Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Deputatul Cozma, mesaj de la Oţeloaia către prefect: Plătesc eu amenda!

Deputatul PNL Adrian Cozma i-a transmis astăzi un mesaj prefectului judeţului Altfatter Tamas după ce Instituţia Prefectului nu s-a implicat în organizarea evenimentului tradiţional de la Oţeloaia.

“Dacă astăzi la Oţeloaia vor fi mai multe persoane prezente decât la Şumuleu Ciuc, plătesc eu amenda”, a spus Adrian Cozma, de pe scenă.

El a făcut aluzie la faptul că la sărbătoarea maghiarilor de la Șumuleu Ciuc participă mii de oameni fără probleme, iar pentru organizarea festivalului de la Oțeloaia s-au pus o serie de piedici. La un moment, dat s-a pus problema ca această sărbătoare să nu mai aibă loc.

Spre deosebire de ediţiile anterioare când Instituţia Prefectului apărea primul organizator al evenimentului, în acest an nu s-a implicat deloc, ba chiar a cerut să fie scoasă de pe afiş.

Cu toate contrele dintre autorităţi, sătmărenii au fost prezenţi în număr foarte mare la eveniment, depăşind cu mult numărul participanţilor de la ediţiile anterioare.

 

29 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Adi mulumestei lui Ludovic Orbán de bucurestii !!! Prefectul puțin îl interesează de festivalurile românești !!!! Hai sa fim serioși !!!! Var mănca de viu pe voii și pe festivalurile voastre !!! Ăla e maghiar pînă în degetul mic de la picior !!!!! Huuuu huuuu huuuu distracție

  2. :))) Răspunde

    Intelectualul de beni kira somitatea județului,bai cozma eu nu înțeleg un lucru,tu nu vezi că lumea nu mai este atât de tâmpită și proastă și vede că ești înconjurat numa de analfabeți funcționali gen beni,finutau Beseni,bivolul de Romeo Pop și te miri că lumea scupia după voi și vă face in fel și chip,este de știut că toți aceștia sunt aripa ta forte….. da punei macar în spate nu în prim plan că tare te faci de rușine…..ori cum nu ești tu curios….da in 2024 cu acești incompetenți vei face campanie și vei lua cea mai mare mu.. e de la sătmăreni!

  3. Gogu Stiuc Răspunde

    Dar cine a i-a dus la guvernare pe acești iredentiști,băi Kozmo ??!!!Nu cumva voi ???Te bucuri că s-a reușit organizarea unui festival românesc,LA TINE ÎN ȚARA TA, și vii să te dai mare că nu te temi de alfuter și de ungurii care “guvernează” județul ?! Te’n gura aia a ta de lingău de cururi ungurești și oltenești !!Trebuia oamenii de-acolo să v-arunce cu capu-n jos de pe șcenă, jmekeri de doi lei ce vă dați voi mari și tari !Știi cât a ajuns litrul de ulei de când ne-ați încălecat voi ??Dar pâinea?Dar restul alimentelor??Dar curentul ,gazul,apa sau alte cheltuieli pe care bieții pensionari trebuie să le plătească din pensia de 800 de lei ??!!!Gunoaie nenorocite !!Râdeți acolo pe scenă de niște fraieri pe care ați reușit să-i prostiți să vă voteze,și care clar acum își merită soarta pentru că v-au votat !

  4. Sorin Răspunde

    Noul PNL este format din PDL-iști și PSD-iști. De exemplu, conducerea APIA Satu Mare este formată din Virgil Dragoș, șoferul lui Valer Marian- director general, și Ciprian Bretan, lingăul lui Mircea Govor, director adjunct.

    • . Răspunde

      Conducerea apia Livada Maria Magurean mare pese-dista fica marelui pesedist Betea Toma

      • Optiune 3 Răspunde

        Problema nu este așa grava că este fata lui Toma Betea,marea problema este că îi proasta de da in gropi!!!

  5. 😳😳+Bika+😳😳 Răspunde

    UN SINGUR LUCRU (major) face diferența între cele doua festivale: cei din Șumuleu Ciuc sunt și vor fi oameni civilizați (vezi cum au stat la distanță, vezi cum au sărbătorit în stil elegant și frumos, vezi ce organizare bine pusă la punct) iar festivalele voastre rumunești sunt de parcă ai deschis poarta de la ograda de boi :))))

    • Un roman catre un bozgor Răspunde

      Sa pupi toți boii direct pe puloc!!!

    • Alt roman Răspunde

      Auzi ma @bika, de ce pwla mea nu mergi tu in ungaria sa traiesti civilizat asa cum iti place tie? De ce tot ramai aici sa freci pwla la Romani ?

