Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Coronavirus Satu Mare: 4 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.090 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.098 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 06.07.2021 (10:00) – 07.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 77 decese (40 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Arad, Cluj, Iaşi, Maramureş, Mureș, Neamț, Prahova şi Municipiul Bucureşti. 75 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 2 dintre acestea s-au produs în luna mai 2020, 1 în luna iulie 2020, 1 în august 2020, 3 în septembrie 2020, 5 în octombrie 2020, 18 în noiembrie 2020, 18 în decembrie 2020, 13 în ianuarie 2021, 5 în februarie 2021, 7 în martie 2021 și 2 în aprilie 2021, în județul Argeş, Arad, Cluj, Iaşi, Mureș, Neamț şi Municipiul Bucureşti.

Dintre cele 77 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani,  1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 17 decese la categoria de vârstă peste 80 ani. 74 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 376. Dintre acestea, 56 sunt internate la ATI.

 

28 comentarii

  1. ... Răspunde

    Variantele noi tot mai periculoase , dar romanii cred ca au scapat de pandemie , vine valul 4 , iar vaccinarea s-a oprit ,oamenii mai preocupati de concedii ,nunti ,distractie .

    Ei nu mai participa :
    “1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani “

    • ... Răspunde

      Tu vorbește în numele tău tripuncte copiat. Când vei băga la calculator că în Israel (și nu numai) unde oamenii s-au vaccinat cuminte e jale cu virusul? Când vei pricepe că dacă e virus fabricat niciodată nu vom avea șansa să scăpăm cu vaccin? Pentru că funcționează ca o armă biologică. Caută știrea cu cercetătoarea chineză care s-a deconspirat. Aștept în continuare tragerea la răspundere a Chinei și al WHO pentru gestionarea aiuristică în primă fază a virusului. Pentru infinit mai puțin se face pușcărie pe viață. Punct.
      Cu vaccin tot timpul suntem în urma variantelor pentru că nu avem cum să le anticipăm. Decât dacă cineva (China) recunoaște și facem front comun împotrivă. Măcar în ceasul al 25-lea. Altfel ne mănâncă în continuare gaura de șoarec încă mulți ani.

      • Pop Răspunde

        Tot aici ești, Putregaiule

        • vasilescu Răspunde

          mentalitatea antivaxxer si propaganda pe net combinata cu teoriile conspiratiei , din pacate si acum fac victime , ale prostiei !

          • ...

            Nu sunt deloc antivaxer si deocamdata din ce am zis ca va urma s-a adeverit 100%. Nu ma crezi poti cauta pe istoricul comentariilor la stiri mai vechi.
            Era cinea (Djugashvili) care zicea la un moment dat ca cine nu e cu el e impotriva lui. Cam asta practicati si voi acum. Nu are omul voie sa gandeasca?

      • Altu Răspunde

        In Israel nu au nici 63 % vaccinati , iar majoritatea infectatilor sunt nevaccinati .Sunt si vaccinati infectati , varianta Delta e mai puternica ,eficienta mai mica ,dar vaccinul scapa de ajuns la terapie intensiva .Azi la Iasi a fost gasit un nevaccinat cu varianta Delta , este in stare grava la ATI.
        Nevaccinatii sunt sursa mutarii virusului.
        Cele mai noi statistici arata ca vaccinul cu tehnologie ARN scade in eficienta cu noii mutanti ,si ar trebui combinata cu una Vector.

        • ... Răspunde

          Procentul e de 85%. Doar nu stai sa incluzi in cei nevaccinati pe bebelusii proaspat nascuti?

      • Dr Haus Răspunde

        Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

        Vaccinurile actuale sunt în continuare eficiente în fața acestei tulpini, dacă sunt făcute ambele doze. Vaccinul Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%, potrivit comunicatului.

        „Este absolut necesară creșterea acoperirii vaccinale pentru limitarea transmiterii și reducerea efectelor variantei Delta”, se mai arată în comunicat.

