Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Weekend negru pe șoselele din România: 24 de persoane au murit în accidente rutiere

Weekend negru pe șoselele din România. 24 de persoane și-au pierdut viața în 17 accidente rutiere, potrivit unui bilanț al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Într-un comuniat de presă, DSU arată că ”echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane și-au pierdut viața”. Potrivit bilanțului Departamentului pentru Situații de Urgență, vineri, au decedat în urma accidentelor nouă persoane, cinci sâmbătă și alte zece duminică.

Salvatorii au oferit detalii și despre intervențiile la cele mai violente accidente produse în precedentul weekend:

O misiune complexă a avut loc vineri, în județul Sibiu, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme și un autotren, la ieșire din municipiul Sibiu. La locul evenimentului au fost alocate 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de stingere, 1 terapie intensivă mobilă și 1 echipaj SMURD. În urma acestui accident 4 persoane și-au pierdut viața, din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite.

Un alt accident soldat cu multe victime a avut loc duminică în județul Bacău, pompierii fiind solicitați să intervină, în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 1 autoturism și 1 microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Tot în cursul zilei de duminică, o altă misiune soldată cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Biharia, între 2 autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, 2 dintre acestea și-au pierdut viața, celelalte fiind transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Romanu Răspunde

    Ciudat ca în plina pandemie nu mai moare nimeni de covid doar în acidente

  2. @hAuleuMaica Răspunde

    Bine-a zis marinarul , sântem prea proști pentru autostrăzi . Ne rupem gâtul și pe o stradă asfaltată de țară.Educația ne lipsește, iar cea rutieră nu se va rezolva la români decât prin legi aspre, alt mod de-a disciplina mârlania ,prin amplasare de radare la tot pasul in zone tentante ,polițiști civili pe autostrăzi Altfel se moare cu duiumul,si foarte mulți nevinovați care circula disciplinat, iar nemernicii vedeți cum scapă si de amenzi și de justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.