Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: Un singur caz nou în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.588 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.046.719 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 49 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.252 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.07.2021 (10:00) – 17.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (2 bărbați), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Prahova și Olt.

Dintre cele 2 decese, 1 au fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani şi 1 deces la categoria de vârstă peste 80 ani. Ambele decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 240. Dintre acestea, 32 sunt internate la ATI.

6 comentarii

  1. @IT Răspunde

    Încep să reclam. A apărut scorul zilei și încă nici un text copy-paste ca să aflăm cum vom muri? Se poate așa ceva? Păi cum să mai moară omul dacă nu știe cum? Solicităm îndrumări urgente din partea postacilor preplătiți boierește. Sau credeți că aveți voie să dormiți în izmene ori chiloți?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Relax…apare doar cat trebe. De nunta “domnitei” blonde unde vre-o 12 meseni stau acasa pe tratament nu se aude nimic,ca doar nu se cuvine sa transpire asa ceva. La fel de mare liniste asupra infectiilor ca si asupra modului cum a scos din fazan acel “DA”, cu niscaiva “presiuni” legate de faptul ca ce o zice lumea ce o stia fata mare iar pe el om serios.

  2. Copy..... Răspunde

    Medicii susțin că România nu va avea un al patrulea val al pandemiei, în condițiile în care procentul de populație care a trecut prin boală și care va mai trece în iulie, august și septembrie va fi foarte mare. Cu toate acestea, cazurile de Covid vor apărea în sezonul rece, dar doar ca manifestări endemice, potrivit medicilor. ”Chiar dacă noi ne-am dezvoltat un răspuns imun complex putem avea manifestări endemice în sezoanele reci, cu alte variante sau aceleași, pentru că organismului îi scade puțin rezistența. Dar noi avem totuși o bază de răspuns imun și vom avea niște manifestări ca de răceală la o parte din populația mai vulnerabilă. Însă și în cazul gripei avem același lucru. Oricum, rata scăzută de infectare din România arată că avem deja un răspuns imun în marea masă a populației și oamenii continuă și vor continua să intre în contact unii cu ceilalți, favorizând răspândirea virusului în sezonul cald, când sistemul imunitar răspunde foarte bine. Asta înseamnă că nu vom avea un val patru. Va fi, în sezonul rece, doar o manifestare endemică, adică izbucniri izolate, limitate ale infectărilor, exact ca și la gripă”, ne spune dr. Oana Mihaela Secară. Ceea ce se întâmplă în celelalte țări, unde numărul de cazuri crește din nou, la noi s-a întâmplat deja, arată medicii. Aceștia susțin că transmiterea nu poate fi eradicată și că problema este cu ce viteză merge. ”La noi a mers cu o viteză mare pentru că oamenii într-adevăr sunt de altă factură și au avut o altă abrodare. Adică oamenii au înțeles că nu se poate trăi așa și au abordat un pic mai relaxat problema. Și atunci ceea ce s-a întâmplat la noi cu o viteză mai mare se întâmplă la ei cu o viteză mai mică. Acum noi vedem prelungiri. S-au mai ascuns puțin nu s-a întâmplat nimic, au ieșit, iar s-a întâmplat și tot așa”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

    Restricțiile nu au avut efectul scontat

    Explicația ratelor de infectare diferite în celelalte țări este numărul mic de persoane care au un răspuns imun complet dezvoltat prin boala naturală. ”În Israel avem un procent mai mic de persoane care au dezvoltat un răspuns imun complet și un procent foarte mare al celor care au dezvoltat anticorpi anti-proteină spike. Și iată că procentul mare de vaccinați nu i-a ajutat, i-ar fi ajutat un procent mai mare de persoane care au trecut prin boală. Același lucru este valabil și pentru Franța, și pentru Olanda sau alte state. Sunt populații care s-au protejat foarte mult, adică s-au ferit foarte mult de contacte, au fost în cercuri foarte restrânse, au avut lockdown-uri destul de severe, cum este și cazul Franței, unde oamenii nu mai aveau voie să iasă din case după ora 18, nu se întâlneau decât cu familia, lucrau foarte mult de acasă. Prin acest fenomen nu au făcut decât să amâne creșterea numărului de cazuri”, ne-a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

    92%, cazuri ușoare și asimptomatice

    85% sau chiar 92% dintre cazurile Covid sunt forme foarte ușoare sau asimptomatice, tocmai de aceea există un procent foarte mare, necunoscut autorităților, de oameni care au trecut prin boală, arată medicii. ”Prin noiembrie, decembrie sau chiar și după vaccinare vorbeam cu pacienți care veneau din mediul rural și care îmi spuneau că jumătate din sat a avut sau are Covid și nimeni nu știa de ei. Și când lucrul acesta s-a întâmplat în mod repetat tragi concluzia că nu este un fenomen singular, ci că asta s-a întâmplat la nivelul întregii țări. Populația generală are o anumită perspicacitate care nu are legătură cu trainingul în domeniu. Sunt oameni care au o inteligență de supraviețuire după părerea mea lăudabilă și înțeleg, intuitiv, niște lucruri, au o gândire sănătoasă, ancorată în realitate. Când acești oameni s-au lămurit despre ce este vorba este clar că nici cazurile de Covid nu au mai ieșit la iveală, și mă refer la formele ușoare, foarte ușoare și asimptomatice”, a mai afirmat dr.Oana Miheala Secară.

    • @Copy Răspunde

      Mulțumesc pentru operativitate. Vezi să ceri și bonus că ai scris mai mult decât trebuia! Cine dracu crezi că are timp și chef să citească?
      Să te duci și la ceva maseuză cu ocazia asta.
      Dacă cineva încă nu era lămurit ori convins 100% cred că acum s-a convins de tot că aceste postări sunt opera cuiva de la redacție. Nu vă face cinste.

    • Trobriand Răspunde

      Din ciclul “M-am trezit cu fața la pernă și am călcat în 💩 cățelului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.