Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Localitatea din județ în care nu se vaccinează nimeni. Primarul și medicul refuză să se implice

Localitatea Cămărzana din județul Satu Mare conduce topul comunelor codașe la vaccinare. Oamenii nu au încredere în eficiența vaccinului, iar primarul și medicul de familie refuză să se implice, fiind „anti și împotrivă”, titrează pressone. De asemenea, instalarea unor antene-relee în localitate a adus „interneturile”, dar a aprins o nouă polemică.

În cinci luni, în Cămărzana doar 10 săteni și-au manifestat încrederea în recomandările comunității științifice. Aici, medicul din localitate e sceptic în legătură cu eficiența vaccinului și mai așteaptă, primarul nu vrea să-și pună în pericol oamenii și mai așteaptă, iar majoritatea oamenilor sunt în vârstă și nu mai așteaptă nimic.

„Doctorița noastră o zis că nu vrea să moară oamenii din cauza ei, că unii rezistă de la vaccin, alții nu. Se mută acuma cu casa, că ea de la releurile alea nu rezistă să steie sub deal. Sunt niște antene să meargă interneturile și ăstea. Îs mai multe puse și o zis doctorița că alea tare atacă”, a declarat o localnică, pentru pressone.

Problema vaccinării nu e în niciun caz problema primarului. O spune categoric Florin Ionici, care la 31 de ani a adunat deja două mandate la Primăria din Cămărzana.

„Io i-am întrebat dacă vor să se vaccineze. Nu ne vaccinăm, domn’ primar!, mi-au spus. Doamne ferește să se întâmple ceva! Vine la mine cel sau cea care a rămas fără un părinte să-mi zică: dom’ primar, tu mi l-ai chemat să se ăsta… I-am spus și domnului prefect, cu care am o relație bună, că nu pot să fac așa ceva. Vin copiii plecați să-mi zică apoi că din cauza mea o murit tata, mama sau bunicu’. Nu! Eu îi anunț dacă vine o caravană. Vreți să vă? Nu se înregistrează nimeni. Mulțumesc frumos. Io ce să fac?”, întreabă Ionici.

Nicio caravană n-a trecut prin Cămărzana să prezinte oferta de vaccinare, nici primarul de 31 de ani nu s-a imunizat. Nici nu e interesat. Spune că în comună s-au înregistrat trei decese Covid, dar le-ar pune mai degrabă pe seama bolilor cu care luptaseră în ultimii ani cei care au trecut în pandemie la cele veșnice.

Primarul o invocă pe doctorița de familie din comună, Roxana Todică. Aceasta ar fi putut să-i vaccineze pe cămărzeni, dar „e anti, e împotrivă”. Are o reputație solidă în zonă, aflăm, fiind „o profesionistă desăvârșită, jos pălăria”, iar refuzul ei de a se vaccina l-a pus pe gânduri și pe primar.

Cel mai apropiat centru de vaccinare e la 20 de kilometri de Cămărzana, la Negrești Oaș. Direcția de Sănătate Publică Satu Mare s-a oferit să reducă distanța și să trimită o echipă mobilă, doar în condițiile în care 20 de cămârzeni se vor înscrie pe o listă la doctorița de familie.

La Târșolț, comuna vecină, ar fi fost un caz de „miozită generalizată” în urma vaccinului, ne informează doctorița. Vestea ar fi ajuns rapid la Cămârzana și a sădit sămânța îndoielii. Acoperirea vaccinală e de 0.43% în Cămârzana (10 localnici figurează ca vaccinați, la o populație de 2304), dar medicul spune că datele nu țin cont de faptul că jumătate din populație e plecată în străinătate și că sigur sunt cămârzeni care s-au imunizat în Franța sau Anglia.

Roxana Todică rămâne de partea celor nehotărâți: „Mai aștept deocamdată și eu. Știți cum e, fiecare se teme pentru sănătatea lui”. Cât despre instalarea „antenelor” în sat, e sigură că opoziția ei și a altor localnici e inutilă.

Materialul complet, pe PressOne.

 

74 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Asa nu veti avea “solzi” ! Neam de prosti !

  2. Jan Răspunde

    Aceia se vaccinează zilnic cu câte o pălincă !!!

