Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Grevă la centrul de vaccinare din Carei. Angajații nu și-au primit de două luni salariile

Personalul care deservește centrul de vaccinare din municipiul Carei a intrat azi într-o scurtă grevă de avertisment, titrează Opinie de Carei. Activitatea centrului a fost suspendată timp de două ore, în intervalul 11.00-13.00, în semn de protest față de neplata salariilor pe lunile aprilie și mai.

Potrivit sursei citate, personalul centrului susține că această este doar prima măsură de protest. În cazul în care Ministerul Sănătății nu le va achita drepturile salariale restante, personalul format din medici, asistenți și registratori, este decis să recurgă la măsuri mai radicale.

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, speră într-o deblocarea rapidă a situației, astfel încât funcționarea centrului de vaccinare să nu fie afectată de neplata salariiilor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

,,Fondurile de salarizare a personalului care deservește centrul de vaccinare din Carei, respectiv asigurarea cheltuielilor materiale intră în categoria fondurilor cu destinație specială de la Ministerul Sănătății. Primăria Carei are obligația legală ca, până în data de 5 a fiecărei luni, să facă centralizarea acestor cheltuieli și să transmită situația Ministerului Sănătății, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, lucru care s-a și întâmplat. În contractele individuale, respectiv în contractul Primăriei Carei cu DSP Satu Mare se prevede aceste sume trebuiesc virate până în ultima zi a fiecărei luni. Pentru luna martie, deși cu întârziere, au fost totuși virați acești bani, însă pentru lunile aprilie și mai deocamdată nu am primit fonduri de la Ministerul Sănătății. Am încercat să împrumutăm acești bani din bugetul local, însă acest lucru nu este posibil din punct de vedere legale, fiind vorba de fonduri cu destinație specială. Situația este identică în întreaga țară, personalul centrelor de vaccinare începând să-și piardă răbdarea în așteptarea salariilor restante. Sper că această situație neplăcută se va debloca cât mai repede pentru a nu afecta funcționarea centrului de vaccinare din municipiul Carei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Sursa: Opinie de Carei

6 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    ce sa zic ?? ghinion Ha, Ha , Ha ..multumiti guwernului pnl ,usr ,+ , udmr

  2. Atti Răspunde

    Mere ți la dracu cu tot cu toate !!!

  3. Andana Răspunde

    Bani aruncati aiurea..daca vrei vaccin du-te la medicul de familie ca pana acuma..ce atata mascarada !

    • Dr Maus Răspunde

      Asa trebuia de la bun inceput. Restul e scandal pe sticla si circ ieftin. Daca se vroia treaba se rezolva. E asa usor sa arunci problema in ograda altuia (primarie in speta) care la randul lui nu are nici o parghie dar de incasat ei incaseaza toate injuraturile. In tarile care stau bine la vaccinare peste tot medicii de familie au fost primii la inaintare la administrare de vaccin. Ajungi la concluzia ca de fapt tot taraboiul asta si debandada este intentionat generata.

    • Sâcă Răspunde

      Andana, cu tot respectul . Se dorește vaccinarea a cât mai mulți posibili bolnavi si transmițatori ai bolii, și imunizarea in număr cât mai mare a populației….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.