Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Studenți din peste 20 de țări la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost înființată în urmă cu aproape trei decenii, prima promoție de studenți mediciniști începând studiile în anul 1992. În prezent, facultatea a ajuns un reper în domeniul educației medicale la nivel local și regional, fiind acreditată şi recunoscută atât în țară cât și peste hotare. Facultatea de Medicină se mândreşte cu faptul că deține toate cele trei cicluri educaționale: Ciclul I – licență, Ciclul II – masterat, Ciclul III – doctorat, precum și pregătirea în Rezidențiat, fiind prima facultate privată în domeniul sănătate care are dreptul de a pregăti medici rezidenți.

Trendul ascendent pe care l-a urmat Facultatea de Medicină în cei aproape 30 de ani de la înființare se datorează unui management adecvat impus de regretatul rector fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelean și continuat de actualul rector UVVG, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci.

Programe de studiu

Licență – Medicină, Medicină în limba engleză, Medicină în limba franceză, cu o durată de pregătire de 6 ani, ciclul I și II; Balneofiziokinetoterapie și recuperare, cu o durată de pregătire de 3 ani, ciclul I; Biologie, cu o durată de pregătire de 3 ani, ciclul I; Asistență Medicală Generală, care se desfășoară pe o perioadă de 4 ani. Cel din urmă program este accesibil din acest an universitar, conducerea universității făcând demersurile necesare autorizării datorită solicitărilor pe care le-a primit de-a lungul anilor, dar și a penuriei de cadre medicale care să răspundă cerințelor tot mai ridicate din domeniul sănătate.

Masterat – Analize de laborator utilizate în domeniul biomedical (unul din puținele masterate recunoscute la nivel național de ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România); Masteratul Medicină socială și management sanitar; Masteratul de cercetare în științe biomedicale, în limba engleză.

Absolvenții care sunt pasionați de activitatea de cercetare științifică, pot opta să își continue studiile în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, urmând cursurile Școlilor doctorale de Medicină sau Biologie. În schimb, absolvenții care doresc să urmeze o carieră profesională în domeniu, după promovarea examenului național de rezidențiat, pot alege să profeseze ca medici rezidenți în secțiile clinice arădene ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aşadar, oportunități multiple pentru absolvenţii Facultății de Medicină, unde învaţă studenți din peste 20 de țări, care anual se integrează cu succes pe piața muncii, atât în Europa cât și în țările extraeuropene. În plus, în contextul epidemiologic actual, Facultatea de Medicină s-a adaptat rapid asigurând dezvoltarea logistică necesară desfășurării activităților didactice, care s-au realizat într-un sistem hibrid, combinând activitățile teoretice on-line cu cele practice on-site, inclusiv în secțiile clinice arădene.

„Preocuparea noastră de bază este să fim în permanență în contact cu cerințele stakeholderi-lor interni și externi, aspect realizat prin reforma curriculară, înfăptuită pe parcursul ultimilor ani, prin care am răspuns necesităţilor curente ale educaţiei medicale. Curricula este actualizată la standardele actuale ale învățământului biomedical european, procesul didactic fiind axat pe un sistem de predare centrat pe student. Îndrumăm studenții astfel încât să asigurăm continuitatea procesului „elevul de azi – studentul de mâine”, „studentul de azi – profesorul de mâine”, deziderat preluat din planul managerial al doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, având la bază conceptul de INTEGRITATE. EFICIENŢĂ. CALITATE” – spune conf. univ. dr. Casiana Boru, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UVVG.

13 comentarii

  1. mda... Răspunde

    Medicina se invata in universitati cu traditie,nu in srl-uri !!!Nu vreau sa fiu carcotas,dar sper sa nu ajung vreodata pe mana unui “doctor” absolvent la uvvg !

