Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Accident grav pe podul Decebal. A intervenit descarcerarea

Accident grav pe podul Decebal. Patru echipaje de pompieri s-au deplasat cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două ambulanțe SMURD, una cu echipaj de prim-ajutor și una de terapie intensivă mobilă pentru descarcerarea și acordarea îngrijirilor medicale celor două persoane rezultate în urma producerii unui accident rutier, pe podul Decebal.

Potrivit ISU, cele doua victime au reușit să se autoevalueze până la sosirea pompierilor. O victimă a refuzat transportul la spital, iar cea de-a doua victimă a fost transportată cu ambulanța SMURD la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

Pompierii au asigurat măsurile PSI la fața locului.

Ce spune Poliția:

În jurul orei 08.25, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiul Satu Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe Podul Decebal. Din primele date se pare ca un bărbat, de 70 de ani, din Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism ar fi intrat în coliziune cu un parapet, la urcarea pe Podul Decebal, din impact autoturismul s-a răsturnat.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că persoana de la volan nu a consumat băuturi alcoolice. În urma accidentului conducătorul auto a suferit răni ușoare. În cauză se efectuează în continuare cercetări.

 

 

27 comentarii

  1. Altu Răspunde

    “Potrivit ISU, cele doua victime au reușit să se AUTOEVALUEZE până la sosirea pompierilor”. Vai de p..a voastră de scriitori. Oare la ce preț s-au autoevaluat? Hai cu autoevacuarea.

  2. Unguru Răspunde

    Iti dai seama ce periculosi sunt batranii astia in trafic daca singur se dau de parapet pe drum drept, cand mai trebuie sa vireze intr-un sens giratoriu sau sa iasa de pe ostrada secundara cu stop sau cedeaza.. e vai si amar. Din punctul meu de vedere batranii sunt mult mai periculosi si decat incepatorii.

    • @Unguru Răspunde

      In acest caz a fost impins inapoi de un derbedeu grabit. Batranul a vrut sa urce rampa dar a tras prea mult si brusc volanul dreapta. Mai mult ca sigur nu va fi gasit niciodata. Dar batranii sunt periculosi? Te rog sa dai anunt public cand implinesti oficial 60 de ani sa luam ceilalti masurile de rigoare. Ca ai devenit si tu periculos.

      • ... Răspunde

        Hai să fim serioși, adică mumia vine de pe un drum secundar, intră pe un drumul principal AGLOMERAT fără a se asigura corespunzător, se sperie, trage de volan și se răstoarnă, dar tot cel care circulă regulamentar este de vină?!?
        Unde ai învățat să conduci?!? Mai exact, ai permis?!?

        • @Unguru Răspunde

          Daca mergi pe drum cu prioritate nu inseamna ca trebuie sa mergi ca un bou si sa nu-i vezi pe ceilalti care vor sa mearga si ei pe drumul lor. Repet, as vrea sa vad pozitia ta si punctul tau de vedere la 60 de ani. Si da, am permis, am condus cam 150000 km pana acum si in tara si in strainataturi in tari de care numai tu ai auzit dar soferi mai tampiti ca la noi nu prea vezi. Zici ca toti poarta ochelari de cal si nu vad decat inainte. Cel care l-a impins mergea cu viteza, mosul nu avea de unde sa aiba viteza. Si eu m-am tamponat pe podul asta din cauza unui curier care a schimbat banda fara sa semnalizeze. A trabuit sa franez brusc pentru ca pur si simplu mi-a taiat calea. Bineinteles a disparut si el iar em am ramas cu paguba. Nu intru in categoria mosneag pe intelesul tau.
          Ca si exercitiu te rog intr-o dimineata sa incerci cam la ora asta sa urci rampa de pe Zimbrului. Asa ca sa-ti formezi o parere proprie.

          • ...

