Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

START proiect! Cursuri gratuite de formare în diverse domenii, în județul Satu Mare!

Cursuri gratuite de formare în diverse domenii, în județul Satu Mare! Caravana Oportunităților de Formare a ajuns și în județul Satu Mare. Este vorba despre un proiect european prin care sătmărenii se pot forma în domeniul în care activează sau în domeniul în care își doresc să activeze, cursurile fiind gratuite și acreditate de către ANC (Agenția Națională de Calificare).

Scopul proiectului este creșterea participării la învățarea pe tot parcursul vieții, a accesului la programe de Formare Profesională Continuă pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, consilierea și orientarea profesională, actualizarea cunoștințelor și aptitudinilor, competențelor forței de muncă, promovându-se căi de învățare flexibile și moderne.

„Caravana oportunităților de formare a ajuns și la Satu Mare. Este unul dintre cele trei județe din zona de nord-vest în care noi activăm, și împreună cu regiunea nord-est, împreună cu județele Suceava, Iași și Botoșani, trebuie să identificăm un număr de 700 de candidați la care să le oferim servicii de formare profesională prin cursuri sau consiliere în carieră. Scopul acestui proiect este să ajutăm pe perioada celor 24 de luni – să identificăm și să formăm profesional – oameni care doresc să avanseze în carieră sau chiar să își schimbe jobul”, a declarat Dan Ofrim, unul dintre partenerii proiectului, pentru PortalSM.

Proiectul este cu finanțare europeană, astfel cursurile sunt gratuite, iar paletele de cursuri sunt largi, menite să vină în sprijinul unui număr cât mai mare de persoane din diverse domenii.

„Sunt două palete de cursuri actualmente, dar în funcție de nevoile identificate putem să facem o paletă destul de largă de cursuri. O grupă ar fi cea de sigurață și securitate în muncă, inspector SSM sau formator/preparator sau instructor în diferite domenii. În plus, mai avem cursuri de manager de proiect sau vitrinier decorator, asta să zicem pe partea de staff. 

Ne adresăm și celor din industria ospitalității pentru început. Am zis că a fost una dintre cele mai vitregite industrii din ultima perioadă și atunci ne-am gândit să pregătim și să calificăm oameni în direcția de bucătar pe diferite diete: vegetarian și nu numai. Cererea este destul de mare în ultima perioadă pe așa ceva, și chiar dacă oamenii activează deja în domeniu paote că nu au neapărat o certificare, ceea ce e bine. Curs de ospătar, chiar și ospătar de evenimente, barman/preparator. Credem că foarte mulți oameni deja sunt activi în diferite meserii doar că nu au patalama.

Este foarte important atât pentru angajat, cât și pentru angajator ca echipa să fie formată din muncitori calificați, membrii echipei să fie cu adevărat calificați. Toate cursurile sunt gratuite și sunt acreditate de către ANC (Agenția Națională de Calificare)”, a mai declarat Dan Ofrim pentru PortalSM.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, în intervalul 1 aprilie 2021 – 31 martie 2023.

Servicii oferite:

  • informare, consiliere profesională, tutorat
  • evaluare, recunoaștere și validare de competențe
  • formare profesională

Înscrieri

În județul Satu Mare, cursurile vor începe cel mai devreme în luna august, însă înscrierile se pot face deja.

Persoanele interesate trebuie să depună un dosar de candiatură care va conține:

  • adeverință de angajare, din care să reiasă locul de muncă, postul/meseria practicată
  • documente personale: copie la CI, certificat de naștere, diplome de studii, certificat de căsătorie (dacă este cazul și dacă a intervenit schimbare de nume)
  • adeverință medicală
  • alte documente specifice proiectului și finanțatorului (se completează cu asistența experților proiectului)

Înscrieri și detalii, la numărul de telefon: 0743 326 089

Facebook: Caravana oportunităților de formare

Proiectul ”Caravana oportunităţilor de formare”, cod MySmis 135022, este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cod apel: POCU/726/6/12/Creşterea participării la programele de formare profesională continuă, cu accent pe acei adulţi, cu un nivel scăzut de calificare şi persoanele cu vârsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoaşterea şi certificarea rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale şi informale.

Prin organizarea şi derularea programelor de formare profesionala continuă, adecvate nevoilor specifice ale persoanelor angajate în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Iaşi, Suceava sau Botoşani, prin consilierea şi asistenţa acestora în evolutia carierei profesionale, se va contribui la îmbunătăţirea statutului pe piaţa muncii a persoanelor incluse în proiect.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, în intervalul 1 apriloe 2021-31 martie 2023 și se adresează unui număr de 660 de persoane angajate din județele amintite.

Practic, se vor oferi servicii de informare, consiliere profesională și tutorat, evaluare, recunoaștere și validare de competențe dar și de competențe profesionale.

Date de contact:

Proiectul este implementat de Asociația Consensual, Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO și Asociatia George Ofrim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.