Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Coronavirus Satu Mare: 35 de cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 28 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.095.885 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.053.974 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.015 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.509 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 27.08.2021 (10:00) – 28.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 19 decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Constanța, Dolj, Iași , Maramureș, Neamț, Olt, Suceava, Timiș și Municipiul București.

Dintre cele 19 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria 50-59 ani, 5 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 la categoria de vârstă peste 80 ani. 18 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.815. Dintre acestea, 243 sunt internate la ATI.

31 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    Au fost 19 decese in 13 judete. M-am asteptat sa fie vreo 5-6 decese intr-un “focar”, Dar in mare parte e vorba de oameni care au murit de comorbiditati si au avut corona virus (nu invers). Unu de pe facebook o intrebat cati sunt vaccinati cu doza completa… Iti raspund eu: nici unul, altfel ce rost ar mai avea vaccinul …. Sa vina ala cu Adevaratele stiri sa ne demonstreze din nou. Ai legatura Adevaratele stiri:

    • gogu Răspunde

      Ministrul Sănătății: Din ce în ce mai mulți pacienți care apar vaccinați recunosc că nu s-au vaccinat, după ce ajung la spital cu COVID

    • Merkel Răspunde

      Cabinetul de criză al guvernului german pentru combaterea coronavirusului a recomandat luni instituirea carantinei obligatorii de 14 zile pentru cetăţenii reveniţi din străinătate, relatează agenţiile DPA şi AFP. Românii care se duc să muncească sezonier în Germania vor fi cei mai afectați.

    • nina Răspunde

      22.fete pentru sex în orașul tău- only4you.site

  2. Glumetul Răspunde

    Acum incepe balul mascat!
    Aviz ocolitorilor de vaccin, ori la bal, ori la spital.

  3. Dec Răspunde

    “E clar că va există o creștere a numărului de cazuri. Vom ajungem să atingem acea estimare de 3000-4000 de cazuri pe zi. Ceea ce ne îngrijorează este viteză infectarilor. Reintoarcerea din vacanță și începerea școlilor vor crea o oportunitate de accelerare a pandemiei.

    E clar că accelerarea numărului de cazuri va duce la un porcent de pacienți care vor necesită spitalizare, iar unuii vor ajunge la ATI. Ceea ce ne îngrijorează este că la 1000 de cazuri pe zi, 30-40 merg în ATI (…)”, a afirmat medicul, pentru Realitatea PLUS.

    • AziNu Răspunde

      Reintoarcerea din vacanta? Zici ca 3 luni a stat lumea in vacanta…. Reinceperea scolii? nu a inceput inca. A inceput Arafat sa dea ordine

  4. @info Răspunde

    Japonia investighează decesele a doi bărbaţi imunizați cu vaccinuri anti-COVID-19 Moderna, provenite din loturile a căror utilizare a fost suspendată în urma semnalării unei contaminări. Informația este oficială, fiind anunțată chiar de Ministerul nipon al Sănătăţii.

    • Info Răspunde

      Deja s-a gasit, fabrica de vaccin Moderna din Spania a reusit sa contamineze un lot de vaccin, nu stau prea bine cu curatenis, flux tehnologic etc

      • Mascaltzone Răspunde

        Un învăţător nevaccinat din SUA e vinovat pentru infectarea cu Sars-Cov-2 a jumătate dintre elevii unei școli primare, deoarece a refuzat să poarte mască.

    • Kuka Răspunde

      Cei in cauza trebuie pusi sa-si plateasca tratamentul lor, cat si pe al celorlalte contacte infectate, plus dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fals in declaratii uz de fals !
      Aviz amatorilor!

    • Bucuresti Răspunde

      Au venit acasa capsunarii cu bube si cu minciuni in cap. Da poftim rezultatul.

  5. H&R Răspunde

    Si ziceti voi ca in Tandarei, judet Ialomita a fost un singur caz? In Tandarei? Si in tot judetul Ialomita? Luati repede un dus cu apa rece. Si Iohannis va fi beatificat dupa aia… 100%

  6. H&R Răspunde

    “Vaccinul COVID-19 al Pfizer este pe cale să devină unul dintre cele mai bine vândute medicamente din toate timpurile din industria farmaceutică. Pfizer estimează că vaccinul va genera venituri de 33,5 miliarde de dolari în acest an. ”

    https://www.mediafax.ro/externe/directorul-pfizer-crede-ca-va-fi-nevoie-de-vaccinare-anti-covid-in-fiecare-an-20247057

    Cititi toata stirea.