    • Gogu Răspunde

      In fiecare zi câte o Prunicilină de 100 U.I.,cel mai bun vaccin!Nu pe degeaba n-a băgat Apaservul apa potabilă la robinet!Ar fi dat faliment in primul an!

      • ... Răspunde

        Sau Țuicovac de concentrație de 52%. S-a demonstrat că efectul este cu atât mai bun cu cât mai multe “rapeluri” se administrează.😱🤔😲🤪
        E penibil rău. Acum câțiva ani eram de față când tatăl dădea copilului de vreo 3 ani pălincă. Exact în Cămârzana. Nu ai cu cine să faci ceva ca lumea, crede-mă. Cândva zicea Fernea că mare păcat că nu am putut pasa de tot satul la Ucraina că scăpam de o belea mare.

  3. Nae Răspunde

    Neam de traistă, de la cap la coada.

  4. Nicusor Răspunde

    Foarte bine. Pt. ca nu a existat niciodata boala lui Calache. Incalzirea globala fatalailor. 38 C in iunie

  5. Unu' Răspunde

    Lasă, “duoamna doftor”, nu te trudi! În August vin acasă pălmașii de “pe” Franța, Anglia și Italia și, în loc de “cavei”, ciocoladă și alte trufandale, ți-or aduce, “ca” cadou, varianta delta a corona-virusului! Numa’ așe îi peri, dracului, și-i lăsa oamenii în pace!
    Baiu’ îi că, din cauza prostiei din capul tău, or muri și alți oameni nevinovați!

  6. Aldo Răspunde

    Ce asteptari aveti si voi, Camarzana e undeva la nivelul lui Congo sau Burundi.
    Poate si Stana e peste Camarzana.

  7. HBC Răspunde

    Neam prost….. Trebuie carantinat cu totul……

  8. Satmarean 1 Răspunde

    @HBC. O sa fie din septembrie. Neam prost. Antenele nu- i omoara numai vaccinul. Au un primar si un medic pe care- l merita toti. Probl e ca se inmultesc si afecteaza si pe altii.

  9. ... Răspunde

    intrebare simpla. Cum se inmultesc / sau pe ei covidul nu-i afecteaza?

  10. gogu the Original Răspunde

    ce sa afecteze ,amu cand nu prea e covid la noi ,om vedea la urmatorul val.Atunci se vor inghesui la vaccin ,numa n-o sa fie ca Romania refuza transporturile de cantitati noi ca se strica pe ei ,din lipsa de doritori.
    In Sidney , un taximetrist curajos,nevaccinat,care nu purta masca niciodata ,nu respecta nimic , lucra la aeroport , s-a infectat de la cineva venit cu tulpina india ,a dat si la altii ,s-a raspandit ,acum se inchid zone intregi de tot din oras ,care nu e mic, ,oamenii pot merge doar dupa mancare si farmacie ,in rest in casa…..

    • ... Răspunde

      Poate. Dar totuși în acest caz nu crezi că are ceva vină și administrația aeroportului pentru că după cunoștințele mele aproximative pasagerii sunt controlați cu teste altfel nici nu se pot îmbarca? Aceste verificări se fac de un an și ceva? Acum lasă-mă cu perioada de incubare. Că dacă a transmis boala atunci sigur producea subiectul un test covid pozitiv. Deci undeva povestea șchioatătă. Oricum este foarte util că ne prezinți cazul din Sidney pentru că sunt vecinii noștri. Urmează la rând marțienii?

      • IT Răspunde

        belitule de altu si multiple clone ,nu te plictisesti prea tare ?
        Taximetristii nu au nimic cu administratia aeroportului , iar testarile nu sunt 100% .
        Un avion a decolat cu toti pasagerii testati negativi si la aterizare erau infectati .
        Dar tu postezi orice este antivax .Ca asta ai in sange .Nu te intereseaza altii .

        După ce o parte dintre pasagerii cursei Doha-Atena au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, autorităţile elene spun că numai 12 au contractat virusul, restul fiind sănătoşi. Drept urmare, Grecia a suspendat toate zborurile dinspre şi către Qatar, a relatat Mediafax. “Din această cauză, zborurile dinspre şi spre Qatar sunt suspendate până pe 15 iunie”, au precizat grecii. Compania aeriană susţine însă că toţi pasagerii cursei erau sănătoşi înainte de îmbarcare, în Doha, atunci când au fost testaţi negativ.
        Citeşte întreaga ştire: Negativi pentru COVID-19 înainte de decolare, pozitivi la aterizarea la Atena

        • ... Răspunde

          Continui să fii tolomac. Nimic nou. Dar la întrebarea mea tot nu răspunzi în mod interesant. Pentru că nu poți.

