Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

OPORTUNITATE. Cursuri de perfecționare gratuite pentru sătmăreni

Sătmărenii au ocazia să participe la cursuri de perfecţionare gratuite în mai multe domenii, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Asociația Consensual în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO și Asociatia George Ofrim implementează proiectul ”Caravana oportunităţilor de formare”, lansare acestuia la Satu Mare urmând să aibă loc marţi, 29 iunie 2021, ora 15.00, în sala 201 a Camerei de Comerț și Industrie. Sătmărenii interesaţi sunt invitaţi la eveniment.

Proiectul ”Caravana oportunităţilor de formare”, cod MySmis 135022, este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cod apel: POCU/726/6/12/Creşterea participării la programele de formare profesională continuă, cu accent pe acei adulţi, cu un nivel scăzut de calificare şi persoanele cu vârsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoaşterea şi certificarea rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale şi informale.

Prin organizarea şi derularea programelor de formare profesionala continuă, adecvate nevoilor specifice ale persoanelor angajate în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Iaşi, Suceava sau Botoşani, prin consilierea şi asistenţa acestora în evolutia carierei profesionale, se va contribui la îmbunătăţirea statutului pe piaţa muncii a persoanelor incluse în proiect.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, în intervalul 1 apriloe 2021-31 martie 2023 și se adresează unui număr de 660 de persoane angajate din județele amintite.

Practic, se vor oferi servicii de informare, consiliere profesională și tutorat, evaluare, recunoaștere și validare de competențe dar și de competențe profesionale.

Persoanele interesate trebuie să depună un dosar de candiatură, urmând ca angajații selectați să poată urma cursuri de formare autorizate în mai multe domenii, precum ospătar, bucătar specialist, barman, organizator de evenimente, lucrător în comerț, competențe antreprenoriale, decorator victrine, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, formator, instructor/preparator formare, manager de proiect, sau traininguri în competenţe digitale şi egalitatea de şanse şi non-discriminare.

Persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii marţi, 29 iunie 2021, ora 15.00, în sala 201 a Camerei de Comerț și Industrie din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.