Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO/VIDEO. Captură importantă în județ. Mii de pachete cu țigări, descoperite într-o autoutilitară

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în trafic o autoutilitară în care se aflau aproximativ 15.000 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free ori fără timbru fiscal, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Șoferul autovehiculului a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 3 august, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş, au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate.

În jurul orei 15.30, la ieşirea din localitatea Ciuperceni, polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic a unei autoutilitare, înmatriculate în România. Mașina era condusă de către un maramureşean, în vârstă de 31 de ani. La controlul sumar al autovehiculului, polițiștii de frontieră au observat că în compartimentul de marfă sunt mai multe colete voluminoase ambalate în folie neagră.

Maşina a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Satu Mare, iar în urma controlului efectuat asupra acesteia, polițiștii de frontieră au descoperit o cantitate totală de 14.990 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free ori netimbrate. Întreaga marfă, în valoare de 175.383 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, a cărui valoare a fost estimată la 16.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, şoferul maşinii a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de arestarea preventivă.

Sursa: Poliție de Frontieră

 

9 comentarii

  1. unu Răspunde

    intreb doar sub blurura nu cumva e un nume de fan curier?? e foarte ciudat.

  2. Ășâțî Răspunde

    Eu tot întreb și încă n-am primit încă niciun răspuns: ce se întâmplă cu capturile astea? Nu ajung cumva tot la țighi-țighi din piață, numai banii aterizează în alte buzunare?

  3. 111 Răspunde

    Adevarat!!! Gogule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.