Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie

Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID. O decizie ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta, titrează Digi24. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță.

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat el.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”, a adăugat el.

Anunțul vine în condițiile în care numărul de infectări cu varianta Delta este în creștere în România. În ultima săptămână au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu această tulpină,. De asemenea, numărul deceselor a crescut la 5, toate la persoane nevaccinate.

Sursa: Digi24

37 comentarii

  1. DARIA Răspunde

    Cine a facut boala sa nu se vaccineze..n-are relevanta.De ce sa ma vaccinez daca am trecut peste si sunt ok..?Personalul medical s-a imunizat tot facand boala..N-am incredere in serul asta mai ales ca tot mai mult se demontreaza ca n-are eficienta si se infecteaza tot mai multi vaccinati.Prea multa propaganda da de gandit,lasati oamenii sa decida ce e mai bine pentru ei nu-i imbolnaviti mai tare.Incetati cu mita..mici vouchere..tombole,zile libere etc.Ne-ati inchis in case, ne-ati pus botnite, declaratii, ati bagat frica aiurea in oameni, acuma ne trimiteti valuri peste valuri, cat mai poate suporta lumea?De ce nu se publica si cati au murit dupa vaccin sau ce efecte adverse grave au fost?Numai eu stiu cazuri de oameni afectati definitiv si iremediabil, oameni sanatosi tun inainte, efectele au aparut dupa 2-3 luni..prea multe bolli autoimune.De ce sa semnez pe propria mea raspundere?De ce statul nu isi asuma sa te ajute daca patesti ceva dupa vaccin?Prea multe intrebari fara raspuns..

    • Dr Răspunde

      Eu stiu multi care au trecut prin boala si apoi s-au vaccinat ,asa se obtine cea mai buna imunitate.Numai trecutul prin boala nu ajunge , dupa 6 luni anticorpii incep sa scada , la unii chiar abrupt.

      • ... Răspunde

        Problema dragă doctor de nedoctor este că centrul de sănătate american spune oficial că sunt mari probleme cu eficiența virusului. Una este ce combate vaccinul și alta este ce este pe piață. Din această cauză să nu cumva să avem o mortalitate explozivă în curând tocmai din cauza celor vaccinați de frică și care nu au trecut prin boală. Pentru că există un risc imens ca organismul lor să fie praf în cazul unui nou val cu varianta gammadeltaepsilonpsialfaomegakappa. De ce? Pentru că organismul nici nu încearcă să-și dezvolte anticorpi ci așteaptă ARN-ul de rigoare. Se predă asta la epidemiologie. Dar tu nu ai de unde a știi asta! Iar în acest caz vina nu este a antivaxerilor ci a mărfii proaste sau neconforme cu cerințele curente și injectată în pacienți. Să nu cumva să fie așa pentru că nimeni nu e pregătit de asta! Mai ales prim-ministrul nostru la care economia bubuie și creștem în V!😱😤😲🤮
        Repet, să nu am dreptate!
        Și repet, eu m-am vaccinat dar înainte m-am verificat la anticorpi. Nu știu dacă mă vaccinam dacă nu aveam. Sincer.

        • .... .... Răspunde

          Un student a fost ucis sâmbătă la Kinshasa de un poliţist care l-a acuzat că nu purta mască în timp ce filma pe stradă, au declarat duminică martori şi mass-media. Republica Democratică Congo (RDC) se confruntă cu un al treilea val de COVID-19.

          • ...

            Scrie te rog și aia te rog din știre că polițistul este căutat te toți pentru că l-a omorât pe ăla înainte să-și pună masca. Pentru că dorea niște stimulent financiar din partea studentului care filma pentru un proiect. Te riști? Vezi că sunt și alții care citesc știrile internaționale și nu numai ce i se spune să reproducă aici! E scandal mare cu polițaii de acolo care își mai rotunjesc veniturile. Și nu compara Congo cu România totuși.

          • Driver

            Da , Congo are mai multe autostrazi !