    • ... Răspunde

      Nici restul nu sunt nu știu ce. Mulți merg la medicină să audă zilnic apelativul de domnul/doamna doctor sau pentru câștigurile financiare. Mulți sunt absolut paraleli cu ce zice jurământul lui Hyppocrate. Cu rare excepții, Asta și e una din motivele pentru care sistemul sanitar e cum e. La modul general sistemul de învățământ numai pentru câmpul muncii nu te pregătește. Dacă un elev ori student pune la îndoială sau încearcă să cântărească logic ceea ce se predă este marginalizat. Nu se vrea ca să înveți să gândești cu capul. Și în momentul de față medicii trebuie să aplice protocolul și să prescrie medicamente cum îi permite protocolul. Nunai că bolnavul nu este după protocol, ceea ce la unul funcționează la celălalt se poate că nu. Dar pe cine mai interesează asta???

      • Golf Răspunde

        Am o cunoștință pneumolog, este exact cum scrii. Niște drone umanoide fără suflet, mulți sunt psihopați. Doar ce zice protocolul este de urmat, a face teste, rețete diferite este de neimaginat pentru dronele astea.

        Ai văzut ce au făcut, mai ales mass media corporatistă, cu doctorul Vișan de la Oradea când a arătat că nu este o dronă ci încearcă să trateze în mod diferit fiecare pacient în funcție de particularitățile fiecăruia. Sau Răzvan Constantinescu…

        • ... Răspunde

          @Golf. Mulți sunt sigur că au murit din cauza forțării cu ventilarea artificială. Nu știu cine își închipuie că pot salva astfel de pacienți cu deficit la plămâni forțându-le prin ventilare. Cred că practic i-au umflat ca pe niște baloane iar alveolele pulmonare și așa suprasolicitate au cedat. În cazul medicilor care au încercat soluții alternative sau soluții care să se muleze pe specificul și nevoile fiecărui pacient au fost practic executați. Ca de obicei în țara asta bananieră nu dă bine dacă gândești. Dar noi ca și oameni nu suntem la fel și nici tratamentele nu pot fi cum se zice unisex! Medicii au pe suflet multe decese provocate de ei. Acum nu știu dacă au pus asta la suflet că am îndoieli mari. Important e ca protocolul covid să fie respectat!🤔😱😤🤮😭

  2. hingeru Răspunde

    vor trata numai boli inventate, gen : covid.

    • Golf Răspunde

      Îți dezvoltă ei o groază de boli cât se poate de reale. Vezi, industria alimentară produce clienți pe bandă rulantă pentru industria pharma. O dată ce au pus ghiarele pe tine nu mai scapi, devii dependent cronic de chimicalele lor care nu vindecă ci de mențin în boală cronică lucrând doar asupra simptomelor.

      • ... Răspunde

        Este foarte adevărat. E pur și simplu înfricoșător ce ni se servește la magazinele alimentare ori supermarketuri pe post de alimente. Iar în timp toți culegem “roadele”. Timpul este funcție de genetica proprie. Eu dacă intru în magazin citesc foarte atent ce conține produsul (știți voi textul ăla cu caractere de minus infinit). Dar și așa am pățit pentru că un orodus care cică nu conține zahăr s-a dovedit că conținea în schimb miere. Fiind diabetic asta este și mai rău. Dar cunosc eu producători care acum se confruntă cu probleme similare din cauza bolilor căpătate în urma consumului regulat de produse NE sănătoase dar care ce gust “bun” au!!! Și dacă intri într-un astfel de club nu prea ai șanse să mai scapi. Cine crede altfel se amăgește singur. Multe ar fi de povestit. Cred că intuiește asta fiecare dintre noi dar fiecare speră că el va scăpa. Problema e că nu prea are cum.