      • bacteriolog Răspunde

        Varianta Delta s-a dovedit capabilă să declanșeze noi valuri de infecție în țări și regiuni puternic afectate de tulpinile anterioare. O analiză efectuată asupra evoluției din India, estimează că tulpina Delta ar putea infecta până la 50% din populația care a trecut anterior prin boală.
        Citeşte întreaga ştire: Comitetul de vaccinare a trimis avertizare privind varianta Delta. „Este absolut necesară creșterea acoperirii vaccinale”

        • ... Răspunde

          Doresc informatii despre varianta epsilon-gamma-teta-psi (denumire luata de la ceva fratie la un colegiu din LA). Daca ma infectez voi putea comunica ulterior cu martienii??? Daca nu detineti informatii bagati mare si faceti cercetari pe repede inainte! Time is money! And health!

      • ............ Răspunde

        Vești PROASTE pentru românii IMUNIZAȚI NATURAL împotriva COVID-19: doar JUMĂTATE din ei mai au anticorpi după jumătate de an

        • ... Răspunde

          Atunci asta e cel putin la fel de valabil si pentru cei vaccinati. Nu are cum sa fie altfel. Degeaba iti spune Citu altceva ca biologia, anatomia sau epidemiologia este independenta de politica. Dar dupa cunostintele mele exhaustive de aia se vaccina tot omul (care se vaccina) an dupa an cu vaccinul antigripal pentru ca aia de anul trecut nu mai era valabil. Dar tu nu poti asta pricepe. Nu ai timp de gandire intre doua reprize de aplaudat.

    • Info Răspunde

      Încă două persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului SARS-COV2 au murit. Este vorba despre doi bărbați din Bacău, care nu erau vaccinați împotriva COVID-19. Ambii fuseseră în Finlanda.

      • ... Răspunde

        In curand se termina alfabetul grecesc. Ce vei face? Aaaa, stiu deja! Trecem la cel chinezesc!😱🤯😲

    • Musta Răspunde

      Virgil Musta, despre liniștea de dinaintea furtunii COVID-19. Oficialii din Franța au anunțat deja că se așteaptă la un al patrulea val al pandemiei către sfârșitul lunii iulie, iar Virguil Musta susţine că nici România nu va scăpa. La noi valurile au venit cam la 3-4 săptămâni după ce au apărut în celelalte țări europene, așa că peste o lună și țara noastră s-ar putea confrunta cu o avalanșă de noi îmbolnăviri, susţine Virgiul Musta.

    • Bula Răspunde

      Avertisment pentru bărbaţii infectaţi cu COVIDUL lung. Simptomele care le-ar putea afecta performanţele în dormitor
      Inflamarea vaselor de sânge generată de COVID-19 ar putea provoca disfuncţii erectile în cazul unor bărbaţi după ce s-au vindecat de noul coronavirus, au avertizat oamenii de ştiinţă.
      Ryan Berglund, medic urolog la clinica din Cleveland, Ohio, a precizat că intra în posesia unor informaţii concludente despre starea de sănătate a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

    • Dr Răspunde

      Potrivit studiului britanic, realizat de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, pe măsură ce un nou val alimentat de varianta coronavirusului Delta accelerează ritmul infectărilor.

      Cercetarea a arătat că ratele infectării cu Covid au fost de trei ori mai mici la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate. De asemenea, femeile au fost cu 30% mai puțin predispuse la teste pozitive decât bărbații, mai arată studiul britanic.

    • Amsterdammm Răspunde

      Majoritatea noilor infectări cu Covid din Olanda se înregistrează în rândul tinerilor nevaccinaţi
      Barurile, restaurantele şi discotecile au fost redeschise, însă bilanţul covid-19 s-a dublat în ultima săptămână şi a crescut la 8.000 de cazuri.

      Bilanţul zilnic a crescut miercuri la 3.688 de cazuri de covid-19, au anunţat autorităţile sanitare.

      Aproximativ trei sferturi dintre aceste cazuri noi se înregistrează în rândul tinerilor, a precizat Hugo de Jonge, în contextul în care campania de vaccinare olandeză s-a concentrat asupra persoanelor în vârstă, iar majoritatea adulţilor tineri şi adolescenţilor nu a fost vaccinată.