      • Baiatul Răspunde

        Auzi, mai dottore, unde ti-ai facut studiile, aia si-au batut joc de tine, iminitatea obtinuta oe cale naturala, aia e mama tuturor imunitatilor, intelegi, exista o chestie care se numeste selectie naturala , cred ca faptul ca esti inca pe aici e o greseala a naturii, dar se autoregleaza ea, la momentul potrivit, bai termina cu prostiile experimentale ca ma faci sa te intreb cat coco iei de la astia?

        • asistenta Răspunde

          Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2 a murit în sudul Germaniei, relatează dpa, preluată de Agerpres.
          Si cum ramane cu imunitatea la gripa ?

        • Dr Haus Răspunde

          Baiatule ,Treci tu prin boala , sa vezi in timp ce efecte secundare provoaca …
          For the Nature study, researchers examined more than 87,000 COVID-19 patients and nearly 5 million control patients in a federal database. They found COVID-19 patients had a 59% higher risk of death up to 6 months after infection, compared to non-infected people.

          • Dr Haus

            La mine se recunosc deja niște efecte secundare. Scriu prostii, mă rog asta se întâmpla și înainte, mă f@te la creier grija pentru alții în loc să mă ocup de treaba mea și tot timpul văd viruși zburând prin aer către mine sau nemascați anticoco . Ce ziceți să cer o programare la psihiatrie?

        • Der Doktor Răspunde

          Baiatule , vezi pe tanarul de numai 19 ani ,decedat ,fiind infectat a doua oara ?

          https://www.insider.com/18-year-old-died-second-covid-19-infection-2021-1

          An 18-year-old died of COVID-19. It was the second time he contracted the disease, relatives say.

          • Der Doktor

            Și eu am murit dar am înviat după covid. Acum sunt într-un fel de tranzit. Noroc că și aici este net altfel m-aș plictisi de moarte.🤪

          • Altu

            Recunosc , scriu total orbit si josnic pe nick-urile inamicilor .

    • Der Doktor Răspunde

      An 18-year-old died of COVID-19. It was the second time he contracted the disease, relatives say.

    • ... Răspunde

      Ia să vedem noi ce spune oficial Center for Disease Contro din SUAl!!!! Sau pentru știrea asta nu ai ochi?
      https://evz.ro/ne-am-vaccinat-degeaba-cdc-avertizeaza-ca-covid-19-ar-putea-fi-la-cateva-mutatii-de-protectia-vaccinurilor.html

      • Y-man Răspunde

        Asta scrie in link-In prezent, în SUA, persoanele care nu sunt vaccinate sunt responsabile pentru aproximativ 99,5% din decesele provocate de COVID-19 și 97% din spitalizări, au spus oficialii americani.

        • ... Răspunde

          Toată lumea spune multe dar nici autoritățile nu sunt în stare să comunice date, cifre ori statistici credibile și mai ales verificabile. Adică ceva de genul “el a auzit că ăla a spus că celălalt a declarat că a auzit că ăla din vecini a vorbit cu careva pe care nu îl mai reține după nume că sigur biztoș așa este”. Apoi mâine afl că exact invers este sigur ori biztoș. Căutați-vă altă îndeletnicire că așa de pe net nu veți scăpa de treaba asta. Vă consumați timpul degeaba. Pentru mine autoritățile și-au pierdut credibilitatea în momentul în care au scăpat de sub control pandemia și apoi când vreme de vreo 3 luni de zile au încercat să minimalizeze treaba zicând că e prea departe China de noi și să sperăm că nu ajunge aici. Unul nu a avut bunul simț să demisioneze! Eroii p@lii! Că așa cum au gestionat ăștia oricare dintre noi puteam să stăm în aeroportul din Wuhan și rupeam biletele de avion la îmbarcare fără număr, fără număr și fără verificare epidemiologică minimă.

        • Cetateanul Răspunde

          Vaccinatii NU MAI SUNT TESTATI … de aici DIFERENTA …
          Dovada vaccinarii SAU test … suna cunoscut ?

