Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Petiție: „Opriți moartea de pe șosele”. Un polițist cere creșterea pedepselor pentru șoferii inconștienți

Aproape 2.000 de persoane au semnat deja petiția intitulată „opriți moartea pe șosele”, lansată de polițistul bihorean Sebastian Drimbe.

Polițistul bihorean este nemulțumit de faptul că legea nu prevede nicio măsură eficientă pentru a scădea numărul accidentelor rutiere.

,,Mă numesc Sebastian Drimbe și sunt polițist în județul Bihor. De 15 ani de când sunt în slujba statului și a cetățenilor, am văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii. Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere. Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării.

Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă”, spune polițistul.

Acesta cere înăsprirea pedepselor celor care încalcă regulile de circulație care duc la accidente rutiere.

Prin această petiție publică, propun mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

  • pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent);
  • pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent);
  • pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent);
  • pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă);
  • pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent);
  • pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent).

Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen!, mai spune polițistul.

Petiția poate fi semnată AICI.

 

 

40 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Pentru situația în care am ajuns sunt de vină cel puțin parțial inclusiv colegii examinatori de la rutieră. Pentru că cineva le-a acordat permisul bizonilor ăștia.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Ma mir ca nici macar agentul de circulatie nu s-a gindit sa propuna “pedeapsa” pentru mersul pe contrasesns pe autostrada.
    Avind in vedere gravitatea faptei, eu as incadra-o fara rezerve la infractiunea de tentativa de omor.
    Tu mergi corect pe autostrada cu viteza legala de 130 km/h, stiind ca toata lumea merge in acelasi sens …si te trezesti ca vine unul catre tine…in caz de coliziune te omoara cu siguranta !
    In lumea civilizata, asta insemnind dincolo de Petea, asa ceva este de neconceput…dar daca totusi s-ar intimpla, gunoiul ar fi incatusat pe loc…la noi o amenda si suspendarea permisului pe 60 de zile !!!
    E de noaptea mintii !!!
    Asta este fara discutie echivalentul infractiunii de tentativa de omor si ar trebui pedepsita ca atare !

    • glumetzu Răspunde

      Se aude o stire importanta la radio : atentie , un nebun merge in sens invers pe autostrada !
      ala se uita prin parbriz si zice : ce unu , toata lumea !

    • H&R Răspunde

      Se intampla si in alte tari, dar noroc ca autostrazile noastre nu sunt asa de aglomerate. Afara cand se intampla asa ceva in cateva minute deja e gata carambolul.

  3. hingeru Răspunde

    si colegii lui intra in categoria de amendati? sau ei au imunitate? Pana in Carei iti trebuie 1 ora. Mergi pe drum european cu 50. Numai la noi vezi din astea. Marcaje facute aiurea, nimeni nu le mai verifica. Pe timpul masinilor de epoca puteai sa mergi cu 60 , acuma cu aBS mergi cu 50. in unele tari introduc viteza de 30 in orase. Lace iti trebuie masina de 200 cai? sa se faca numai masini care merg cu max. 50 si s-a rezolvat tot.

    • logan Răspunde

      Corect !

    • nipondenso Răspunde

      Eu am masina cu 58CP , niciodata nu am simtit ca lipseste mai mult .inainte am avut masini numai peste 100CP min : mertzan in 8 cilindri Audi 80 coupe automatic , etc .Nu ar cu masina ,si merge 130 in a treia din 5.Si polueaza numai 114 Co2.
      La ce bataia asta pe cai putere……ca daca e vreun concurs de amatori cei cu masini beton nu participa ca se fac de rusine……experienta zero la condus tehnic……

  4. Eu Răspunde

    Examinatorii de vina??!!!Ai impresia ca la examen fac pe nebunii si li se da permis??!! La roman nicicum nu ii convine…cand e pe post de sofer ii nemultumit pana la Dumnezeu cand ia amenda si i se pare de neconceput sa i se ia “carnetul” dar cand ii pe post de comentator atunci ala care a gresit ar trebui omorat ca cica e tentativa de omor…corect e tentativa la omor si pt asta ar trebui sa existe intentie…dar nah…comentam

    • Vlad Tepes Răspunde

      Prietene @Eu, cind mergi pe contrasesns pe autostrada o faci pe deplin constient, deci cu o vadita intentie.
      Cind intorci pe autostrada sa mergi invers, o faci cu intentie si constient de fapta ta, ca vei merge pe contrasens.
      Despre asta era vorba !