  11. Altu Răspunde

    Efect advers grav! Ce avertisment va apărea pe prospectul vaccinurilor Pfizer şi Moderna după ce s-au vaccinat milioane de oameni
    Un avertisment privind inflamaţia cardiacă la adolescenţi şi tineri va fi inclus rapid în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna. E SIGUR și EFICIENT!😂Vai de spălații pe creier.

    • bacteriolog Răspunde

      Lasa tu asta idiotule , vezi ce produce covidul ,cei trecuti usor prin el deja prezinta tot felul de dereglari ,diabetice ,hormonale,de tensiune , si s-a stabilit ca partea frontala a creierului ,unde sunt simturile : miros ,gust ,vedere etc , sunt afectate ,nivelul celulelor cenusii ajungand la jumatate.Memoria si simturile afectate .Probleme la organele cu vascularizare subtire : rinichi,plamani ,ficat ,inima .Si vezi ca inflamatia se trateaza , dar obturarea facuta de covid NU .Incep sa moara oameni trecuri usor prin Covid. Nu degeaba a fost facut sa rareasca din oameni .Dar tu nu te vaccina ,asteapta valul urmator .Si sa urlii ,daca nu crapi ,ca iarasi trebuie masca ,nu poti iesi decat cu declaratie ,restul cunosti .Virusul ramane aici ,circula ,cei nevaccinati vor fi mai devreme sau mai tarziu afectati .Stiu curajosi ca tine , ar trebui sa le duc flori pe mormant .Dar deocamdata e seceta .

      • I Răspunde

        @ Bacteriolog, țin neapărat să te contrazic, mai uită-te și tu pe la știri ce au pățit vaccinatii din Israel și nu uita tineri…

        Și încă ceva, îți mai dau ceva și de la alți mult mai în măsura ca și tine să spună ce face covidul sau VACCINUL.http://gazeta-romaneasca.ro/2021/06/02/luc-montagnier-laureat-al-premiului-nobel-nu-exista-nicio-sansa-de-supravietuire-pentru-cei-vaccinati-vaccinarile-ar-trebui-sa-se-opreasca/

        • IT Răspunde

          Altu si multele clone : si ce zici daca astia vor sa moara cat mai multa lume , prin nevaccinare ? ca asta a fost scopul .De altfel toate vaccinurile urmatoare vor fi pe baza de ARN mesager ,deja se lucreaza la cel pt gripa porcina .

        • IT Răspunde

          clona de altu , tu crezi tot ce scrie pe amaratul de site ala citat de tine ? Tu crezi ca o firma ca Pfizer se joaca ,si apoi da faliment pt ca a imbolnavit oameni ? Cand in SUA se cer milioane de dolari pt un singur caz in care cineva pateste ceva ( cazut pe scari la magazin = 150 000 dolari ) ?????
          Netul ti-a spalat creierul si tu ai impresia ca detii adevarul ,esti destept ,si restul sunt prosti !

        • AKG Răspunde

          Mosu ala citat de tine are peste 80 de ani, e cam pe dinafara cu noutatile, si mai vrea sa se afirme, asa ca vine si el cu ineptii care fac valva.

        • Huzau Pupazau Răspunde

          Raspandirea de informatii false, se pedepseste cu inchisoare. Link-ul postat de tine duce la un site de credibilitate indoielnica care citeaza alte site-ri la fel de putin credibile, care citeaza alte site-uri, fara sa se ajunga la sursa originala a informatiilor. Partea cu ” „Nu există nicio șansă de supraviețuire pe termen lung pentru cineva care a primit unul dintre „vaccinurile” Covid” este o minciuna ordinara, iar Luc Montagnier nu a spus niciodata asta.

          • ...

            … de asemenea și instigarea la ură ori discriminare de orice fel. Sau tu ai voie că ești careva cu ochi albaștri? Lasă tu asta pe seama otorităților. Ăia care dau cu stângu-n dreptul. Deci fiecare să rămână la fișa proprie a postului.

