Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Coronavirus Satu Mare: 9 cazuri noi în județ, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 23 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.091.340 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.052.055 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 34.425 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22.08.2021 (10:00) – 23.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (5 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Mureș, Neamț, Sibiu și Timiș.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 la categoria peste 80 de ani. 12 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.378. Dintre acestea, 193 sunt internate la ATI.

 

28 comentarii

  1. DARIA Răspunde

    Interesant si anul trecut in data de 23 august tot 9 cazuri erau..si nu era vaccin

    • AziNu Răspunde

      Tu nu auzi ca o murit unu nu stiu unde? Macar asa stim cate cazuri o sa avem maine. Ce zice predictia de anul trecut? :))

      • Statistic Răspunde

        Poftim. Mâine va trebui să fie 0 cazuri, în 25 idem, în 26 – 18 cazuri, în 27 – 7 cazuri, în 28 – 5 cazuri, în 29 – 4 cazuri, în 30 – 12 cazuri, în 31 – 1 caz. Chiar sut curios! Dar vorba lui @DARIA la ce-i bun vaccinul dacă sunt cazuri la fel ca și număr ca acum un an??? La 5 milioane de vaccinați complet ar trebui să se cunoască totuși ceva efect de scădere la număr de cazuri active!

        • gogu Răspunde

          Anul trecut s-a purtat masca la greu peste tot.

          • Spitalul 9

            Și s-a recunoscut recent de WHO că masca față de virus e de fapt zero!

          • @spitalul9

            Esti prost informat, masca a fost eficienta fata de virusul covid, ce a zis WHO este ca este mai putin eficienta pt varianta Delta care este eliminata in cantitate mult mai mare de cei bolnavi si deci sunt sanse sa treaca mai multi. Cantitatea de virus intrata in organism este unul din factorii care stabilesc gravitatea bolii.
            O masca de calitate purtata corect face diferenta.

          • Pentru cel care a răspuns @Spitalului9

            Eu vorba de ce urmează și nu de istoria pandemiei că ce a fost. Adică dacă e să fie iar lockdown masca e fix zero devi nu te poți baza pe ea. Mai ales că și cei puțini care mai poartă au o mască jegoasă purtată de săptămâni dacă nu chiar de luni de zile. Unde sunt vaccinați majoritatea procentul celor vaccinați dar totuși bolnavi și internați variază între 20-30%. Eu zic că e nepermis de mult. Și la noi este oficial de peste 10%. Iar în ce privește masca de calitate peste 90% din ce e în comerț nu este de calitate.

        • covid 19 Răspunde

          @statistic (vorba vine, eşti @…) ce legatura are situatia de acum un an cu o alta tulpină în acţiune cu situaţia de acum? Nu aştept răspuns. Dacă o aprobi pe Daria e clar că aveţi aceaşi judecată.

          • Statistic

            Dacă nu ai observat @DARIA și @AziNu au întrebat care era situația acum un an. Am redat statistic cifrele oficiale de anul trecut. Repet statistic și repet cele oficiale din buletinul oficial al Grupului. Nici asta nu mai e voie, măi derbedeilor?

  2. MaciLaci Răspunde

    Număr de cazuri nou confirmate pe teritoriul României (23 august 2020) 961

    Număr de cazuri nou confirmate pe teritoriul României (23 august 2021) 415

    https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-23-august-2020-ora-13-00

  3. Statistic Răspunde

    Aici sunt băgate și sutele de cazuri băgate ulterior? Eu am menționat datele referitoare la Satu Mare.

  4. MaciLaci Răspunde

    Număr de cazuri nou confirmate pe teritoriul Jud. Satu Mare (23 august 2020) 21

    Număr de cazuri nou confirmate pe teritoriul Jud. Satu Mare (23 august 2021) 9

    https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-23-august-2020-ora-13-00

  5. Altu Răspunde

    Doctorii ăștia nu știu ce vorbesc. M-am pricopsit și eu cu covidu ăsta. 2 zile stare subfebrilă,maxim 37,4,rezolvat rapid cu paracetamol. Apoi,nas înfundat, și după două zile dispariția mirosului. După trei zile mirosul a revenit. După 7 zile cam atât cu simptomele. Și eu și soția aceleași simptome. Copilul o mică răceală. No,dar faza interesantă e că și noi și mama am fost în același loc,am stat împreună în mașină vreo 10 ore și nu are nimic (70 de ani). Altă rudă, el are, soția lui după o săptămână cu el în casă și-a făcut 3 teste toate negative. Înțeleg că ești asimptomatic,dar la test cum naiba e negativă. Oricum,un mister cu boala asta, dacă nu îmi dispărea mirosul nu ziceam în veci că am covrig.