      • Eu Răspunde

        Intai uita-te la imagini te rog si pe urma sa comentezi…nicidecum nu era pe autostrada…

        • @Eu Răspunde

          @Eu. Deci atunci e voie să mergi pe contrasens??? Tu cu ce promoție la ceva market ai căpătat permisul?😱😱🤮

  5. Normalul Răspunde

    Da să vedeți cum se dă examenul psihologic pentru obținerea sau înoirea carnetului de conducere. Pe mine doamna psiholog m-a întrebat doar cum mă chiamă și m-a declarat apt. Daca ar exita într-adevăr un examen psihologic ar fi un filtru bun pentru nebunii din trafic.

    • Ășâțî Răspunde

      N-ar strica nici o examinare de verificare a reflexelor.

      • IT Răspunde

        nici tie , pun pariu ca covidul te-a cam lasat fara niscai neuroni , reflexele tale sunt varza.

    • altu fără bmw Răspunde

      Te rog spune asta și lui @Eu. Mulți chiar nu știu cum au căpătat permisul. Adică inclusiv unii sunt chiar analfabeți. Mai grozav e că unii sunt chiar șoferi profesioniști. Vine iar weekendul și deja mi-e frică de ce știri vor urma. Dacă s-ar respecta limita de viteză și conduita preventivă sunt sigur că pe puțin 80% din accidente nici nu ar mai avea loc.
      Stimați participanți în trafic! Celălalt din fața ta nu este un adversar! Și el vrea să ajungă undeva și de preferat întreg.

      • Eu Răspunde

        Nu rutieristul de examineaza dpdv psihologic….ala se ia dupa actele depuse…deci nu are ce sa imi spuna…

        • altu fără bmw Răspunde

          Corect. Dar mulți nici după 10 ani de la luat permisul tot nu reușesc să parcheze lateral sau cu spatele. Apoi își lasă căruța cum le taie capul. Astea sunt manevre de bază și nu cred că un examinator nu își dă seama de asta în 2 minute. Mai nou am observat un sport de a-ți lăsa mașina în stradă când ai loc la tine în curte și curtea e goală. Adevărul e că se întâmplă chestiile astea pe șosea pentru că unii conduc ca bizonii intenționat. Alții să aibă grijă de ei! putem să ne lamentăm aici, poliția trebuie să ridice la greu permise pentru că e mare indisciplina în trafic. Astea cu 20-30 de permise ridicate e vax. La plecare de la un stop pot ridica în 15 minute atâtea permise și doar dintr-un singur loc.

          • Driver

            In west femeile umbla cu masini mici , sunt economice, usor de parcat ajunge pt copii si cumparaturi .Azi am vazut una cu ditamai masina la parcare Auchan , a ocupat 2 locuri si a ramas spatele mai afara cu 1m.

          • Sâcă

            Măi BMV istule tu nu mergi in timpul zilei măcar odată pentru 5 sau 10 minute depinde ce bisniț ai și totdeauna pui mașina in curte.?…și asta ține de psihologie

    • Eu Răspunde

      La Cabinetele Dr. Coica ai toate examinarile medicale facut in cel mult 10 minute ! Asta inseamna sa ai tupeu. Uitati-va dimineata cate autoturisme SCOALA sunt parcate acolo !

    • Sâcă Răspunde

      A facut o mare greșală ,doar văzându-te, te-a admis ca normal, iar tu trebuia sa refuzi , dacă erai normal, că iată…….cine știe….

      • Sâcă Răspunde

        La cel # Normal mă refeream…!

      • altu fără bmw Răspunde

        @Sâcă, să știi că poate are dreptate. Acum niște ani când mi-am reînnoit permisul numai nu m-a dat afară doctorul examinator. Nici măcar nu a ridicat privirea asupra mea. E știu că nu am treabă cu el și cu boli din astea dar sunt destui care poate au. Cum să consulți un potențial pacient dacă nici nu te uiți la el/ea?

  6. Golf Răspunde

    Cu infrastructura rutieră cum rămâne? Dacă am avea autostrăzi și drumuri expres nu am mai avea probleme.

    A crescut enorm de mult parcul auto în timp ce infrastructura aproape că a stat pe loc. Prin urmare mulți aleg depășirile și viteza unde apucă…

    • altu fără bmw Răspunde

      Nu sunt sigur de asta. Bizonul tot bizon rămâne. În Ungaria majoritatea accidentelor pe autostradă sunt provocate de români ori ucraineeni. Și dincolo chiar sunt autostrăzi destul de bune. Problema e mai degrabă cu hardul din piesa aia de schimb celebră dintre scaunul de șofer și volan. La noi în județ cum s-a făcut drumul către Odoreu a explodat numărul accidentelor.