  12. Alta Răspunde

    Vaccinul nu mi se pare sigur si fiecare om poate alege sau nu sa-l faca. De ce mai nou fac covid cei vaccinati si de ce nu se spune asta la TV sau in presa, de ce nu spun cati au murit dupa vaccin decat dupa covid?Lasa-ti oamenii sanatosi in pace! De ce sa semnez declaratia pe raspunderea mea?De ce nu pe raspunderea statului?

    • vasilescu Răspunde

      Asta e prostie , de unde iei ? ai visat azi noapte ? Eu si cunostintele mele au facut vaccinul ,nimeni nu a patit nimic . Tu crezi ca evreii sunt prosti ,ca s-au vaccinat cu Pfizer ? tre sa fi bou sa crezi asta .EI stiu cum sa supravietuiasca ,sa se apere .Peste tot nevaccinatii incep sa transmita noile variante de virus .Daca lumea se vaccina ,nu se ajungea aici .Vezi ungurii ,care sunt primii la vaccinare ,sunt singurii din UE unde stadioanele erau pline ,nu juma-juma ….

      • Altu Răspunde

        @Vasilescu, deștepții tăi de evrei au mai multe cazuri zilnice decât are Romania și au populația jumătate . Plus că se lăudau că sclaveții s-au vaccinat în număr mare. Care este explicația? Iar acum și pe vaccinați îi bagă în carantină dacă au contat cu un posibil infectat. Valurile vor veni mereu la timp, toamna și primăvara, indiferent de vaccinare.

        • ... Răspunde

          … și acum la volumul de vaccinați pe care îi au de după relaxare iar intră în lockdown, se scoate masca și tot tacâmul la ei și încep showul de la început. Dacă vaccinul ar rezolva problema la 6-7 milioane de vaccinați sau câți au (oricum foarte mulți față de noi, au claaar peste 50% cu mult) nu ar trebui să existe astfel de probleme. Singura explicație ar fi că față de variantele noi de covid vaccinul este zero barat.
          Dacă nici acum nu sunteți convinși prin faptele astea că e practic o armă biologică scăpată de niște inconștienți și dacă este așa atunci covidul nu așa se combate (se predă la epidemiologie), păi atunci fraților mergeți și primiți cu vaccinul lună după lună. După care veți constata pe pielea proprie ce minunății vor urma.

          • bacteriolog

            Asta e parerea ta de horeca falimentar , asteptator de baccis ,nu te pricepi ,ce te bagi ?
            Habar nu ai de functionarea vaccinului pe baza ARN , dar tu le stii pe toate ,doar ai citit pe net.

        • Nicusor Răspunde

          @Altu Ai dreptate

  13. Nicusor Răspunde

    Ba fatalailor pro vaxx….. Am fost la Costinesti anul trecut si erau 50 k oameni si nu am patit nimic. Plus ca am fost la AquaStar toata vara si tot nu am luat nici un virus. Planeta arde la 38 grade C si voi tot credeti in boala lui Calache. Spalati pe creier. Marsss. Dana Budeanu presedinte

    • ... Răspunde

      Dana Budeanu presedinte la Costinesti sau la strand ?

      • ... Răspunde

        Careva de la redacție se plictisește și se folosește de punctele mele ? Mai nou nu e prima dată. Că văd că pe mine sau pe altul ați blocat cu un singur nume și nu se poate schimba. În schimb voi puteți scrie sub ce nume doriți! Așa ați învățat în cei 7 sau (probabil) mai puțini pe care i-ați căpătat pe acasă, stimată așa-zisă redacție? Cum stați cu herbak-ul? Cât vă este de gros?

        • Doua Răspunde

          Ca sa iti raspund draga… Stau foarte bine in orice privinta, nu ma intereseaza comentarile, ma intereseaza strict subiectul si autorii.

          • ...

