alarmă cu privire la gunoaiele aruncate în albiile râurilor sau pe munte.

,,Ecologizarea, acțiunile de ecologizare, rămân un subiect „la zi”al societății zilelor noastre, mediul ambiant fiind supus în permanență acțiunii omului modern, de cele mai multe ori în sens negativ, distructiv. În această idee punem pe tapet o realitate cruntă, la nivelul omului de rând, gesturi și acțiuni individuale dar cu impact colectiv, mai exact vorbim despre obiceiul unor concetățeni grobieni, de-a și arunca gunoiul produs în gospodărie direct în albia celui mai apropiat râu sau și mai grav, de-al urca în munte și de-al abandona acolo, în mijlocul naturii. Din păcate, acțiunile inconștiente ale acestor impostori, trebuie să le suportăm cu toții!’’

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    Sigur nu au strâns după mine. Este revoltător! Recent a fost o acțiune tot acolo! Țineți minte când madam Fedorca a găsit un fotoliu în vârf de munte! Eu aș recomanda să se dea de cum îi prinde că aruncă deșeuri niște amenzi babane. Pentru că se poate, este și cadru legal. Doar la capitolul “a se vrea” stăm foarte prost. Oare de ce?🤔🤔🤔😤😭🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.