Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

Tipuri de aspiratoare: un ghid complet

Știm cât de valoros este timpul tău liber. În timpul săptămânii ești cu mintea numai la muncă sau la studii. În weekend vrei doar să te reunești cu familia și prietenii, să ieși afară sau să călătorești. Și aici apare casa ta, care începe să arate ea însăși ca un strat de praf de care trebuie să scapi înainte să se înrăutățească.

Pentru aceasta, nu există un aliat mai bun decât aspiratorul. Dar știi care ți se potrivește? Am clasificat tipurile de aspiratoare astfel încât să nu mai amâni sesiunile de curățare. Alege-l pe al tău!

Tipuri de aspiratoare

Aspiratorul a evoluat foarte mult în ultimii ani, deci putem găsi mult mai multă varietate decât la ​​alte aparate. Pentru a nu te pierde, iată principalele diferențe pe care le vei găsi în ceea ce privește tipurile de aspiratoare pentru casă.

În funcție de colectarea prafului

Aspiratorul aspiră murdăria și o prinde în interior. Dar știai că există două sisteme de colectare a prafului?

  • Aspirator cu sac: în interior este plasat un sac etanș în care se va opri toată murdăria. Când acesta este plin, este necesar să îl înlocuiești cu unul nou. Este important să te uiți la capacitatea pe care aspiratorul o are pentru sac, deoarece un sac mai mare îți va permite să petreci mai mult timp între fiecare schimbare. Majoritatea modelelor au o capacitate mare: între 3,5 și 4 litri, deci nu trebuie să îl schimbi atât de des.
  • Aspirator fără sac: dacă nu are sac, aspiratorul are un rezervor fix pe care va trebui să îl golești periodic. Avantajul față de modelul anterior este că economisești achiziția de piese de schimb, adică de sac. În cazul aspiratoarelor fără sac, vei găsi modele cu rezervoare de la 0,3 la 3 litri. Unele modele te sfătuiesc când să le golești, deoarece le afectează performanța.
  • Aspirator dual: încorporează cele două sisteme anterioare, astfel încât să îl poți alege pe cel pe care îl preferi în orice moment.

Conform designului

Când te uiți la diferitele tipuri de aspiratoare, vei vedea că există trei formate în funcție de designul lor:

  • Aspirator tradițional, tip sanie: acesta este probabil cel care îți sună cel mai cunoscut, deoarece este cel mai tradițional design. Forma sa seamănă cu cea a unei cochilii de broască țestoasă și este compactă, cu roți și cu un cablu. În plus, îl poți alege cu sau fără sac.
  • Aspirator de tip mătură: este cel mai actual design și are din ce în ce mai mulți fani. Forma sa alungită și stilizată amintește de o mătură, deși este cunoscut și sub numele de aspirator vertical. Marele avantaj al acestui tip de aspirator vertical? Nu are cablu.
  • Aspirator portabil: mic, compact și conceput pentru a fi acționat cu o singură mână, este ideal pentru aspirarea celor mai inaccesibile locuri și pentru mașină. Funcționează și cu o baterie reîncărcabilă.

Alege autonomia

Motorul aspiratorului necesită putere pentru a funcționa, lucru care este direct legat de independența și mobilitatea pe care ți-o oferă aspiratorul. Ce tip de aspirator preferi?

  • Aspirator cu cablu: are o priză pentru conectarea directă la rețea. Majoritatea modelelor au cabluri care variază de la 8 la 11 metri, care îți permit o gamă largă de acțiuni. Vei găsi modele cu și fără sac.
  • Aspirator fără fir: încorporează o baterie, astfel încât să poți utiliza aspiratorul fără a fi nevoie de cabluri sau prize. Vei putea să te deplasezi liber în toată casa fără a fi nevoie să te conectezi și să te deconectezi pentru a merge dintr-o cameră în alta. Când bateria se epuizează, trebuie să o reîncărcarci doar câteva ore. În plus, funcționează exclusiv fără sac. Acesta este cel mai probabil un aspirator vertical.

Ce mărime are casa ta?

Pentru a alege tipul de aspirator care ți se potrivește, te sfătuim să ții cont de mărimea casei tale. Un aspirator fără fir sau un aspirator vertical este de obicei echipat cu baterii cu litiu, care oferă performanțe ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp, fiind și ușoare. Și ce autonomie au? În funcție de model, de la 36 de minute, la 50, 60 și 75, până la minute nelimitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.