Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Magyar Lóránd îi ajută pe sătenii din Viile Satu Mare să-și primească înapoi terenurile confiscate de regimul comunist

Mai mulți locuitori din comuna Viile Satu Mare au cerut sprijinul deputatului UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, pentru a-și recăpăta terenurile agricole confiscate de regimul comunist. Toate aceste terenuri au fost naționalizate și apoi trecute în administrarea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Livada pentru ”activități de cercetare știițifică”.

Doar că, în prezent, aceste terenuri nu sunt folosite pentru asemenea activități. Ba, mai mult, o mare parte au revenit foștilor proprietari care le folosesc de mai multă vreme. Dar, pe hârtie, aceste suprafețe agricole sunt încă în administrarea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Livada, iar foștii proprietari nu pot primi actele de proprietate deoarece terenurile se află în proprietatea publică a statului român, pentru clarificarea situației juridice fiind nevoie de trecerea în proprietatea comunei Viile Satu Mare.

Deputatul Magyar Lóránd a cerut ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să îi ajute pe foștii proprietari să-și recapete terenurile care li se cuvin.

”Reconstituirea dreptului de proprietate pe vechile amplasamente este imposbilă din cauza dreptului de administrare instituit în favoarea Stațiunii de cercetare-dezvoltare, deși pe aceste terenuri nu se mai desfășoară demult activități de cercetare-devoltare-inovare. Credeți că este posibilă trecerea acrestor suprafețe de teren în prprietatea comunei Viile Satu Mare în vederea demarării procedurilor de reconstituire a dreptului de proprietate?”, l-a întrebat deputatul Magyar Lóránd pe ministrul Adrian Oros.

 

5 comentarii

  1. Garboz Răspunde

    Cred ca era corect s-a intrbe daca este mai corect s-a intre in propietatea comunei Csengersima🤣

    • ... Răspunde

      Felicitări pentru că ai scris corect numele localității! Se vede că treci des dincolo să faci bișniță cu țigări!😱🤔😤🤮

  2. ... Răspunde

    Nu ma bagati in seama am uitat sa-mi iau medicamentu si deraiez putin.

    • ... Răspunde

      De deraiat numai tu poți deraia. Știi tu, Dodesukaden. Mă îndoiesc că știi ce înseamnă.

  3. Garboz Răspunde

    Tighi, tighi? Cineva vrea tighi? Acum e in promotie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.