            Hai nu te ambala, o să-ți pleznească vreo venă în cap și te-oi avea pe conștiință!
            Dacă mergi pe drumul cu prioritate, după ce ai scăpat de giratoriul de la Burdea, nu prea mai ai tu timp să vezi ce vrea o mumie să facă la intrarea de pe un drum secundar, unde tu, care conduci preventiv, te gândești că va opri să se asigure, așa cum ai face și tu, ce dracu, doar are indicator STOP!!!
            Așa ca și fapt divers, stau în zonă, dar niciodată, nici când este aglomerat, nu încerc să o iau pe străduța respectivă! Mai bine aștept la rând!

          • Unguru (adevarat)

            Amigo am 33 de ani si am x2 sau x3 kilometrii tai si pot sa iti marturisesc ca nu trebuie sa te ambalezi ca nici unul dintre noi doi nu e cel mai bun sofer din lume.
            Din experienta mea personala pot sa iti enumar cateva concluzii pe care le-am tras dupa putina mea experienta.
            1. Trebuie sa te asiguri si pe drumul cu prioritate, trebuie sa fi preventiv daca cineva intra de pe un drum secundar in fata ta , daca cineva se apropie de o trecere de pietoni , daca soferul de pe banda alaturata pe aceasi directie de mers franeaza, daca cineva are semnalizarea pornita si merge ca boul inainte si asa mai departe. Chiar daca ai prioritate poti sa eviti un accident, nu ai scuza indiferent de prioritate.
            2. Cu cat un om inainteaza in varsta (inclusiv eu) de la un anumit moment incepem sa pierdem din reflexe si aptitudini, de asemeanea cei foarte inaintati in varsta care au permis de prin anii 1970 cand erau 2 masini pe o raza de 100 km si tind sa conduca ca atunci, adica semnalizeze si apoi sa vireze automat fara sa se asigure.
            Ca si un mic exemplu pot sa il dau pe tatal meu care are 65 ani si are mai multi km decat tine, sofer profesionist pe toate categoriile care exista, la care observ cum pe zi ce trece … nu mai e asa profesionist.
            Concluzia: daca ai 60 ani nu inseamna ca trebuie sa te ataci , cu totii o sa ajungem acolo.

          • Ciclop

            Plin de Csiki-Csán aici!
            Numa milionari in kilometri condusi … in bideogames!
            Ia plecati in pwula mea!

        • Ion de pe Peron Răspunde

          Cel care circulă regulamentar cu 80km/h!Cam cu atâta urcă unii podul!Nu cu 50/oră!

          • @Unguru

            Corecta observatie! Se merge in draci pe acolo, zici ca de cum au scapat de urcarea de pe Closca au liber la orice. Nu tu semnalizare, nu tu nimica!

        • Unguru(adevarat) Răspunde

          @ciclop alias csicki csan, daca tu iesi doar duminica din curte cu masina si te lovesti de 2 ori de poarta nu inseamna ca toata lumea e ca tine ma :))
          iti dai seama ce prejudecata ai tu ca oamenii nu pot avea km mai multi ca tine :))
          Am avut mai multe locuri de munca unde faceam intre 2500 -3500km luna timp de 12 ani.
          Plus km in interes personal, aduna din 2007 si vezi cat iti da calculul.SI nu , nu sunt sofer de tir, aia fac atat pe saptamana.

    • @ Unguru Răspunde

      Verdict de debil, dat tot de un debil pe această temă.

  3. ciprian Răspunde

    Ati editat acelasi articol de doua ori, fara sa dati vreo informatie in plus…vai de voi si de presa scrisa

  4. Anonim Răspunde

    Bună ziua
    Peste ani o sa ajung la 60 de ani nu dorit sa ma întâlniți în trafic ca șofer ! Care din voi puţe verzi o sa veniți sa conduceți mașina ca o sa mai am de mers la lucru ,pentru că voi puţe verzi nu produceți atât societăți sa stau eu în pensie la 60 ani .