            @Doua. E și asta ceva. Măcar ți-ai ales un nick propriu. Felicitări! Pe tine te interesează exact deloc și defel comentariile astea. Bagi strâmbe ca să întreții pseudodiscuția și ca să ai trafic pe site-ul tău. Așa ai impresia că ești ziarist. Să știi că nu mai fac greșeala să-ți urmăresc “dezbaterile” tale politice. Știi tu, alea în poziția de fix ghiocel ca să nu cumva să deranjezi pe interlocutor cumva că la o adică te poate tăia de la finanțare.😱🤯😲💩

      • Nicusor Răspunde

        …:))))))))))

  14. Alina Răspunde

    Mie mi-a murit sotul de 43 de ani ,sanatos ,zero comorbiditati .Am ramas singura ,firma s-a dus de rapa . Tu esti spalat pe creier .Este ca ruleta rusesca : mai devreme sau mai tarziu ,nevaccinatii vor primi carusul ,care e tot mai mortal.Pentru ca lumea nu se vaccineaza si virusul are sanse de a se muta in varinate tot mai periculoase .
    Daca nu va vaccinati , la iarna scapam de voi !

  15. ... Răspunde

    @Alina.
    … atunci îmi explici și mie ce se întâmplă acum în Israel? Am prezentat mai sus. Că ei au fost cuminți și au vaccinat cam tot ce se poate. Și nu cu Sputnik sau Sinovac. Aștept cu nerăbdare explicația.
    Iar pentru pierderea soțului tău condoleanțe. Și eu intru la cei cu comorbidități și am făcut chiar la început covidul când încă nu era la modă. Deci știu ce este. Mai mult ca sigur că jumătatea ta suferea de ceva comorbidități și nu știa. În momentul în care ești un bolnav decompensat (netratat) covidul te termină. Sunt sigur. Aici e vina eroilor în halate albe care de mai mult de 10 ani amână screeningurile pe bolile cronice pe care tot le promit. Dacă se făcea, acum mulți erau deja sub tratament și nu terminau într-un sac negru cariera pe Pământ. Dar așa este că nu e voie să spunem nimic urât despre eroi ăștia??? Din păcate cunosc prea mulți și aș putea povesti multe despre competențele lor.
    PS. Nu m-am vaccinat dar nu că nu vreau ci pentru că nu am voie. Risc mai mult atunci. E recomandarea medicului meu de specialitate. Asta este. Deocamdată meciul este 1-0 în favoarea mea.

    • MaciLaci Răspunde

      Nu au fost vaccinati copiii si tinerii sub 16 ani.

      • ... Răspunde

        Nici la noi. Așa că scuză-mă nu văd cum am putea scăpa de covid dacă nici la noi nu prea se îngrămădesc la vaccin copiii și tinerii.

        • MaciLaci Răspunde

          In Romania nici adultii.

          • ...

            Da. Dar tot nu se explică fenomenul din Israel. Deci în continyare nu se explică pentru că evreii ar trebui să aibă imunitatea de turmă demult dobândită.
            Eu vaccinam la greu tineretul pentru că prin definiție ei sunt mai mobili și părerea mea e că ei vor distracție la Untold sau Neversea și nu moșii ori babele cu comorbidități. Deci mai degrabă ei sunt vectorii de transmitere.

          • Statistic

            As of June 23, 2021, almost 61 percent of the population of Israel had been given at least one dose of a COVID-19 vaccination.

            Deci pt @Altu : este departe de imunitatea de turma , nu se poarta masca si nici restrictii ,asa ca noua varianta Delta se raspandeste mult mai usor din cauza nevaccinatilor.
            Incep noi restrictii ,care asteapta si pe romani ,aici imunizarea fiind mult mai mica.

        • Mara Răspunde

          Tu te-ai cautat la un medic serios in ultima vreme?esti o fantoma fara sex(gen) ,fara nume si dupa cate vad ,din aberatia pe care ai postat-o,esti si fara creier.Ce ai tu cu cei nevaccinati.Ei sunt sanatosi si nu au nevoie.Virusul se pare ca e la cei vaccinati pt ca nu e suficient o doza,un rapel,trei doze,dar e nevoie si de test .Si atunci te intreb,daca poti raspunde,unde-i virusul si cine-i bolnavul.Terminati cu atata prostie si acuzatii nefondate la adresa nevaccinatilor ,iar vaccinatii sunt imunizati si mai buni.Prostii