    • Crack Răspunde

      Bravo Golf,mai era unu pe aici ce scria de infrastructura, e singura problema, UNICA….daca se rezolva aia se rezolva majoritatea problemelor.
      Daca ati umbla prin vest, va-ti da seama de ce is asa multe accidente la noi….si cand zic vest ,ma refer de la Austria incolo.

      • Titi Haur Răspunde

        Tati, în west, începând cu Austria, amenzile rutiere sunt așa de mari, că până și elvețianul stă pe gânduri dacă să depășească limitele de viteză!
        Asta cu “lipsa infrastructurii este problema noastră” este deja fumată!
        Cu cât avem drumuri mai bune, cu atât crește și numărul bizonilor!
        Exemplul cel mai bun este carambolul cu 55 de mașini de pe autostrada Soarelui de acum 2 săptămâni!

  7. Nimeni Răspunde

    Eu as aborda problema din mai multe unghiuri. In primul rand as introduce in scoala materie referitoare la legislatia rutiera, in care sa se studieze inclusiv problemele de mecanica. Prin asta i-am pregati pe elevi mai bine pentru viata. Apoi ne trebuie o alta infrastructura rutiera, ceea ce avem acuma este sufocata de masini. Nu in ultimul rand as controla la sange politistii, prin depistarea celor corupti.Legat depasirea pe linia continua, atata timp cat se permite vehiculelor lente circulatia pe sosele, nu poti cere celorlalte autovehicule sa stea in coada acestora. Ceea ce vreau sa zic este ca, in situatia de acum, numai sanctiunile aplicate soferilor nu sunt suficiente.

    • Lol Răspunde

      Și totuși, vehicule lente circula și în vest, și nu am văzut depășiri kamikaze ca la noi… e doar o chestiune de educație..

  8. 😂 Răspunde

    Se vede ca ai fost crescut de turci.

  9. altu fără bmw Răspunde

    @Driver. În west oamenii nu cumpără jipane fără să aibă nevoie de asta. Am fost în destule țări să spun asta. Sunt și acolo astfel de mașini dar nu ca la noi.
    PS. În Barcelona am văzut cu ochii mei o călugăriță conducând o furgonetă cu care căra ajutoare pentru nevoiași. A parcat lateral și cu spatele că îmi venea să o aplaud! Toată manevra parcă era desenată pe asfalt. Sincer nu știu dacă îmi reușea la fel. Noi aici în prostia noastră orimitivă ne consumăm banii și nervii pe tâmpenii din astea. Apoi când ajungi la destinație sau acasă nu mai ești bun de nimic din cauza nervilor la pământ.

  10. altu fără bmw Răspunde

    @Sâcă. Cel de care vorbesc sunt doi în familie, fără copiii dar au 4 mașini. Au ditamai curtea cu acces de 2,5 m lată și cam de dimensiunea 15-15 m, atenție goală-goală complet!!! Iar una din mașini nu a fost mișcată deloc de la început de martie. Probabil tu ai și pentru asta explicație. Probabil ceva de genul e dreptul lui. În schimb dacă eu odată am staționat pentru 2 minute pe stradă în fața casei m-a blocat bară la bară. Eu mai degrabă cred că respectivul are și el un permis căpătat nu știu cum. Dar țineau în plină pandemie chefuri cu manele și gălăgie până noaptea târziu. Nu o să stau să-i educ acum pentru că știu că nu aș avea succes.
    În multe locuri staționează mașini care nu mișcă deloc, ba mai mult multe mașini nici plăcuță cu numere nu mai au. Întrebare către tine. Mașină cu numere de UK care arată ca franțu cu bara de protecție față legată cu o cârpă roșie (mă gândesc că intenționat e așa ca să vadă toată lumea). De ani de zile tot circulă. Întrebarea e că are ITP-ul oare făcut? Mă îndoiesc. Sau cine știe în epoca asta online orice se poate.

  11. H&R Răspunde

    Asta e un fel de hotu striga hotii

    • altu fără bmw Răspunde

      @H&R, dacă răspunsul tău este adresat mie față de ultimul meu comentariu să știi că suntem tot 4 în familie și avem o singură mașină, un VW Passat. Și ne descurcăm onorabil nu ne trebuie nici mpcar încă una,
      În schimb dacă te referi la pseudopetiția polițistului atunci sunt de acord,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.