Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Lucrări în plină desfășurare la sistemele de alimentare cu apă-canalizare din mai multe localități din județ

Prin Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată  din județul Satu Mare – POIM 2014-2020, în prezent Apaserv Satu Mare S.A. derulează lucrări în mai multe localități.

Astfel, se lucrează la extinderea sistemului de alimentare cu apă din Tarna Mare și a sistemului de canalizare din clusterele Tarna Mare și Bătarci. S-au executat aproximativ 2 km de rețea de canalizare în localitățile Tarna Mare, Bătarci și Comlăușa și continuă lucrările de execuție la extinderea rețelei de canalizare în localitățile Tarna Mare, Valea Seacă, Bătarci și Comlăușa. Tot în această perioadă se lucrează la extinderea  sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Valea Vinului, unde până în prezent s-au executat aproximativ 6,7 km de rețea de alimentare cu apă în localitățile Valea Vinului și Roșiori. De asemenea s-au executat  7 km. de rețea de canalizare în localitățile Valea Vinului și Cărășeu, continuând lucrările de extindere a rețelei de canalizare în localitățile Valea Vinului și Lipău

În prezent se mai lucrează și la construcția, extinderea și reabilitarea facilităților de captare, tratare, înmagazinare și pompare apă în localitățile Halmeu, Turț, Tarna Mare, Târșolț, Huta Certeze și Negrești Oaș.

Tot în cadrul proiectului, se efectuează lucrări la forajele de captare apă brută în localitățile Tarna Mare și Târșolț și la construcția stațiilor de epurare din localitățile Bătarci, Târșolț și Orașu Nou.

Totodată, au început lucrările la Stația de epurare din Orașu Nou, unde deocamdată s-au finalizat lucrările de turnare a betonului de egalizare la bazinul de aerare și decantorul secundar.

Sursa: Comunicat de presă Apaserv

 

Un comentariu

  1. alexx Răspunde

    Si in oras sunt strazi fara canalizare, de ex str.lateale Balta Blonda, apa fara canalizare e frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.