  2. Press Răspunde

    Vaccinul este singura noastră armă” Managerul a insistat asupra faptului că, în momentul de față, vaccinarea este extrem de importantă pentru a stopa avansarea mutațiilor existente și dezvoltarea de noi mutații. „Putem să intrăm într-un val 4 care să ducă la 10.000 de îmbolnăviri pe zi și există riscul ca sistemul medical să colapseze, pentru că asta o să se întâmple și în Europa. Vaccinul este singura noastră armă, cei sceptici trebuie să vorbească cu medicii, să pună întrebări, să își clarifice scepticismul și să se vaccineze, fiindcă este singura noastră variantă. Există posibilitatea să pierdem totul și asta într-un interval foarte scurt”, a declarat managerul spitalului din Iași.

  3. Hatz Răspunde

    Vai de mama voastra…de ce nu va faceti toti jurnalisti? Poate va ia BBC. Sunteti toti niste CTRL+C / CTRL+V

    • ... Răspunde

      Felicitari pentru observatie! Si eu tot le zic ca indiferent ca ma cred ori ba si eu sunt capabil sa citesc si nu doresc extrase din mass-media dupa cum doreste sufletelul lor.

  4. ... Răspunde

    Asta e vaccinul vostru!
    Ne luăm adio de la Pfizer? Comunicat de ultim moment, eficiența vaccinului s-a redus cu 31%. Eficiența vaccinului în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, în Israel, a scăzut cu 31%. Serul împotriva COVID-19 oferea, inițial, o protecție de 95% și asigura prevenirea spitalizărilor și a cazurilor grave de infectare.
    Deci indiferent că oamenii se vaxează ori ba după un timp nu mai are efect împotriva noilor variante! Dar ce să faci când bigpharma încă are stocuri? Doar nu o să le arunce? Mai bine vinde iar apoi ne trezim că, cu tot cu vaccin ne îmbolnăvim. La care exclamă ficusul de la Cotroceni că măi copiii, de ce nu sunteți ascultători? No ia să vă bag vreo 3 luni iar în lockdown!
    Nu mă aștept de la unii să priceapă asta.

    • gogu Răspunde

      Am mai scris ca cel rusesc este cel mai bun.Numai ca la noi nu se gaseste.Cele ARN fac organismul sa recunoasca virusul dupa “tepi “,care acum s-au mutat.Cel rusesc recunoaste dupa virus , si e singurul la care cele doua doze sunt diferite.Ideal ar fi fost o combinatie .

      • ... Răspunde

        Mda. dar noi nu avem dreptul la asta. Merkel se îngrijește de asta. În mod interesant nimeni nu va sesiza ce am scris acum. Pentru că nu-i așa nu se mulează pe epitetul lipit pe mine de alții, cavaleri ai apocalipsei, aia de antivaxer. Trebuia să colaborăm cu rușii. Era și un moment istoric acum că poate mai dezamorsam cu ocazia asta tensiunile dintre UE/NATO și Rusia. Dar uite că ajungi la concluzia că de fapt asta nu se vrea. Eroii ăștia autoproclamați au grijă ca să nu ne plictisim și ne servesc cu conflicte.

  5. Nicusor Răspunde

    Alfa Beta Gamma Omega Delta Ypsilon….
    Numa’ spalatii pe creier cred in virusus lui Calache…. Guvid. Nu a existat niciodata.
    Voi nu vedeti ce se intampla cu planeta. Poluare, incendii, temperaturi de 45 C in Canada. Ba ma lasati cu febra asta Guvid. Fatalailor. Mars. Ascultati ce zice Danutza Budeanu. Incalzirea globala ii pe noi

  6. garcea Răspunde

    Am mai spus ca virusul a fost facut pt rarirea populatiei si scaderea natalitatii !

    • Golf Răspunde

      Apoi nu le-a prea ieșit socoteala. Populația crește fără probleme în continuare.

      În schimb au reușit să reducă libertățile prin cele mai aberante restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.