Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO&VIDEO. Centrul Nou din Satu Mare, finalizat înainte de termen. Ce spune primarul Kereskenyi

Centrul Nou din municipiul Satu Mare va fi finalizat, cel mai probabil, înainte de termen cu aproximativ 5-6 luni, a anunțat primarul Kereskenyi Gabor în cadrul emisiunii PortalSM LIVE

Edilul a spus că lucrările sunt în grafic, chiar mai bine decât au fost gândite inițial.

„Zi de zi vedem cum avansează lucrarea. În continuare susțin ceea ce ne-a comunicat executantul, care are termenul de finalizare al lucrării (de la Casa Albă până la inclusiv Piața 25 Octombrie), cu toate că termenul de finalizare este undeva în aprilie-mai 2022, dânșii intenționează să facem recepția la sfârșitul anului curent, ceea ce ne bucură. În sfârșit, sunt exemple când un executant nu întârzie, nu mai cere suplimentare de termen, ci sunt șanse să predea lucrarea cu cinci luni mai repede decât termenul de finalizare, deci acolo lucrările sunt în grafic, chiar și mai bine decât cele gândite”, a spus Kereskenyi Gabor.

În ceea ce privește noua fântână arteziană, primarul spune că va fi ceva extraordinar.

„O să vină firma din străinătate care va monta acel mecanism care va dirija fântâna, va fi ceva extraordinar. Lucrările care se văd pe teren. […] Paralel cu fântâna arteziană va fi o părticică perpendicular la intrarea de la Prefectură care să fie alcătuită din elementele unde se poate folosi chiar acele materiale care au stat la baza fostei piețe”, a mai spus primarul Kereskenyi. 

Emisiunea poate fi urmărită integral în videoclipul următor:

Proiectul care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

12 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Propun un concurs de pariuri cu tema “În cât timp credeți că vor începe ca aceste plăci să fie dislocate?”. Pentru cârcotași sugerez să inspecteze groapa lu Ghiusi unde după intervenția ultima s-a spus că no acum în final e terminat și e bine.😱😤
    Toată investiția capătă sens numai în momentul în care se finalizează și pista de bicilete, pasarela care stă să cadă de 10 ani peste mașini și zona de agrement propusă a se realiza pe malurile Someșului plus podul pietonal către mall. Până atunci este doar un plasture inutil pe un picior de lemn.

    • radical2 Răspunde

      Alea nu se vor mai face. S-au sters din proiect din cauza costurilor :)))

      • urbanism Răspunde

        Nu s-au șters. E alt proiect, tot timpul erau separate. Dar tu asta nu ai de unde să știi.

        • radical2 Răspunde

          Atunci e si mai grav. Proiectele mai importante stau in sertar. Ar trebuii sa-i pice la carva in cap ceva ca sa se apuce de el. Bravo :))

          • urbanism

            Dacă nu știi cum funcționează finanțarea proiectelor și cum se obțin acestea atunci de ce mama măsii mai comentezi? Pista de biciclete este legat de reabilitarea centrului nou iar zona de agrement de pe malul Someșului este legat cu pasajul spre mall. Sau tu ai vrea ca să se facă un proiect de genul modernizarea municipiului cu tot ce cuprinde apoi ne trezim cu contestații și blocaje ca și cu drumurile. Astea mulțumit lui DJ Ștef și DJ Govor? La o asemenea anvergură cine crezi că poate asigura partea de cofinanțare din bugetul propriu????

          • radical2

            Foarte tare :D…In 2100 incep lucrarile?:))

          • radical2

            Stiu mai multe ca cel putin 80% din angajatii primariei. Nu-ti fa griji de asta.

  2. ciprian Răspunde

    Cat timp va dura ca dupa terminare cei din palat sa-si parcheze corhazurile pe platou, sa-l umple de pete de uleiuri si alte mizerii

    • urbanism Răspunde

      @ciprian.👍😣

    • po-pulism Răspunde

      pete de ulei provin si de la zilele orasului, oricum dupa prima ocazie cu “zilele” nu vei mai recunoaste noul centru, ca asa suntem noi de civilizati/disciplinati

      • Ășâțî Răspunde

        Bine ai zis!
        Trebuie să prevenim de acum înainte această treabă. Trebuie neapărat specificat în contractul comercianților, care vin cu prăjeli de zilele orașului, să adune și să elimine uleiul ars conform normelor. Dacă nu o fac, și îl aruncă în canalizare, amendă usturătoare plus suportarea cheltuielilor de curățare a sistemului de canalizare și de înlocuire a pavajului afectat. Să le scoată din cap pentru totdeauna acest procedeu de lumea a treia.
        Din păcate autoritățile au fost prea îngăduitoare cu acești comercianți. Am văzut de nenumărate ori cum scăpau de ulei aruncându-l în canalizare și chiar în fântâna arteziană. te doare mintea. CHIAR E INADMISIBIL AȘA CEVA!!!

  3. radical2 Răspunde

    E de laudat ca se termina inainte de termn lucrarea. Sper doar sa nu se faca rabat de la calitate. Am criticat designul lucraii si in continuare cred ca se putea sa arate mai bine. Ar trebuii stimulate astfel de practici de catre institutiile publice indiferent de lucrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.