Ultima actualizare: ieri, 18:09

 

Locale

FOTO. Prima cursă de la Roma a aterizat astăzi la Satu Mare!

Prima cursă Roma – Satu Mare a aterizat în această dimineață, joi, 22 iulie, pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Aeronava a primit și ”botezul” celor doua tunuri de apă, în momentul în care a luat contact cu solul.

Prima cursă aeriană Satu Mare – Roma ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 17 iulie, însă, din cauza vremii nefavorabile, zborul a fost anulat. Astfel, prima cursă de la Roma a ajuns astăzi pe Aeroportul Internațional Satu Mare, în jurul orei 10.00, după o întârziere de cinci zile.

Primii pasageri ai noii rute aeriene au fost întâmpinați pe aeroport de către Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean și Mihai Pătrașcu, directorul aeroportului.

,,O vorba veche spune ca toate drumurile duc spre Roma. Se întâmplă acum direct și de la Satu Mare. Îl felicit pe domnul director Mihai Pătrașcu care reușește să vorbească aceeași limbă cu toate companiile, indiferent din ce parte a lumii vin și încet-încet devenim atractivi pentru destinații foarte căutate la nivel mondial. Italia are 60 de milioane de locuitori, dintre care, așa cum știm cu toții, peste un milion sunt cetățeni români. Este o nouă posibilitate printre cei plecați să comunice ușor cu familiile rămase acasă, este o destinație turistică foarte căutată de toți locuitorii regiunii și așteptăm pasageri nu doar din județul Satu Mare ci și din Maramureș, Sălaj, Bihor, chiar și de peste graniță ca să umplem cu viață  Aeroportul Satu Mare. Noi încercăm să ridicăm standardele acestui aeroport prin efort bugetar și nu numai. Ori de câte ori ne solicită încercăm să fim parteneri loiali ai Aeroportului Satu Mare”, a declarat Pataki Csaba.

„Aș vrea să le mulțumesc în primul rând colegilor mei fără de care nu am fi putut să facem acest lucru. Este o muncă de echipă pe care noi o facem aici, constant, și chiar dacă nu se văd rezultatele în termen foarte scurt noi avem mulți pași pe care îi facem în direcția convingerii companiilor, a atragerii acestora pentru a fi interesate și de Satu Mare. Și partea de infrastructură ne interesează foarte mult, și aici avem un partener foarte bun în Consiliul Județean, domnul președinte a înțeles întotdeauna solicitările noastre și este cel mai important partener de dialog, care a înțeles că dacă noi nu ne dezvoltăm ca infrastructură, nu avem ce să punem la dispoziție companiilor partenere care vor să vină să zboare la Satu Mare”, a declarat Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare.

Zborurile de la Satu Mare la Roma vor fi operate de Wizzair de două ori pe săptămână, în zilele de marți și duminică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.