Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Kereskényi Gábor a fost reales președinte al organizației municipale Satu Mare a UDMR

Organizaţia municipală a UDMR Satu Mare şi-a ales, joi, 8 iulie, Biroul Municipal format din 45 de membrii, pentru următorii patru ani. Primarul Gábor Kereskényi a fost reales preşedinte, deputatul Morand Magyar a fost ales vicepreședinte, iar Barta Zoltán este secretar general.

„Obiectivele UDMR Satu Mare au fost şi sunt aceleaşi cu interesele sătmărenilor. Prin acţiunile noastre ne dorim să contribuim şi mai departe la dezvoltarea municipiului şi a judeţului Satu Mare. Votul obținut la alegerile din 2020 ne obligă să ne ducem proiectele la bun sfârșit. Satu Mare, ține-o tot așa!”, a declarat Kereskényi Gábor, președintele organizației municipale Satu Mare a UDMR .

La Conferința municipală, organizată în sala Teatrului de Nord au participat 220 de delegați, iar printre invitați s-au aflat și președinții organizațiilor municipale a PNL, PSD, USR-PLUS, FDG și PCM.

25 comentarii

    • H&R Răspunde

      Drum bun radical2, nu te tine nimeni de manute. Poti pleca in Cluj Napoca, sau Bucuresti.

  1. Baba Novac Răspunde

    Dac-ar fi asa, nu stiu de ce ar fi pe teava 1000 de apartamente noi noute in spate la Auchan, , fostul Saturn, langa Nepi, zona Alecu Russo, Petre Ispirescu?
    Radicalule! Daca nu-ti place in Satmar: drum bun!

    • radical2 Răspunde

      Prea putin. Nu fii incapatanat si deschideti unpic ochii, sau mai vezi ce se intampla si la altii. In spate la Auchan inca este porumb. Tare lunga cred ca e teava aia :)). Oricum demografic stam din ce in ce mai prost, nu inteleg ce ai vrut sa spui prin comentariu… Investitii straine in ultimii ani zero. Cladirile din centru arata ca dupa razboi. Firma de salubrizare lucreaza cu utilaje si metode de acum 70 de ani, dar platim ca si cum am beneficia de serviciile din CJ sau Oradea care sunt de mult la un alt nivel. Drumurile sunt sub orice critica, Chiar si cele recent renovate/modernizate sunt facute in scarba. Speranta de viata scazuta. Si cand spun toate astea, ma refer la majoritatea populatiei care plateste taxe si impozite. Nu la un grup restrans de oameni care profita, mai mult sau mai putin legal, de pe urma cetatenilor de rand. Si nu in ultimul rand,educatia e la pamant. Dupa cum imi dau seama si din comentariul lui Baba Novac. Fiindca doar un om incuiat poate sa spuna …daca nu-ti convine pleaca. Da , din pacate asta se intampla, placa oamenii valorosi si raman cei needucati si manipulabili. SI eu am plecat in Cluj de ceva vreme, dar ma mai intorc sa vad coclaurile pe care am copilarit :))

      • Anda Răspunde

        ca sa inteleg atunci, pe vremea USL-stilor era mult mai bine, sau ce vrei sa zici ?
        Aia au furat si defibriliatoarele din spitale.

        • radical2 Răspunde

          Studiul acesta nu are legatura cu politica. De ce lumea se gandeste doar la asta? Uitativa real unde ne situam noi raportat la alte orase. Va pot spune din cifre ca Satu Mare ramane in urma. De ex. cautati salariul mediu sa vedeti ca in ultimii ani am picat in clasament. Faptul ca ni se spune ca a crescut cu 200 de lei , e din nou praf in ochi. Dar asta e si vina jurnalistilor de 2 bani din Satu Mare. O zic cu parere de rau… Ca ne spala astia ochii cu o centura sau un pod care oricum nu vor fi gata la timp, nu se numeste dezvoltare. A fost la fel si pe vremea lui Coica (PSD). Oamenii astia ne tin in subdezvoltare indiferent de partid de ani de zile. Nu a existat , si nici nu cred ca va mai exista un om care sa ridice orasul din gunoiul in care l-au bagat conducatorii orasului de la Anderco (inclusiv) incoace. SI ala daca nu era flamand, aveam McDonalds sau firme straine (nu dau nume) mult mai devreme. Iar Gabor nu-i in stare sa rupa contractul cu o firma de salubrizare ce lucra cu utilaje din evul mediu si mai mult,… mai nou firma lucreaza in timpul programului de odihna (conform legii intre 22:00-08:00),iar politia locala se face ca nu vede nu aude. Aceasta firma castiga licitatia in continuare :)). Poi e evident ce e la mijloc. Primarul nu vorbeste nimic despre asta desii e un subiect de interes public . In concluzie, astia ne scufunda usor. si sigur.

          • radical2

            Singurul lucru bun care sa facut pentru Satu Mare este acel program de intoarcere a tinerilor la lucru. Programul in sine a fost bun si cred partial functional. Doar momentul nu prea a fost bun, Fiindca investitiile straine nu prea au aparut. Sunt aceleasi firme de ani de zile care mai mult, si-au redus personalul sau s-au inchis. (ex.GP SOFA). Inafara de cateva hambare si adaposturi pentru caini, in parcul industrial nu sa facut nimic nou. Jalnic

      • zz Răspunde

        De acord.

