Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

BENY ALEX: Noi am solicitat încetarea contractului cu ştrandul! Nu se putea continua!

Reprezentanţii BENY ALEX au transmis către PortalSM un punct de vedere referitor la situaţia rezilierii contractului cu Primăria Satu Mare pentru concesionarea ştrandului, arătând că ei sunt cei care au propus încetarea contractului pe cale amiabilă, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, rezilierea unilaterală.

BENY ALEX menţionează că a purtat de ceva timp corespondenţă cu Comisia din cadrul Primăriei şi că a propus o soluţionare pe cale amiabilă a diferendului.

Punctual, BENY ALEX arată că, potrivit contractului, “concendentul avea obligaţia de a reglementa situaţia juridică a parcelelor ce compun suprafaţa terenului oferit spre concesiune, inclusiv comasarea parcelelor de teren concesionate în termen de maxim 120 de zile de la data semnării contractului şi că va depune toate diligenţele să dobândească în numele unităţii administrativ teritoriale pe care o reprezintă notarea dreptului de proprietate asupra imobilelor – teren şi construcţii ce constituie amplasamentul lucrării”.

Tot potrivit contractului “concedentul GARANTEAZĂ că partea contractantă va beneficia de folosinţa netulburată în legătură cu amplasamentul şi că va deţine toate aceste drepturi de folosinţă ale amplasamentului pentru a-i permite acestuia neîndeplinirea obligaţiilor care decurg din contract”.

Ba mai mult, BENY ALEX subliniază că “Concedentul va proteja pe concesionar împotriva tuturor pretenţiilor legitime, costurilor, acţiunilor, obligaţiilor şi cheltuielilor generate ca urmare a pretenţiilor oricăror persoane în legătură cu sau referitoare la expropriere, posesie, proprietate sau orice alte drepturi sau drepturi pretinse asupra oricărei părţi din amplasament”.

În condiţiile în care aceste obligaţii nu au fost respectate, BENY ALEX arată că lucrurile nu mai pot continua, mai ales că a apărut procesul cu femeia care a câştigat în instanţă despăgubiri de 7,9 milioane de lei, astfel că au fost determinaţi să iniţieze demersuri pentru încetarea contractului. Mai mult, ei consideră municipiul Satu Mare vinovat de faptul că nu a clarificat situaţia terenului amintit.

În prima fază, BENY ALEX a propus încetarea contractului pe cale amiabilă, cu preluarea de către Primăria a lucrărilor exeutate şi plata unor despăgubiri în valoare de 26 de milioane lei, sumă ce reprezintă diferenţa dintre valoarea totală a investiţiei realizate, de 32,7 milioane lei şi valoarea investiţiei amortizate, de 6,7 milioane.

Tot prin adrese scrise, BENY ALEX avertiza Primăria Satu Mare că în cazul în care nu va dori rezilierea pe cale amiabilă a contractului va rezilia unilateral acest contract, urmând să facă demersuri pentru recuperarea despăgubirilor amintite.

Urmează, cel mai probabil, ca să se pronunţe instanţa în acest caz.

Amintim că primarul Kereskenyi Gabor a anunţat astăzi că se reziliază contractul cu Beny Alex pentru concesionarea ştrandului.

,,Dorim ca Ștrandul Municipal să redevină accesibil sătmărenilor. Primăria Satu Mare va solicita încetarea contractului dintre municipiul Satu Mare și concesionarul Beny Alex. Considerăm că firma nu și-a îndeplinit obligațiile asumate, contractul nu mai poate continua. Este al doilea an consecutiv în care ștrandul nu este deschis, în care acest serviciu public nu este prestat. Primăria este decisă să redea ștrandul sătmărenilor!”, a declarat Kereskenyi Gabor.

 

6 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Au fost acolo milioane si trilioane de lei investiti? Eventual lei vechi. Asa da 26 mil. lei.

  2. cârcotaş Răspunde

    Adevărul este că ştrandul arată foarte bine, chiar sunt mândru că avem în oraş aşa ceva. Păcat! Nu ştiu câţi au fost la restaurantul Dacia dar la ştrand au fost toţi.

  3. Gyuri Răspunde

    Nu ma impins, eu am alunecat!😊

  4. Xpert68 Răspunde

    Beny a omis să precizeze de obligatiile asumate prin actul aditional față de primărie și pe care nu le-a îndeplinit!!! Oare cum s-a dat drumul la functionarea ștranului în iunie 2012, poate ne spun autoritățile de atunci fără PUZ, autorizatii de construire, fără autorizații de exploatare a apei termale, etc???!!

  5. Gheorghe Răspunde

    Da,da stim noi mei beny alex ca tu esti un om foarte corect,corect din cale-afara.Tu impreuna cu toate gasca ta de profitori care ati pus mana pe multe proprietati pe vremea regretatului cazut pdl,sub obladuirea unui mare specialist base,cand tu&company(stii tu cine)ati jefuit ca in codru tot ce mai ramsese neluat de psd-isti.Si au ramas destule,terenuri,strandul termasl,restaurantul Dacia,niste grajduri de la cap,luate de un vechi acolit al tau,pe vremea aceea mare consilie judetean…..si cate si mai cate matrapazlacuri facute de tine si cativa,,frati”de manarii.Amu vad ca te-ai gudurat pe langa pnl-isti,te afisezi cu catu,si orban,da de mai prinzi si de la ei vreo scovarca,ceva pentru care sa nu misti un deget,doar sa,,dai dreptul”ca si la astia merge treba ,,ca unsa”.
    Ma da pe voi nu va mai satura dracu niciodata?mai da voi sunteti ca si o nimfomana,vesnic nesatula.Ma da daca mergi duminica unde mergi de tine chiar nu se prinde nimic?Nu pricepi ca minciuna si mincinosii sunt apanajul dracului?No da bineinteles ca tu esti deeasupra tuturor,la tine nu se pune.Poate crezi ca daca mai dai cateva firimituri pe la frati,ai rezolvat problema….Sunteti(si ati fost) niste profitori de meserie,lumea s-a scarbit de voi ca de mere padurete,lumea va urtaste cu o ura desavarsita.In rest totul este vorbarie goala. Ca de fapt aici este lupta voastra pentru mosiile pe care le-ati furat,fabricile din oras vandute pe nimic la bisnismenii de ocazie ai partidelor politice.Crapati odata ma,da crapati ca ne-am sturat pana peste cap de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.