      • 😳😳+Bika+😳😳 Răspunde

        DREPTATEA DOARE?!?! ADEVĂRUL VĂ ARDE?!?! ;))))) DAAA!!!!!
        Am dreptate sau am dreptate când vă reamintesc că în Secuime s-au adunat miii șii mi de oameni la festivalul de la Șumuleu de Ciuc, stând frumos, sărbătorind elegant și liniștit,,,iar când noi ROMMânii organizăm un festival nu mai gălăgie și manele și miros de mici și certuri și bețivani peste tot… nu degaba suntem/ți din lumea a 3-a 😀

        • History Răspunde

          Vezi că ai uitat de hamsie și de mirosul de pișat. Sunt specimene care nu se vor civiliza nicicum pentru că nu există la ei această dorință intrinsecă (belürlől fakadó igény, belső óhaj). Nevoia de schimbare trebuie să vină din interior. Altfel noi tot mergem de 20 de ani numai cu șuturi în fund înainte (NATO sau UE). Că de ar fi după noi !!!??? Cu ăștia nu ai ce face, ei sunt #pevecistăpâni și șlusspass! Nici nu ar fi problemă în asta dacă în momentul în care fac anumite lucruri care consideră că sunt importante ar fi și umplute cu substanță. În schimb la mulți totul se rezumă la jignire și la datul cu cărămida-n piept fără rost. De aia nu mergem înainte că la unii este perfect comod și așa. Atâta vreme cât mămăliga, micii, berea ieftină și restul sunt asigurate de alții. Oricum dacă e de ceva tot ungurii sunt de vină pentru orice! Ce noroc pe capul lor că tot aceași unguri lucrează și îi întrețin pe acești trântori ai societății!!! Eu aș avea un sfat absolut prietenesc pentru ei. Să se uite atent și să-și regândească prioritățile pentru că se profilează vremuri grele și nu o să mai fie ținuți în brațe de-a moca! Avem noi destui “bărbătuși” printre bugetari și așa.

          • Hadrian

            @History: Te-aș pune ministrul de interne! 😀

        • Alt roman Răspunde

          mai @bika acum fara vrajeala, fara sa te supar, daca consideri ca esti maghiar si nu roman, daca vorbesti limba maghiara , daca ai si cetatenie maghiara, de ce nu iti faci tie un favor? De ce pierzi vremea aici in pishat si mizerie? De ce nu mergi unde sufletul iti cere ? Nu sunt sarcastic ci logic si obiectiv, daca eu as fi in situatia maghiarilor frustrati si sictiriti de Romania chiar m-as duce in ungaria acolo pe veci sa imi traiesc visul si m-as pisha pe Romania.
          Spre deosebire de tine, eu sunt chiar multumit aici, muncesc cinstit si am un trai bun am de toate… Reteta mea ?
          1 Nu ma auto victimizez
          2 Sunt constient ca nu toate sunt perfecte in tara asta dar sunt destul de matur sa imi dau seama ca cetatenii sunt la fel de nemultumiti in Romania, asa cum sunt si in Ungaria Franta Germania etc..
          3 Stiu ca daca ceva nu functioneaza bine e din cauza noastra a locuitorilor, al tuturor nu din cauza lui Vasile sau din cauza lui Istvan.
          4 Toata lumea vede ca lucrurile nu sunt pe placul lui dar fiecare considera ca altul e de vina, eu stiu ca schimbarea vine de la mine, daca fiecare ar schimba cate putin la el in x timp lucrurile ar arata foarte bine. Pana atunci eu incerc sa schimb mediul apropiat in care traiesc eu intr-unul mai bun.

          Repet: Daca tu nu vrei sa schimbi nimic la tine pt ca tu esti UNGUR PERFECT si romanii sunt jegosi.. DE CE NU PLECI IN UNGARIA ? cu tot cu cetatenia ta.. ca imi faci si mie un bine (scap de un frustrat plangacios) si tie un bine (scapi de jegosi).

          • History

            Pentru că pentru ungurii din Ungaria noi suntem oláh cigány, cum ungurii din Slovacia sunt buta tót, etc., etc.
            Nimeni nu spune că dincolo e gardul din cârnați. E o aroganță nemărginită, o superioritate afișată în comportamentul ungurilor de peste graniță de nu numai!!! Aroganță și suficiență care nu are nici o bază!!! Și pentru că în contradicție cu românii de aici ungurii sătmăreni chiar sunt patrioți locali. Aici s-au născut și aici au crescut de multe-multe generații. Nu ca și viniturile sau “sârma”. Au pentru ce să stea aici, aici sunt acasă.
            În încheiere ai rămâne surprins dintre românii tăi neaoș sătmăreni și #pevecistăpâni câți sunt cetățeni maghiari și de care nici nu știi sau dintre ei câți vorbesc cum de trec granița brusc și cursiv ungurește! Dar la perfecție! Ce recomanzi ce să facem cu ei???