        • Cetateanul Răspunde

          “morti de covid” – oricine care moare intr-un interval de 30 de zile de la testarea pcr … adica faci accident de masina, te internezi, faci testul-minune care iese pozitiv si ori in trei saptamani mori din cauza ranilor suferite in accident . Oficial, esti mort de covid . Altul, in aceasi situatie, dar vaccinat nu va mai fi declarat mort de covid pentru ca e vaccinat si nu mai este testat daca nu prezinta semne specifice bolii !
          Am dat un simplu exemplu, doar circa 6% din mortii covid nu au avut si alte boli asociate … mortalitatea generala nu a crescut aproape nicaieri in limite anormale … deci … pandemie … din parti …

        • Citez din ... Răspunde

          În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Aceste vaccinuri funcționează foarte bine pentru a ne proteja de formele severe de infectare cu Covid-19 și de moarte. Dar marea preocupare a noastră este următoarea zonă care ar putea apărea. Acum suntem la doar câteva mutații potențial depărtare, o variantă a coronavirusului care ar putea să se sustragă zonei de protecție oferită de vaccinurilor noastre.

        • Cetateanul Răspunde

          Uita-te la mortalitatea generala, ar trebui sa scada in toate tarile unde s-au vaccinat masiv .
          Scade ?

          • carcotas nespecialist

            Exista o statistica la nivel mondial care, in urma cu 6 luni spunea ca de Covid 19(sau boli netratate din cauza restrictiilor) au murit, in lume, 14,5 mil. de oameni. N-am retinut sursa…

  2. Dr Răspunde

    Nici nu citesti articolele , numai arunci in stanga si dreapta .In cel dat de tine scrie de cele administrate .Deja este pe terminate cel universal impotriva tuturor coronavirusurilor.Scrie chiar mai sus .In rest totul este o lupta continue , trebuie timp , tu numai dai din gura , s-a reusit eradicarea de boli periculoase cu ajutorul vacinului.
    Ai alte solutii ?????
    Deja tot mai multe tari introduc masca si restrictii .Vad ca esti mazokist si-ti doresti asta .
    pregateste imprimanta pt declaratii .

  3. hingeru Răspunde

    se amana vaccinul nr. 3. A explodat fabrica din Germania. Puteti alege dintre astra sau cel chinezesc (est copie buna dupa pheizer)

  4. Lelutica Răspunde

    Dar rugaciunea functioneaza sau nu ???
    Intreb pentru un prieten , daca tampitii din romania au virat fonduri uriase catre bisericile in care se prostesc eomanii

  5. DARIA Răspunde

    Daca explozia cazurilor de covid din UK,ISRAEL,SPANIA,SUEDIA,ETC ,tari vaccinate 80%..nu va da de gandit ca vaccinul n-are nicio treaba cu virusul care a suferit mutatii, n-aveti decat sa va vaccinati cu toate dozele care urmeaza,organismul vostru o sa devina o bomba cu ceas.Guvernele actuale ne-au invrajbit ,si-au batut joc de pacienti cu protocoalele lor aiurite pana i-au omorat cu zile..Face fiecare cum crede,dar nu va mai luati de cei nevaccinati care poate au trecut prin boalla si au imunitate mai buna.Pacat de tinerii care au murit la revolutia din 1989 !Pacat ca am inceput sa traim iar acele vremuri dictatoriale!Pacat ca oamenii au adormit!

    • Cetateanul Răspunde

      Purtam nu demult o discutie pe tema asa-zisei pandemii cu un doctor foarte bun, prieten bun de familie .
      El imi spune ceva de genu “pai uita-te la tv, mor 100 de oameni pe zi din cauza bolii” la care eu ii spun pai si anul trecut, in medie, nu tot atatia oameni mureau intr-o zi ? Si pe de alta parte, inseamna ca dupa vaccinare masiva numarul de decese ar trebui sa scada semnificativ, adica mortalitatea generala (daca boala covid-19 a avut un impact) ar trebui sa scada vertiginos . Spre exemplu, in Romania, intr-o zi in medie circa 700 de oameni mor, deci dupa vaccinare ar trebui sa moara doar 600 pe zi …
      Nu stia cati oameni mor in medie pe zi in tara, nu stia ca mortalitatea generala nu a crescut, nu stia ca masurile luate vor ucide cu mult mai multi oameni … si e un doctor foarte bun …

    • Darius Răspunde

      @Daria, prostuto, vaccinul nu te poate feri de infectare ci de imbolnavire, in special de formele grave care duc la ATI si la deces. Varianta Delta o sa-i duca-n mormant pe nevaccinati si o sa le traga 2 palme la cei vaccinati. Raspunde daca ai inteles.

