PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Încep controalele la ștrandurile și zonele de agrement din județul Satu Mare

Încep controalele la ștranduri și în zonele de agrement cu luciu apă, au anunțat astăzi reprezentanții Gărzii de Mediu Satu Mare. Verificările vor începe pe 19 iulie.

,,Începand cu data de 19 iulie 2021 reprezentatii Comisariatului Județean Satu Mare al Garzii Nationale de Mediu vor verifica in cadrul unor echipe mixte strandurile si zonele de agrement cu luciu de apa, din judetul Satu Mare. Se va urmari respectarea legislatiei privind protectia mediului si a sanatatii populatiei”, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Satu Mare.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat controale masive după evenimentul tragic de la Apa, când un tânăr s-a înecat în lac.

,,În ceea ce privește evenimentul tragic de la Apa, prefectul are în vedere constituirea unei comisii mixte de control care va verifica modul în care administratorii luciurilor de apă reglementează, autorizează și respectă prevederile legii”, a transmis Instituția Prefectului Satu Mare.