          • Mara

            @Mara. Te-ai băgat în discuție fără să știi despre ce e vorba. Plus că văd că ai reacție întârziată. Ți-au trebuit vreo 3 luni pentru cugetarea asta a ta. Am afirmat că tineretul care are mobilitate mai mare și caută socializarea se expune mai degrabă decât babele sau moșii și care oricum și-au cam trăit viețile. Acum de citim despre ei că mor cu așa-numitele comorbidități la 75 ori 94 de ani care este după tine diferența??? Nu mai degrabă ar trebui să protejăm viitorul țării? Și tu ți-ai spus vreodată întrebarea cum de mama naibii țiganii de pe Ostrovului ori Toamnei care stau grămadă și nici mască nu poartă nu se îmbolnăvesc?
            PS. La rândul meu am trecut orin boală și mi-am verificat anticirpii dobândiți natural. Apoi cu greu m-am lăsat convins să mă vaccinez pentru că eram în imposibilitatea să-mi desfășor treaba. Deci care este până la urmă problema ta @Mara cu mine? Unde și când am afirmat eu că vaccoijații ar fi altfel sau mai buni decât restul? Dacă ar fi după mine aș elimina toate restricțiile astea. La 5,5 milioane de vaccinați este imposibil să nu aibă ceva efect asupra populației. Asta dacă vaccinul funcționează. Dar din cifre văd că nu e așa. Acum să mă lase fiecare că e varianta nu știu care mai nu știu cum că deja e penibil. Tot timpul ni se explică de la o vreme că rozul e de fapt cenușiu.

    • bacteriolog Răspunde

      Vaccinarea nu a atins niciunde proportia necesara imunizarii de turma .Asta este explicatia ca nevaccinatii devin vectorii transportului de virus nou .

    • IT Răspunde

      Ai avut ceva noroc genetic , vezi ca variantele noi sunt mult mai dure ,scapi odata , dar vine vremea.
      PS ; specialistul tau nu face doi bani .E si el ca grasana aia de la antene.

    • Alina Răspunde

      Ce comorbiditati ? un om tanar ,sanatos, puternic cu analizele la zi , vegetarian ?
      Tu esti un “animal de mlastina cu coarne “ca sa nu zic bou !

      • ... Răspunde

        @Alino. Hoooo, oprește-te! Te rog citește încă odată cu atenție ce am scris. Se prea poate că te-ai enervat absolut gratuit și jignești omul fără să judeci. Reacția ta grobiană te trădează și îmi spune că poate-poate știrea ta tristă poate-poate e inventată. Oricum nu pot și nici nu doresc să verific. Dar dacă nu știai diabetul nu doare, simptomlele primare te duc la diverse boli și te pot păcăli ușor. Un avocat din Satu Mare a murit recent la 51 de ani după ce a fost la stomatolog și a făcut nu știu ce tratament. Nu au putut să-i oprească sângerarea (cu toate că se putea cu injecție de vitamina K) din simplul motiv că nu știa că e bolnav de diabet. Și a murit cum se spune perfect sănătos. Eu îți recomand că de e adevărată povestea ta (ți-am mai spuns, condoleanțe) să ai atâta decență să închei discuția asta gratuită și de fapt neavenită. Iar faptul că cineva este vegetarian nu înseamnă că este și sănătos. Nu vreau să-ți povestesc ce otrăvuri conține majoritatea fructelor și legumelor din comerț (mai ales în extrasezon) și tu crezi că mănânci sănătos. Iar acel conținut toxic din verdețuri se acumulează în organism pentru că organismul nu are un mecanism de eliminare pentru acestea. De unde știu? Am diplomă de nutriționist ca să-mi pot concepe între altele meniurile mele zilnice.

  16. Altu Răspunde

    Voi ăștia vaccinați ce p..a mea vă agitați. Voi sunteți ăia inteligenți, nevaccinații ăia proști. Deci dacă murim noi “proștii”, rămâneți doar voi “inteligenții”. În ce lume utopică veți trăi! Dar nu mor caii când vor câinii.