      • AziNu Răspunde

        Eu am inteles. Deja varianta Delta face prapad in Romania: a ucis vreo 4 oameni . Noroc ca inca suntem in pauza de virus. La noi il ia cu ametzeala vara , fatza de India unde-i place caldura. Asteptam sa apese Iohanis pe butonu de Play

  6. ... Răspunde

    @Cetateanul. Dragul meu. Mortalitatea a crescut sensibil dar putin. Nu sunt sigur ca aceasta mortalitate putin crescuta nu se poate pune pe seama lipsei accesului la servciiile de sanatate pentru bolnavii cronici (cel putin 6 luni) sau pe sistarea pe o perioada pentru orice fel de screening. Apoi in curand ne vom trezi brusc cu foarte multi bolnavi cronici ca sa nu spun de prabusirea pe termen lung a natalitatii. Nu vreau sa ma cert cu nimeni dar de mult a venit vremea sa schimbam placa. Daca cu tot cu vaccinare iar vom intra in lockdown in toamna eu zic ca cineva acolo sus trebuie sa dea demisia.

    • AziNu Răspunde

      Daca vaccinul nu o sa mai aiba efect, o sa se musamalizeze. Toate tzarile s-au blindat cu vaccinuri si o sa continue sa administreze pana cand va creste mortalitatea in randul vaccinatilor. Repet, asta daca nu mai are efect vaccinul. Nu inteleg de ce Fox aia vorbesc despre morti in randul vaccinatilor, sau ca nu stiu ce tzara a retras Pfizer de pe piatza . Cred ca si Antenele au vorbit despre lucruri asemanatoare. Daca stirile respective erau minciuni, ar fi inchis posturile respective in secunda 2. Nu ai voie sa descurajezi populatia sa se vaccineze prezentand stiri false. Concluzia mea e ca Digi si multi altii nu arata astfel de stiri pentru a incuraja populatia sa se vaccineze, ceea ce e ok pana la un moment dat: noi ce vrem pana la urma? Sa ne vaccinam sau sa aflam adevarul si pe urma sa decidem daca ne vaccinam sau nu?

  7. DARIA Răspunde

    @Darius prostutule..si cei vaccinati fac forme grave si sunt internati la ATI, multi din cei vaccinati nu mai au anticorpi sau n-au avut deloc..si multi din cei nevaccinati au trecut prin boala si au anticorpi..de ce sa se mai injecteze cu otrava? Sanatate tuturor!

    • AziNu Răspunde

      Ai dreptate. Dar sunt oameni care nu stiu sa isi culeaga informatiile si il lasa pe Prelipceanu sa decida pt ei

    • Darius Răspunde

      Prostuto, statisticile britanice spun ca peste 95% din cei internati la ATI si din cei decedati cu infectari cu noile tulpini sunt nevaccinati! Prostuto, ce-s aceia ,,multi”?

  8. auleu Răspunde

    De ce nu zic cati nu sunt vaccinati??? dr Florin Rosu insista sa se vaccineze oamenii! Daca erau numai nevaccinati repede zicea . Nu credeti? Si daca erau 60% vaccinati ar zice omul. Sa vina cu dovezile si sa zica : Iata 12 pacieni nevaccinati infectati cu varianta delta. Sau cei 4 in stare grava sunt nevaccinati…. nimic!
    Vedeti stirea:
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/13-pacienti-infectati-cu-varianta-delta-internati-la-iasi-4-dintre-ei-au-forme-severe-ale-bolii-si-sunt-la-terapie-intensiva-1611751

    • văleu Răspunde

      Azi s-a anunţat că a ajuns la ATI un pacient vaccinat. Ei, eşti fericit? E clar că vaccinul n-are efect, că asta voiai să spui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.