          • Alt Roman

            @history, daca te nasti aici traiesti aici si mori aici, nu poti fi ungur , imi pare rau pentru tine, esti doar un pseudo ungur frustrat, e mai fain sa zici ca esti ‘ungur’, ca na.. romanii sunt de cacat. Referitor la romanasii care stiu limba maghiara nu vad care ii problema sincer, iar daca sunt gunoaie e problema lor, in orice tara si societate sunt atat gunoaie de oameni cat si oameni foarte buni.
            Dar de aici si pana…
            Sa generalizezi si sa afirmi ca o tara intreaga este un gunoi este rasism.
            “Iar ca si incheiere” voi vreti sa transformati Romania in Ungaria, asta inseamna pentru voi patriotism local, deaia nu vreti sa plecati dar nu e o problema ca este loc si pentru voi atat timp cat intelegi ca suntem totii in aceeasi oala si putem face ceva impreuna. Problema apare cand te loveste superioritatea si crezi ca tu esti ungur si ca esti mai bun ca un roman, sau cand te alimentezi singur ca aici au trait candva unguri si acuma ar fi trebuit sa fie aici ungaria sau austria etc. Dar daca o luam asa, oamenii au emigrat din africa, acum trebuie sa vorbim unga-bunga cu totii ? Frate e Romania fie ca va place si acceptati fie ca alegeti sa ramane-ti fara tara ca sa nu jignesc.

  6. Bika Răspunde

    Io sunt netoata lu bunii Ciocciolina si la mine tare place p wla sa sug ca este traditie di stramosi la mie si tare ciuda la voi asta.

    • 😳😳+Bika+😳😳 Răspunde

      @ Bika: DREPTATEA DOARE?!?! ADEVĂRUL VĂ ARDE?!?! ;))))) DAAA!!!!! 😳😳

  7. History Răspunde

    @hadrian, nu cred că doresc asemenea onoare.

  8. x-ulescu Răspunde

    PNL-ul e in opozitie si UDMR-ul la guwernare ? ..din ce partid e prim ministru ? nu cumva pnl ?

  9. History Răspunde

    @Alt Român, se pare că mi-am pierdut timpul degeaba. Nu ai înțeles nimic. Nimeni nu vrea nimic să transforme aici, asta este în capul unora. Oamenii vor să trăiască decent și cât mai puțin sub influența ‘miticilor’. Crede-mă că este spre binele tuturora de pe meleagurile astea. În încheiere nici nu știi pe cine pusei tu ștampila cu ‘votat’ și era mare panaramă de felul lui! Sunt și la PNL și la PSD sau ALDE din ăștia. Măcar ăștia din urmă și-au luat-o pe felie că era deja cazul!
    Te rog citește ce scrie omul și nu încerca să citești printre rânduri! Cred că am fost destul de concis asta în afară de faptul că nu am menționat niște nume de politicieni. Nu încerca să însinuezi ceva în comentariul meu ceea ce nu am zis și nici nu am vrut să afirm. La faza asta îți pot da clasă li nu vreau asta sub nici o formă! O seară plăcută! Nu împărți lumea între ‘români’, ‘unguri’ și ‘restul’ pentru că lumea nu este în alb și negru. Cine e neaoș sătmărean nimeni nu e român sau ungur pur sânge. Cine afirmă asta ăla minte! Fii cu băgare de seamă pentru că fiecare are chestii sensibile acasă și asta nu se vor schimba.

    • Alt Roman Răspunde

      1 nu stii pe cine am pus stampila
      2 Poti sa dai clasa cui vrei
      3 Parerea mea e ca tu citesti printre randuri
      4 nu ai inteles nimic
      5 banuiesc ca la UDMR nu sunt mitici

      Seara faina

      • History Răspunde

        @Alt Roman. Nu mă interesează ce e în capul tău și ce crezi tu despre alții. Adevărul e că nu sunt simpatizant Udmr dacă asta insinuai și nici nu am fost. Chiar nu pricepi ce spune omul. Ai capul plin de preconcepții. Somn ușor.
        Nu vrei o sponzorizare cu niște caractere cu diacritice?

  10. PNL Răspunde

    No bine-i bai cozma că ai agățat ungurii de români,f…tute în guriță de malagambisti!😂

  11. H&R Răspunde

    Nu ii destul sa scrieti Cozma/Cosma/Kozma, deja tre’ sa apara si deputatul in fata numelui? Daca ar fi Doctor, mnoah.

  12. Ghita Răspunde

    Pielea p…uli in satmarul mioritic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.