    • Press Răspunde

      Ne agitam pentru ca din cauza nevaccinatilor situatia se perpetueaza si devine tot mai proasta si mor oameni nevinovati !
      Pe măsură ce unele țări relaxează măsurile sociale și de sănătate publică, vom începe să vedem intensificări ale transmiterii COVID în toată lumea. Mai multe cazuri înseamnă mai multe spitalizări, ceea ce mai departe pune presiune pe sistemele de sănătate și pe angajații din domeniul sanitar, iar în cele din urmă, totul se traduce printr-o creștere a riscului de deces, a avertizat vineri, într-o conferință de presă, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

      „Este foarte simplu: mai multă răspândire înseamnă noi variante, o transmitere redusă înseamnă mai puține variante”, a punctat șeful OMS.

      „Sunt de așteptat să apară și să fie raportate noi variante ale coronavirusului, pentru că asta fac virusurile, se transformă, dar putem împiedica răspândirea acestor variante prin măsuri de prevenție adecvate”, a arătat dr. Tedros.

      El a confirmat că varianta Delta este cea mai contagioasă variantă de coronavirus identificată până acum, fiind prezentă în cel puțin 85 de țări. „Se răspândește rapid în rândul populației nevaccinate”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, recunoscând că OMS este îngrijorată de această situație.

      • ... Răspunde

        …. și între timp Israel a intrat în lockdown. Mai știi care este procentul celor vaccinați cu ambele doze din totalul populației?
        Iar pe Tedros te rog frumos să nici nu-l citezi. E cel mai mare penal dintre toți! E principalul vinovat că nu s-a reușit să se pună lacăt pe graniță în China la început pentru că atunci trebuia și se putea! Acum când lumea e plină de virus de unde să-l mai oprești?

      • Mara Răspunde

        Hai sictir,faci discriminare ordinara.Daca intri intr-un spital de covid,majoritatea internatilor sunt cei vaccinati.Ei sunt purtatori de virus si de aceea vaccinul nu e suficient ci e nevoie si de test ori unde vor sa intre,conform regulilor in vigoare

        • ... Răspunde

          No aici în schimb ai perfectă dreptate! Nici eu nu pricep de ce pot circula cei vaccinați și nu se testează. Pentru că ne trebuie doar un singur caz de purtător care să transmită și începe hora iar! Sau asta se vrea copiii?

  17. @Altu -Avasiloaie Răspunde

    Fusei odata la o stana ,da si magarii di acolea fusera mai distepti decat Inaltimea voastra ,Marea Prosteala , geaca di pieli am ,muschi idem ,hai pi sentru sa te sparg la teorie nu la spariet prostimea ,care crede toate balivernile tale ! Esti prost informat si mai si raspandesti ,esti mai rau ca virusurile ieste , asa ca dute colea de unde iesirati .

  18. Grigore Răspunde

    Fiecare are dreptul la opinie, tu spui ca primar ca nu le faci jocul… dar din contra tu chiar le faci jocul (Aur) iesind cu asemenea remarci in presa.
    Sa nu imi spui mie ca numai pe tine dintre toti primari din judet sau din tara te-au presat. Nu am vazut nici pe unul prin presa sau la televizor numai pe Diana Sosoaca.
    Imi placea sa vad o alta stire despre tine domnule Primar si despre Camarzana.
    In final decat sa ii incurci pe cetateni mai bine abtinete.

  19. Grigore Răspunde

    Nu ai nici o calitate in domeniul medical ca sa vorbesti asa, doamna doctor va baga la inaintare si dupa aceea declara ca inca nu e hotarata in privinta vaccinarii,(voi sunteti anti) bravo dumneaiei (vorba aia un destept conduce un sat de prosti)… Daca era vorba despre o caravana pentru o campanie electorala (Adi Stef…) mama mama ce mobiliza primarul oamei, aducea si de la Tarsolt.
    Bravo tie realizare in al doilea mandat….

  20. Grigore Răspunde

    La urmatoarele alegeri castiga doamna doctor numai ii pune pe cetateni sa semneze pe liste la dispensar spune ca e ceva legat de antene, relee care afecteaza grav, cetatenii de buna credinta ai comunei Camarzana ar semna fara probleme.
    Treziti-va !!!

