Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Coronavirus Satu Mare: 3 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.046.776 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 46 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.254 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 18.07.2021 (10:00) – 19.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Iași.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani şi pacienta a prezentat comorbidități. Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 269. Dintre acestea, 33 sunt internate la ATI.

2 comentarii

  1. Dr Răspunde

    Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, din Timişoara, anunţă că valul 4 este iminent şi se va manifesta cu precădere în zonele rurale ale României, unde oamenii nu s-au vaccinat, precum şi în rândul românilor care au avut COVID-19 şi s-au bazat pe imunizarea pasivă.

    Medicul avertizează că persoanele care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în 2020 (tulpina din Wuhan, China) sau anul acesta cu tulpina britanică (Alfa) nu sunt protejate faţă de noile tulpini (Delta, Epsilon, Lambda).

    • English pacient Răspunde

      Gata, pe astăzi ți-ai făcut postarea din oficiu! Acum ai bani de meniul zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.