Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

HARTĂ. Satu Mare a intrat sub Cod galben! Se anunță ploi torențiale, furtuni și vijelii

Județul Satu Mare a intrat sub Cod galben! Meteorologii anunță ploi torențiale, furtuni și vijelii, până mâine dimineață.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuate;

Interval de valabilitate: 17 august, ora 10:00 – 18 august, ora 10:00.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

9 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    ” ploi torentiale, furtuni si vijelii ”
    Intelegem noi ca cei de la ANM dau ” vremea probabila” dar nici chiar asa…
    Asteptam de o vara o ploaie cit de cit, dar nu primim decit citiva stropi pe metru patrat !
    De aici si pina la “vijelii” e cale lunga.
    Dar asteptam ploaia……

  2. ciprian Răspunde

    Ploua, fulgera si tuna una-n-truna…50-60 de l/m

  3. Satmarean Răspunde

    Bar de-ar ploua oleacă că-i jale. Atâta-i de crăpat și de uscat pământu , doamne feri.

  4. Nimeni Răspunde

    Anul acesta, meteorologii, au fost mai mult ologi in privinta meseriei lor. Noroc ca sunt niste aparaturi care rezolva mult aspectele vremii pe termen scurt. Pe termen mediu si lung e jale. V-as ruga sa faceti un simplu exercitiu, notati ce afirma ei ca prognoza, notati si opusul prognozei si apoi vedeti care din cele doua se adevereste mai mult.

    • realitate Răspunde

      @Nimeni, dacă apelai la lotopronosport sau la barbut și atunci aveai șanse mai mari să nimerești prognoza zilei. Eu mă uit la prognoza de la vecini, sunt infinit mai profesioniști. Mie îmi place când la Csenger este cod portocaliu iar la noi nu e nimic. Sau când apare la prognoza de la INMH averizarea de nowcasting numai după ce deja a avut loc și a trecut de noi! Așa prognoză pot să fac și eu!

  5. Nimeni Răspunde

    @realitate. Dar nici limbajul celor care caracterizeaza vremea nu prea e ok. Spre exemplu, pe Stirile Google se zice ca un Anticiclon “loveste” Romania. Nu trebuie sa fii expert meteo sa-ti dai seama ca ar fi vorba de Anticiclonul african(Lucifer), numai ca un anticiclon este o zona cu timp frumos, e drept ca in sudul Europei poate cauza canicula dar la noi nu face lucruri urate. La fel de adevarat ca in sudul Romaniei poate fi canicula dar la noi nu se pune problema. Avand in vedere incalzirea globala prognozele meteo trebuie particularizate mult mai bine deoarece in zone adiacente vremea poate sa fie total diferita atat pe orizontala cat si pe verticala.

    • realitate Răspunde

      @Nimeni, dar asta presupune ca cei de la prognoze să-și vadă de meseria lor cum scrie la carte. Și ca să știi încălzirea globală în cazul țării noastre nu presupune neapărat ca în curând vom începe să cultivăm portocale ori banane. În momentul în care Curentul Golfului încetinește sau chiar se oprește, și sunt semne în această direcție deja, atunci partea nord-vestică și centrală a Europei se va răci și va avea clima asemănătoare cu clima corespunzătoare Canadei ca și latitudine. Iar asta știi și tu ce înseamnă. Asta nu ni se spune pentru că le e frică de reacția oamenilor.

  6. Nimeni Răspunde

    @realitate. Nu ni se spun unele lucruri pentru ca vremea nu a afectat hotarator unele tari dezvoltate. Inundatiile din Germania, Belgia si Olanda sau parjoalele din Italia, Grecia, Turcia, Spania, SUA, Canada sau Siberia vor schimba optica. Ce vine va fi mult mai rau pentru ca atmosfera este capabila sa produca efecte foarte mari atunci cand este incalzita. In tarile sarace este si mai devastator, numai ca pe ele nu le baga nimeni in seama. Vor fi mai multe oscilatii ale climei, in final lasandu-se cu o glaciatiune, din cauza incetinirii curentilor de apa marini. Suntem intr-o perioada interglaciara, cam spre sfarsitul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.