Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Ne vom întoarce la mască atunci când va veni valul 4? Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

Masca rămâne cea mai importantă barieră prin care ne putem proteja față de toate variantele virale de acum, a declarat, duminică, la emisiunea “În fața ta” de la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță. El a subliniat că masca trebuie purtată în zone aglomerate unde riscul de infectare e mare.

,,Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infecțiile asimptomatice. Putem să prevenim 50-60% din infecțiile asimptomatice. Putem să ne infectăm, să facem forme asimptomatice sau ușoare, să intrăm în contact cu o persoană vulnerabilă și să transmitem boala, chiar dacă statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scăzut”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Întrebat dacă venirea valului 4 înseamnă și că masca va redeveni obligatorie, Gheorghiță a răspuns: ,,Acum s-a renunțat la obligativitatea ei, dar nu înseamnă că nu trebuie să o purtăm când intrăm în zone aglomerate, unde expunerea la persoane e crescută, iar riscul de infectare e mare”.

El a spus însă că e greu de estimat care va fi situația în viitor. Medicul a vorbit despre situația din Israel, care impune în prezent masca sanitară în anumite condiții, în contextul creșterii numărului de infectări chiar în rândul tinerilor, care fac forme ușoare.

Sursa: Digi24

23 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Nu mai bine ne împușcați pe toți să nu mai fie risc de transmitere. Bine că ne zice oms când încep valurile că altfel noi rămâneam in urma.

    • ............. Răspunde

      Nu trebuie sa zica OMS cand incepe valul urmator , e simplu , cand se ridica restrictii ,se baga relaxare si peste aprox 60 zile incepe valul urmator .

  2. Hitler Răspunde

    Mergeti la vaccin 😉 nu mai plangeti ca fraierii!

    • Dacus Răspunde

      Corect , este singura solutie , dar cei anti mai bine trec inapoi la declaratii erc decat sa se vaccineze.Propaganda antivaxx este sustinuta de cercuri care fac profit serios cu lungirea situatiei.

      • Cetateanul Răspunde

        Nu scapam cum nu putem scapa de gripa . Oamenii fragili dau coltul de la orice boala banala, care nu afecteaza in mod serios nici un om sanatos tun !
        Vaccinarea clar ca nu este o solutie din moment ce in Istrael situatia nu e certa !
        Ce situatie ? Fiecare om dispune de libertatea de a alege cum are grija de propria sanatate ! A, ca aceasta libertate a fost furata in mod legal, asta este altceva, dar tot furt se numeste !

        • GURU Răspunde

          Cetatene , asta cu fiecare are drept etc etc este bla bla , daca fiecare om care a infectat un altul ar trebui sa intre la puscarie ai avea alta parere .Eu stiu om care a infectat 2 rude care au murit si acum are probleme de constiinta.
          Si nu este banala , au murit oameni tineri ,sanatosi ,sportivi etc .Genetica conteaza mai mult decat starea de sanatate ,stiu om batran cu comorbiditati ,care abia asi trage sufletul si a scapat ,si tanar sanatos care a decedat.

      • @Dacus Răspunde

        Este foarte interesantă ca să nu spun altceva logica ta. După tine cum combate covidul o fițuică (era să spun kuuurpapier) semnată?

        • Cetateanul Răspunde

          Cati oameni care iau vitamina zilnic d3, c si zinc de la inceputul nebuniei au dat coltul din cauza acestui virus ? De ceapa si usturoi nu mai aduc aminte .
          Date sigur sunt, dar ar fi socante pentru tine !

          • gogu

            mai lipseste nista cantari de la mama Omida , si altele.Dupa tine chestii folositoare.Ceai de matraguna , ivermectina ????

        • Cetateanul Răspunde

          Stiai ca s-a dovedit faptul ca vorbitul la telefon cauzeaza cancer ? Daca vorbesti cel putin 17 minute pe zi, timp de zece ani, ai cu 60% mai mari !
          Dar “doctorii” tai iti recomanda sa te feresti de soare desi vitamina D3 conform unor studii SCADE RISCUL DE APARITIE A CANCERULUI dar iti recomanda ca fiind “sigur” vorbitul la telefonul mobil . De asemenea 80% dintre oamenii care au forme grave de covid19 au carente de vitamina d3 . NU oferim oamenilor D3 care este SIGURA dar oferim tratamente EXPERIMENTALE !
          Cand vorbim de sanatate fiecare are dreptul de a-si alege ce e mai bun pentru el . Sanatatea este a ta, nu a vecinului tau !
          Prelungim “alerta” si din nou vor urma falimente, concedieri, un nou record negativ de natalitate . Toate acestea vor imbunatati calitatea vietii populatiei si le vor prelungi cu siguranta viata . Eu stiam ca doctorii se ocupa de sanatate nu de restrictii care ucid !

