Ultima actualizare: azi, 16:10
Locale

FOTOGALERIE. Atmosferă occidentală la Satu Mare! Samfest Jazz and Wine a început în forță

Atmosferă occidentală la Satu Mare! Samfest Jazz and Wine a început în forță, vineri seara, aducând în centrul orașului relaxarea, civilizația și frumusețea concertelor occidentale. Prima seară a început cu Avishai Cohen Trio, prima formație de jazz de nivel internațional care a concertat anul acesta pe o scenă din România.

Avishai Cohen a ajuns la Satu Mare după concertul simfonic de la Elbphilharmonie din Hamburg, iar de aici va pleca mai departe să încânte publicul de la Festivalul Internațional de Jazz din Leopolis. Concertul a dorit să aducă muzica la cel mai înalt nivel din punct de vedere al calității, motiv pentru care a ajuns la Satu Mare și un pian exclusiv, marca Steinway and Sons. Pentru acest concert unic, au achiziționat bilete nu doar sătmăreni, ci și băimăreni și clujeni.

Pe lângă concertele jazz, anul acesta participanții vor avea posibilitatea de a degusta vinuri de calitate. Samfest Jazz and Wine va fi anul acesta primul festival de jazz din România, având pe scenă artiști de nivel internaționali și îi va transpune pe sătmăreni într-o atmosferă lejeră și relaxantă ce se va îmbina cu aroma celor mai bune vinuri.

Sâmbătă și duminică vor ne vor încânta alți artiști jazz renumiți precum: Amalia Gaiță, Alex Calancea Band, Sidewalk Troubadours, Jazzappella, Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint (HU) iar atmosfera după concerte va fi asigurată de Remus Miron, cu acorduri de jazz pe vinyl.

Atmosfera relaxantă și încântătoare a festivalului va fi completată de vinurile de calitate ale regiunii. Publicul va putea savura vinuri din județul Satu Mare, de la crama Triterra și de la crama Năstase. Se vor putea degusta vinuri precum cabernet sauvignon rose sec și Fruity Cuvée, de la crama Năstase fetească regală sec și Ariana demidulce.

Vor fi reprezentate la festival două branduri noi de la Cramele ULM: Fort Silvant sec și demisec riesling și rose, iar de la crama Ágoston chardonnay sec și feteasca neagră. Aceste vinuri vor completa atmosfera festivalului, conceptul fiind gândit să ofere cât mai multe momente relaxare sătmărenilor la umbra Turnului Pompierilor.

Biletele pentru festival se pot achiziționa online de pe site-ul www.bilete.ro: pentru concertul inedit al lui Avishai Cohen prețul unui bilet este de 50 ron, iar pentru zilele de sâmbătă, respectiv duminică, un bilet costă 25 ron. În caz de condiții meteorologice nefavorabile, concertele vor fi susținute în incinta Filarmonicii Dinu Lipatti.

Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Centrul Cultural G.M Zamfirescu, respectând toate normele impuse împotriva răspândirii COVID-19: purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale fiind obligatorii, iar publicul va putea participa la eveniment stând pe scaune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.