    • ... Răspunde

      Alde ALDE a cam murit. E un cadavru politic. De fapt a fost de la bun început. Era perfect pentru politicienii #penele ca stație tranzit către #pezede ori invers. Dar dacă primașul e un politician descurcăreț cum sunt deobicei cei din alde se va reinventa sigur. Iar în zona asta folclorică se pare că asta le trebuie oamenilor! Să fie de-al lor și din când în când să mai închidă ochii la mizeriile lor. De aia au fost primarii care au fost în Racșa sau Călinești-Oaș și mai sunt (încă) în Târșolț, Certeze, Bixad sau în cazul de față. Când sunt atâtea cazuri similare sau foarte asemănătoare, asta nu poate fi ceva accidental. Îmi cer “scuze” dacă am “uitat” pe careva.🤔😱🤯😤😲😭😨🥴

  21. Grigore Răspunde

    Oare cei vaccinati au voie sa intre in comuna ? Asta inseamna ca primar sa respecti drepturile cetatenilor.

  22. Doua Răspunde

    Savant esti domnule primar la ce explicatii ai pentru Covid, nu cred ca o sa petreci prea mult timp la primarie, dupa acest interviu acordat, sigur o sa fii chemat sa lucrezi in cercetare.

  23. ... Răspunde

    Citiți și vă minunați! Asta dacă nu știați până acum! Cam asta este nivelul companiilor pharma la nivel mondial! Întrebarea de 10 puncte ar fi că ce garanție ni se poate oferi că nu ne vom trezi la un moment dat peste luni ori ani că și vaccinul ăsta anticovid promovat la greu cine știe ce mai ascunde? Că și pastila asta care trebuia să-ți protejeze sănătatea și să te facă potențial mai sănătos numai compenente cancerigene nu avea voie să conțină !!! Mi se pare de-a dreptul 😱🤮😤🤯😭😲💩💩💩🥶🥶🥶!!!!!!
    https://evz.ro/pfizer-opreste-distributia-globala-a-pilulei-pentru-renuntarea-la-fumat-motivul-contine-agenti-cancerigeni.html

  24. ... Răspunde

    @Doua, aici îți dau dreptate. Ăștia din zona asta crepusculară zici că au imunitate la anumite lucruri. Câteodată sunt imuni și la logică. Adică cum spunea un student african cândva, acest trib cu clopul mic.

  25. Trei Răspunde

    Totusi, putine comentarii pro sau contra la asa o stire de ultima ora.
    Asteptam (valul doi) adica urmatoarea stire
    “Primarul comunei Camarzana si doctorul din comuna vaccinati cu a treia doza”

    • ... Răspunde

      @Trei, ce să mai comentezi? Ăștia s-au decis și punct! Interesant este că dacă verifici retro cazurile din județ în comună nici bolnavi nu prea au avut. Ajungi inevitabil la concluzia că probabil coronavirusul este sensibil la pălincă.

  26. Trei Răspunde

    Nici nu trebuie sa fie nici un caz daca se poate, cred ca nu a venit virusul din cauza ca primarul e anti virus.

  27. ... Răspunde

    @bacteriolog. Repet pentru că știu sigur că am mai spus, nu sunt de la horeca (ai tu ceva cu ei), sunt inginer construcții civile. Și fii sigur că în perioada pandemiei am avut bugăt treabă, chiar mai mult decât de obicei. Deci eu sigur nu o să urlu că mor de foame. În schimb o grămadă de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Care va avea în timp un efect de bumerang.
    În tot acest timp gubernul tău a dat ajutoare multor firme care nici nu merită și nici cu cheltuie pe ce ar trebui. Dar per total INS raportează ce se vrea și totul este rozbonbon. Pot să-ți dau exemplu doi patroni (de fapt proprietari de sclavi) care din banii primiți și-au luat câte o mașină trăznet. Nu că nu ar fi avut mașini și nici de cei vechi nu s-au debarasat.

  28. ... Răspunde

    Mizeria de sub unghie la moșul ăla valorează mai mult decât tot ce ai făcut până acum în toată viața ta pricăjită.

  29. ... Răspunde

    @Statistic. Pentru cultura ta generală procentul de vaccinare la cei eligibili în Israel este de 85% și asta de câteva luni. Dacă după asta sunt probleme și explodează numărul cazurilor atunci teoria asta oficială care ni se bagă în cap cel puțin șchioapătă. Tu în schimb nu poți înțelege asta pentru că ai probleme de logică serioase și excelezi numai la copy-paste articole. Așa că menajează-te și pregătește aplauzele pentru congresul care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.