          • @Cetateanul

            @Cetateanul, doctorii nu te vor sănătos. Ci doar un cetățean cuminte care lucrează până crapă, bineînțeles între timp cotizează cu vârf și îndesat pentru sistem apoi când are probleme se va trezi că nu primește înapoi nimic. Pentru ei e perfect logic. Pharma să trăiască și buzunarul să se umple!
            Singurul lucru ce uită este că la o adică dacă vor avea probleme de sănătate același pharma îi va rezolva și pe ei. Competențele sunt aceleași, adică sub kurul broaștei.

          • Anca

            Doctorii zic sa nu mergi la soare pentru ca mai nou radiatia UV este prea puternica ,nici factorul 50 nu ajunge intre ora 11 si 17 , am fost la dermatolog si am intrebat doctorita , a zis ca si azi din 15 clienti a gasit un tanar de 32 ani cu cancer de piele.

        • Dacus Răspunde

          Asa ca o gramada de batrani nu stiu sa faca rost de hartii ,sa le complecteze etc , si mai bine stau acasa , si asteapta ajutor de la rude mai tinere.

      • Golf Răspunde

        Dar cu profiturile uriașe ale industriei pharma în urma propagandei pro vaxx cum rămâne? Este OK pentru că așa zice sursa ta de adevăr, viață și lumină: mass media, autorități și multinaționale.

        Hei, aceste entități sunt toate una și te vor bolnav, prost și obedient.

        O persoană sănătoasă este un dușman EXTREM de periculos pentru sistem. Sănătatea fizică, mintală și emoțională nu este compatibilă cu organizarea socială pe care doresc să o creeze.

        • Logan Răspunde

          Nu ma intereseaza profitul pharma, ei totdeauna au profit decand exista boli. Pfizer a facut o gramada de bani din Viagra. Ca acum incaseaza mai mult, no problemo, deja au investit banii in vindecarea cancerului, metoda e pe terminate, se fac testari, deocamdata incurajatoare.
          Antivaxerii sunt prosti.,influentati de facemuci!

          • @Logan

            Nu vreau să-ți povestesc despre insecticidele și ierbicidele produse de Bayern folosite la cultura intensivă a bananelor în Brazilia și împrăștiate ca și tratament inclusiv peste capul oamenilor care muncesc și trăiesc cu familiile lor acolo pentru că nu au încontro. Apoi aceste tratamente generează boli neurologice foarte grave la copiii. Ghici cine produce și se afișează ca mare salvator în tratarea acestor boli cu medicamente? Ca să nu spun că le dă medicament doar cu țârâita. Tot Bayern. Mi se face scârbă când unii îi aplaudă. Întrebare întrebătoare. Banii din huzunarele companiilor farma cum suplinesc sănătatea pe termen lung? Pentru că la o adică toți suntem datori cu o moarte. Sau banii le produc ceva plăcere orgasmică?

  3. Vasile Dragos Răspunde

    Fraiere dute tu la vaccin noi mai așteptăm să crepi și poate după îl facem și noi restul…. gunoiule…. parca aia care nu sau vaccinat au pornit toată mascarada asta

    • Dr Răspunde

      Deocamdata incep sa moara tot mai multi tineri 19-39 ani nevaccinati.Variantele noi nu mai aleg asa ca originalul China ! care era un amarat de coronavirus.

    • Csaba Răspunde

      Am facut aici 2 Pfizer si la vecini 2 Sputnik si ma simt perfekt si sanatos si an siguranta.
      Nu krapa nimeni …………………………………………………………………………………………………………

  4. hingeru Răspunde

    o sa mergi din 6 in 6 luni la vaccin, Odata tot te da de pamant. De la alfa pana la Omega mai este mult. Atata vaccinuri o sa luati. Poate nu le apuci pe toate.

    • Mirel Răspunde

      Deocamdata nu am nici o cunostinta care sa aiba problema cu vaccinul ,si eu l-am facut , dar am o ruda ,un prieten si o cunostinta care au decedat de la virus,stabilit clar ca de la el si nu altceva.

      • @Mirel Răspunde

        @Mirel. Stai flexy că eu am mai mulți. Rapelul la Pfizer sau primul vaccin la Moderna le-au provocat niște frisoane că ziceau că amu crapă. Toți dealtfel sănătoși tun fără comorbidități cum se spune acum. Nici unul dintre ei nu s-a raportat de frică să nu fie internați și să nu cumva să încapă pe mâna eroilor. Cam asta e nivelul de competență. Se aplică protocolul și gata. Apoi care crapă înseamnă că nu merita să trăiască. Aștept când se va trage linia. Oricum vaccinul de pe piață e cam varză față de virusul actual. Are eficiență 60%, asta date oficiale. Numai trebuie să pui mânuța și să calculezi din ce se raportează. Așa că nu știu ce valoare mai are pașaportul verde după asta. Whatever.

  5. garcea Răspunde

    Daca vreti sa fiti protejati la toamna cam ar trebui acum inceput vaccinarea ,mai tarziu multe stocuri expira si nu vor mai fi , timpul avantajeaza virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.