  3. ... Răspunde

    Nimeni nu vrea să fii sănătos. Și acum oe vreme de pandemie declarată măsurile sunt pentru limitarea catastrofei reprezentată de ei. De multe ori habar nu au ce fac. Ăștia especialiștii lui pește prăjit zilnic scot din joben câte un studiu făcut numai de ei se știe cum și unde. Nu poți verifica ce declară dar du-te și te vaccinează, stai acasă și poartă mască. Toată lumea știe că măștile din comerț sunt fix zero, 90% au efect care tinde spre zero împotriva oricărui virus. De ce? Pentru că în primul rând dimensiunea virusului este net inferioară orificiului din mască. La o adică pentru ei este un bulevard. Dar nu continuu, Când se va termina și se va trage linie vom urla. Din multe-multe motive. Toți. Sunt sigur că am dreptate. Și atunci vor veni actualii vaxeri și vor spune cu lacrimi în ochi că de ce nu am fost mai insistenți ca să-i lămurim. Și că ce rău le pare. Și că ei au vrut numai binele.
    Măi copiii! Voi mai credeți în Moș Crăciun?
    Măsurile de lockdown luate de autorități sunt oentru limitarea afluxului de bolnavi și nicidecum pentru altceva. Adică să nu cumva să obosească. Între timp spitalele declarate covid stăteau mai mult goale timp în care bolnavii cronici nu aveau acces la medic ori la tratament. Ca să nu mai povestesc de cîte medicamente se aduc de exemplu de la unguri, multe esențiale, pentru că la noi nu se găsesc cu lunile.
    Aveți grijă de voi ca să nu ajungeți pe mâna lor. Că vă spun eu că nici pe ei înșiși sau între ei ca și cadre medicale nu sunt în stare să se trateze dacă e vorba de ceva mai serios.

  4. ... Răspunde

    Sunt un cacat ratat, frustrat pe medicii care m-au salvat, nimeni nu poate sa stea cu mine, ca nici laba nu mi-o fac bine

    • ... Răspunde

      ‘Covid’ s-a supărat? Să știi că de era după medici eu nu mai eram. Dacă ai fi trecut prin măcar 10% prin câte am trecut eu la viața mea ai cântări vorbele tale cu mai mare grijă! Arunci ușor vorbele și te miri că vei suferi la o adică consecințele. Îți spun eu numai pe mâna eroilir să nu ajungi. Nu vreau să reproduc epitetele și adjectivele la adresa eroilor locali de către adevărații specialiștii sau referitor la diagnosticele greșite. Îmi spui și mie cum poți încurca o meningită cu o răceală și ceva roșu în gât? Să nu cumva să trăiești în iluzia că dacă acum le iei apărarea la o adică când o să ai nevoie de ei îți vor întoarce serviciul. Nu au de unde, îți spun eu. Majoritatea. Care se supără e treaba lui. Fiecare unde prestează trebuie să-și vadă de treabă aproape 100%. Dar când e vorba de vieți omenești nu dai din umeri când greșești.
      PS. Degeaba încerci să mă jignești că nu ești demn nici să-mi miroși chiloții mei murdari. Caută-ți alt nick. Îți doresc din tot dufletul ca să ajungi pe mâna eroilor în halate albe cât mai curând. Apoi discutăm dacă mai scapi de acolo. Dacă nu te potolești încep să-ți urez și altele.

  5. jolta Răspunde

    În străinătate nicăieri nu accepta diploma de la universitatea Vasile Goldiș. Bani aruncați în vânt.
    Fabrica de diplome pentru bugetari sa-si justifice cumva postul…dar in cap, zero barat. Trist dar adevarat.

  6. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Averea deputatul PSD Radu Cristescu: casă de vacanță în America Centrală, în timp ce anul trecut a trăit oficial cu doar 122 de lei pe lună. „E o poveste foarte lungă… Alte curiozități mai aveți?” De Ciprian Ranghel, Luni, 15 februarie 2021, 16:00. Ultimul update Luni, 15 februarie 2021, 17:18 Singurele venituri declarate de Radu Cristescu pentru tot anul 2020 au fost de 1.462 de lei, bani încasați de la o firmă. Cu un an înainte, singurii bani câștigați au fost salariul pentru două luni ca secretar de stat la Ministerul Energiei.
    Citeşte întreaga ştire: Averea deputatul PSD Radu Cristescu: casă de vacanță în America Centrală, în timp ce anul trecut a trăit oficial cu doar 122 de lei pe lună. „E o poveste foarte lungă… Alte curiozități mai aveți?”

    https://www.libertatea.ro/stiri/radu-cristescu-deputatul-psd-cu-o-casa-de-vacanta-in-america-centrala-care-anul-trecut-a-trait-oficial-cu-doar-122-de-lei-pe-luna-3413027

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.