  7. ??? Răspunde

    Dar unde o fi @…??? Unde sunt comentariile lui gen ,,v-am spus eu!” ?

  8. Satmareanul Răspunde

    Salutare, La ce am vazut pe litoral coroborat cu viteza de contaminare generata de varianta Delta asa cuum e prezentata de autoritati trebuia sa avem cel putin 30.000 de cazuri pe zi, nu o mie. Am analizat de curiozitate evolutia pandemiei prezentata in presa din 16.03.2020 pana in prezent si te crucesti cate aberatii paranoice gasesti. Eu sunt vaccinat. Multa sanatate.

    • GicaContra Răspunde

      Stai bine , numai acum incepe , multi acum termina concediul , incep sa mearga lsa servici ,la rude …

  9. Real Răspunde

    2 copii cu diagnostic COVID au fost internaţi, în stare gravă, cu febră mare, la Institutul “Matei Balş”. Unul dintre ei are doar o lună, iar mama este nevaccinată. Mama celuilalt ( 4 ani,) nevaccinată şi bolnavă de COVID, susţinea că are laringită şi era convinsă că nu poate fi altceva.

  10. OJ Răspunde

    Epidemiologul Octavian Jurma susține că vaccinarea este esențială în gestionarea epidemiei de Covid19. Specialistul a atenționat românii că întoarcerea la o viață cu adevărat nomală este imposibilă fără administrarea serului anti-Covid, așa cum se întâmplă în restul U.E.

    „Iar acum, odată cu vaccinarea, suportarea costurilor pentru testare, chiar și costurile sociale și economice ale spitalizărilor, trebuie totuși puse în seama lipsei de vaccinare, astfel încât încet încet ajungem la concluzia că dacă vrem să revenim la o viață cu adevărat normală, nu doar imaginar normală, va trebui să ne vaccinăm și noi într-o măsură la fel de mare ca celelalte țări din Uniunea Europeană”, a afirmat Jurma.

    • AziNu Răspunde

      Mai Oj, Octavian Jurma nu e doctor. E un doctor fake care obsedat de preziceri apocaliptice. Anul trecut a zis ca o sa murim cateva milioane in Romania. Toti fricosii il asculta pe ala. Chiar si gigi tv ia stirile din gura acestui mincinos care sperie populatia. El e supranumit apostolul apocalipsei, de cand a aparut covid. De ce oamenii ca Octavian Jurma nu sunt luati rla raspundere pentru raspandirea stirilor FAKE?

      • @info Răspunde

        Zeci de mii de francezi au luat cu asalt străzile pentru a protesta față de pașaportul sanitar: „Libertate, rezistență” VIDEO
        Zeci de mii de francezi au ieșit pe străzile din Paris și alte orașe pentru a manifesta împotriva pasaportului sanitar impus de guvern.

  11. Rafi Răspunde

    Alexandru Rafila explică creşterea numărului de cazuri de Covid în România: „Am avut acele discursuri sforăitoare, s-a spus că am învins pandemia”
    Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, consideră că populaţia s-a demobilizat ca urmare a confuziei induse de Guvern, care acum câteva luni a anunţat oficial că pandemia a fost învinsă şi succesul campaniei de vaccinare.Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă şi avertizează că rata de infectare din România ar putea atinge cote alarmante în valul 4, mai exact la sfârşitul lunii septembrie, pentru că procentul de români vaccinaţi este foarte mic comparativ cu aproape toate statele europene, în jur de 30%.

  12. @info Răspunde

    Mii de oameni au protestat la Berlin faţă de restricţiile din pandemie – VIDEO
    PUBLICAT DE NEWS.RO PE 28.08.2021

    Mii de oameni au protestat, sâmbătă, la Berlin, faţă de strategia guvernului german în lupta cu coronavirusul şi restricţiile din pandemie, relatează dpa.

    După ce mai multe manifestaţii planificate de protestatari au fost interzise de autorităţi în virtutea restricţiilor, o mulţime de manifestanţi s-a strâns, sâmbătă, iar oamenii au mărşăluit pe străzi escortaţi de poliţişti. Forţele de ordine au folosit chiar şi un elicopter pentru supraveghere.

  13. Rrrr Răspunde

    Ba da stiti de toate , parca sunteti doctori , intelectuali sau nici nu stiu ….. Dupa parerea mea sunteti niste impostori.

  14. H&R Răspunde

    Ne mutam in Suedia, ca oricum alea au murit cu totii, nu mai este nici un suedez in lume. Sau a gresit cineva ca ei nu prea au facut ca restul lumii in 2019 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.