  2. Dacus Răspunde

    radical2 esti prea radical , se vad imbunatatiri in toate privintele , ca drumurile sunt facute asa cum sunt , e vina constructorilor, dar inainte era si mai rau , banii se duceau si nimic vizibil .
    Directia macar este buna , mai trebuie insistat.
    Cel mai usor este sa critici , plecat la Cluj .

    • radical2 Răspunde

      da. se vad. depinde la ce te raportezi :), Asa-i satmaranul, se multumeste cu putin.

    • radical2 Răspunde

      Da. E vina si a constructorului. Dar primaria receptioneaza lucrarile. Deci e si vina primariei.

    • radical2 Răspunde

      E critica constructiva. Eu m-as bucura sa citeasca, sau macar sa vada Gabor acel articol si sa ia atutudine, dar cunoscandu-i pe politicieni, mai ales pe cei satmareni, nu ma astept la absolut nimic. PLecat pentru ca in SM nu vad nicio perspectiva din pacate. Forta de munca inalt calificata in Satu Mare aproape ca nu exista si nici nu se face ceva ca sa existe astfel de joburi. Ca sunt contrabandisti care si-au facut vile in zona Ispirescu, Alecu Russo nu se numeste dezvoltare.

      • radical2 Răspunde

        Acum sa vina hate-ul :)))

        • zz Răspunde

          Așadar, pe baza comentariului dumneavoastră, ați părăsit Satu Mare pentru că sunteți supracalificat și nu ați putut găsi un loc de muncă care să se potrivească educației și așteptărilor dvs. Am auzit această dumă de o sută de ori de la cei care au avut câștiguri peste medie și au dus o viață bună. Știu câteva dintre aceste cazuri care s-au încheiat cu tristețe.

          • radical2

            Ce sa zic… Îmi pare rău pentru ei 🙂

  3. ioan Răspunde

    cand am fost la teatru nici familia cu 2 copii nu au avut drept sa stea unul langa altul – trebuia respectat distantarea

    dar aici vad ca nu conteaza (vezi pozele)

  4. Pipo Răspunde

    “Radical” o spun cu părere de rău ai dreptate iar celorlalți care au comentat fără să fiu răutăcios cred că nu prea ați ieșit din oraș.Dacă ați fi ieșit ați fi văzut unde am rămas față de alte orașe, adevărul este dureros dar trebuie acceptat, în rest să auzim de bine.

    • zz Răspunde

      Daca nu sunteti multumiti cu situatia orasului, faceti ceva realmente constructiv – in sensul propriu zis al cuvantului (nu numai critici constructive dupa cum spune radical2) – si nu mai plangeti ca niste copii.

      • It's dark inside Răspunde

        Astia sunt aceiasi care preziceau inchiderea mall-ului dupa 2 luni de la deschidere, aceiasi care spuneau ca la McDonalds nu va merge nimeni ca mancarea e proasta, aceiasi care erau siguri ca Gabor nu va mai castiga un mandat. Oameni inalt calificati si umblati in lume, dar nu stiu de ce nu amintesc ca orasul cu care tot ne compara nu este bransat la retea de gaze naturale. O fi mai bine acolo sa umblii cu butelia dupa tine (asta daca nu vrei sa platesti facturi de 500+ lei la energie electrica). Sau clujenii, stau cate 3-4 intr-o chirie unde nici balcon nu au si platesc cate 150-200€/ pers, de unde le ia cam 2 ore sa ajunga la munca din cauza traficului. O fi mai bine acolo, nu stiu…

        • Radical2 Răspunde

          Raspunsul este Da. Cu toate astea , este mult mai bine acolo, din nefericire pentru sătmăreni.

          • Smile

            Sunt municipii reşedinţă de judeţ, care stau mult mai rău decât Satu Mare, mai mult de jumătate dintre ele nu au nici măcar un parc industrial,

          • Radical2

            @smile, pe principiul merge și așa , mai rău să nu fie, nu?:))
            La potențialul și așezarea geografică a orașului, SM e pe nicăieri pe lângă celelalte orașe din regiune și vina e in mare măsură a politicienilor. Acuma nahh…daca ne comparăm cu Vaslui, într-adevăr , suntem cineva :))

      • radical2 Răspunde

        Nu prea poți face nimic. E greu sa ajungi la butoane fiind cinstit. Nu ai cu cine. Doar să pleci cand îți dai seama cum merg lucrurile. Așa cum spuneau si unii comentatori de pe aici .

  5. cârcotaş Răspunde

    Problema oraşelor este una sistemică. S-au vândut ,,fiarele vechi” şi s-a închis industria care contează. Au plecat oamenii care au avut curaj şi energie. Au rămas o seamă de ghiolbani care văd că mall-urile ,,merg” şi că lumea construieşte ,,vile”. Cei care mai au un loc de muncă sunt remuneraţi slab pentru că locul lor de muncă nu cere calificare. Acuma mare lucru nu se putea face, totul ni se trage de la mentalitatea comunistă care nu a admis că sunt alţii mai deştepţi decât noi şi că trebuie să le cumpărăm tehnologiile. Pe când ne-am dat seama, nu au fost bani apoi nici oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.