Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Persoanele care se vaccinează beneficiază de câte o zi liberă pentru fiecare doză

Propunerea legislativă prin care persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, a fost adoptată marți în Plenul Camerei Deputaţilor, titrează Digi24. În cazul elevilor şi studenţilor este vorba de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare.

Proiectul menţionează că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

,,Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit textului, drepturile persoanelor prevăzute la articolul de mai sus se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare eliberată potrivit legii.

,,Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, se mai arată în proiect.

Aceste dispoziţii legale nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Sursa: Digi24

17 comentarii

  1. ... Răspunde

    Mici cu muștar nu se mai dă? întreb și io așa.😱😲🤪

    • Unu' Răspunde

      Aia-i mita electorală patentată de către ciuma roșie, împreună cu kilul de zahăr și litrul de oloi!

      • ... Răspunde

        Și atunci penele ori usere de ce fac același lucru? Sau când este pentru un țel sfânt atunci se acceptă, e scuzabil? Sunt curios ca în cazul micilor din piața din București cine a plătit. Pentru că cineva totuși trebuia să plătească sutele de mici date de-a moca la p@@@lime! Ce-mi place mie dubla măsură aplicată! Dar nu mă mir, au un profesor bun (a se citi Bruxelles).

  2. Crack Răspunde

    In vest lumea se inghesuie ca la Iphone , cand se dau vaccin fara prenotare. Cand la romani, iti da la schimb beneficii. Cine au dreptate???…dor timpul ne va stii raspunde.

  3. ahahahaha Răspunde

    iti da privatu’ muie cand am lucrat de fiecare sarbatoare legala, romania tara nelegiuitilor

    • Cetateanul Răspunde

      Pai nu e prost cine da, e prost cine sta !

      • pe terasa Răspunde

        bine zici tu cetatene, e mare fraier cine lucreaza

        • Cetateanul Răspunde

          Munca, respectiv lucrul se face pe termen lung, am o groaza de cunostinte care in jurul varstei de 40 de ani, dupa 20 de ani de “lucru” sunt practic aranjate pe viata .
          Prefer sa muncesc pentru mine, castig mai putin, dar am timp si traiesc decent .

        • Cetateanul Răspunde

          Cea mai mare prostie sa lucrezi pentru altcineva ! Sa castig de 10 ori mai mult si tot nu as lucra pentru altii !

  4. Vaccinistul Răspunde

    Și cum rămâne cu cei vaccinați deja?

  5. Altu Răspunde

    Ofer și eu,un pahar de Verde de Paris rece, tuturor care se vaccinează. Pe canicula asta au mare nevoie. După mici merge foarte bine, ăștia dau numai apă plată.

  6. Nicusor Răspunde

    Oare ce cipuri le implanteaza :))))))))))))))))?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.