  5. @Unguru Răspunde

    Aista @… e cam batut de soare-n cap. Iti doresc sa iti gasesti nasul dar cat mai repede pana nu omori pe careva pe sosea. Ca numai prioritati ai in cap dar pe celalalt nu-l vezi veci! De conduita preventiva nu ai auzit sigur! Cred ca ai la accidente si la tamponari in veselie, probabil unelel firme de asigurari nici nu mai discuta cu tine. Asta din cauza prioritatilor din capul tau.

    • Doi puncți Răspunde

      Nu îți e puțin rușine la obraz să-l contrazici pe domnul profesor doctor academician?! N-ai cum să intri în discuție cu el despre condus și mașini când el a învățat meserie de la bunul lui prieten Ayrton Senna. Vezi că poate îți prezice viitorul și știi că el tot timpul are dreptate, ceea ce e un chin pentru el. Îți recomand să îți ceri scuze până nu e prea târziu.

  6. Nimeni Răspunde

    “Învaţă din greşelile altora. Nu poţi trăi destul pentru a le face pe toate.” Cand vine vorba de accidentele rutiere si vrei sa aplici proverbul, pas… soferul nu stie ce s-a intamplat iar politisti cerceteaza si tot cerceteaza, desi nu-i mai vezi intorcandu-se la locul accidentului.

  7. Pupãzãu Răspunde

    Mare bou sunt. Aveți dreptate. Atât pot.

  8. ... Răspunde

    Cele două comentarii de mai sus la care faci referire nu sunt scrise de mine. Vă las în continuare să discutați între voi că văd că e nivelul vostru intelectual comun. Aia sub kurul broaștei. Apoi să nu vă mirați când vă dă cu carnetul în cap polițaiul și vă întreabă de unde ați făcut rost de permis.

  9. rutiera Răspunde

    Pentru @Unguru cel adevărat. Nu vrea să reiau polemica pornită dar aici bătrânul a fost speriat de un derbedeu care făcea slalom printre mașini la urcarea pe pod și mergea cu viteză. Bineînțeles când a văzut ce a provocat a dispărut repede în ceață. Ceața se înțelege că a dispărut. Așa mare viteaz și profesionist este că uită că are obligația prin codul rutier să acorde ajutor celuilalt dacă este cazul. Mai ales că indirect este de vină. Mulți șoferi circulă prin oraș că ai impresia că de nu câștigă 10 cm în plus nu se bagă în fața ta sau nu reușește să-l enerveze pe celălalt de lângă el atunci nu a făcut nimic.
    La cei care au problemă numai cu moșul și nu văd evidentul le doresc una bucată lună să conducă într-o țară din Maghreb. Când vă veți întoarce de acolo de preferat întregi și nevătămați veți constata că primul vostru drum va conduce la ceva biserică. Pentru că ce e pe acolo dă mii de clase la cum se circulă la noi. Poate atunci veți înțelege că toată lumea de aia circulă că are treabă și nu de aia pentru că îi place să consume benzină aiurea. Nu aveți loc unul de celălalt? Vă grăbiți la cele veșnice?

    • Unguru (adevarat) Răspunde

      Sunt de acord ca derbedeul respectiv e un gunoi si probabil un tanar cu fumuri in cap, si are vina lui dar asta nu inseamna ca daca te sperii la volan poti sa te rostogolesti si politia sa zica: a nu-i nimic , v-ati speriat, e ok atunci . Tot are vina si mosul…
      1 Daca vi de pe un drum secundar trebuie sa te asiguri
      2 daca esti speriecios du-te cu taxi
      3 Pe drum sunt tot felul de specimene, indiferent de ce fac cei din jurul tau trebuie sa conduci preventiv.
      4 Daca te-ai speriat ca iti tai calea unu pui frana nu te dai de parapet
      Nu stiu na.. parerea mea personala este ca batranul are cel putin 70% din vina
      Politia la ce concluzie a ajuns? ca totusi ei sunt cei mai in masura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.