    • ... Răspunde

      @Altu, eu am făcut covidul ăsta și ca niciodată am făcut febră nașpa de 40. Eu și la pneumonie dacă fac 37 și un pic. Au fost situații câd eroii în halate albe au refuzat să-mi pună diagnosticul corect și deci nu puteam să iau antibioticul care trebuia. Nu acum ci acum ani buni când covidul încă nu a fost inventat. Deci există, nu e glumă dar de aici și până la catastrofa asta de joaca de-a izolarea și vacciniada asta e cale lungă. Mai ales că fără să vrem 99% sau aproape atâta suntem vindecați! Dacă revine valul enșpe atunci care e treaba că numai vaccinarea salvează? Întreb și eu! Să nu mă încercați să mă convingeți că trebuie să mă vaccinez pentru că sunt deja! Dar am o nedumerire mare de tot și nu sunt convins de multe lucruri.

    • @Altu Răspunde

      Lasa teoria chibritului, ai avt noroc cu un virus light de Wuhan, acuma situatia este alta, Delta este mult mai periculoasa si pt sanatosi si pt tineri. In loc sa multumesti ca ai scapat, croncanesti a atutstiutor si superman indestructibilul, si mai faci si agitatie antivaccin, cu toate ca pentru unii ar fi poate singura solutie de a scapa de forma grava de boala.
      Si vaccinul nu este experimental, a fost aprobat. Firmele producatoare ar trebui sa actualizeze mai repede pt variantele noi, rusii deja au reusit

  6. Satmarean 1 Răspunde

    @Altu. Multumeste lui D-zeu ca ai scapat cu atat. Ti-as recomanda sa mergi la un medic …. ,,care nu stiu ce vorbesc ” , si sa-ti arate la ATI in ce stare ai fi putut sa ajungi. Cred ca ti-ai schimba parerea repede si definitiv. Da ,sunt si cazuri din categoria celor enumerate de tine dar nimeni nu se poate baza ca asa o sa fie si la el in caz ca se imbolnaveste. Sanatate multa.

    • Altu Răspunde

      @satmarean1,faza tare e că doctorul m-a trimis să fac ceva analize fără legătură cu covidul. Testul l-am făcut din propria inițiativă și mai mult la mișto ( eram curios să văd cum e). Dacă nu îl făceam umblam liniștit că nu aveam simptome, până la dispariția mirosului au trecut vreo 3 zile. Mersi de urări.

      • AziNu Răspunde

        @Altu, spovedeste-te! Pocaieste-te ! Ai supravietuit.

        @Satmarean 1 daca un pacient are diabet sau hipertensiune (sau ambele) e greu de spus daca a murit de Covid, desi el apare in acte ca decedat de la coronavirus. Nu mai fi asa speriat. Cand o sa ai cunostinte care au fost retezati de virusul asta mortal kombat, sa incepi sa iti faci griji. Pana atunci te poti si vaccina daca te simti in siguranta. Important e sa nu stai cu morcovu 🙂

    • H&R Răspunde

      Satmarean 1, D-zeu mai nou se numește Pfizer?

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @ H&R. Nu am spus asta. Daca tu asta ai inteles…..

    • H&R Răspunde

      Nu, nu ma intelege gresit. Dar cand si preotii iti spune sa iei vaccinul…. Ce sa mai creada omul? Au intrat si ei la urma in hora. La inceput erau antivaxx, cu o singura lingurita …

    • H&R Răspunde

      De altfel si eu am trecut prin vidul asta, covidul. Inafara de miros si gust, nimic altceva. Si din familie doar eu singur. Ceilalti nimic.

      • AziNu Răspunde

        Daca e adevarat ce zici, e posibil ca noua varianta sa fie si ultima . Daca o sa dispara virusul, o sa inventeze astia sa ne vaccinam preventiv totusi. Interesant, la cat de lipicios se da la stiri , ca doar tu ai luat covid…. lipicios al dracului covidu asta… era cald afara? poate era molesit si nu o avut chef

        • Altu Răspunde

          @AziNu,nu e așa contagios cum se spune. Până am intrat în carantină am avut contact și cu alte persoane și nimeni nimic. Bănuiesc că de la o nuntă am luat,dar interesant e, că am fost din familie vreo 15 persoane și doar eu cu soția am luat. Și printre ei sunt persoane în vârstă cu boli și nevaccinați. Tot răul spre bine, ne-am imunizat natural și 180 de zile am permis de liberă trecere.

          • AziNu

            E posibil sa fie foarte muti imuni pe cale naturala si habar nu au pentru ca nu au facut testul. De “periculos” ce e virusul. Inainte sa se declare pandemie, toti meidicii (inca aveau dreptul la opinie) spuneau ca nu te contagiezi cu una cu doua si ca nu il iei din aer doar asa ca respiri, trebuie sa stranute unu spre tine etc.Era pe vremea cand inca igiena si distrantarea sociala era singura solutie. Virusul o prins putere prin intermediul posturilor ca DigiTv dupa ce s-o oficializat pandemia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.