Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

RECORD. Nuntă cu 1.700 de invitați în județul Satu Mare! Andra Măruță, printre invitații speciali

O nuntă-record a avut loc, luni noaptea, în județul Satu Mare. Este vorba despre o nuntă la care au participat 1.700 de invitați, și care a avut loc în localitatea Târșolț din Țara Oașului, acolo unde numărul de nunți din acest an a fost unul uriaș. 

Cu toate că nunțile cu sute de invitați sunt caracteristice oșenimii, nunta cu 1.700 de invitați le-a întrecut pe toate, fiind cea mai mare care a avut loc până acum în Țara Oașului.La marele eveniment au cântat Andra Măruță, Vlăduța Lupău, Armin Nicoară, Ancuța Anghel și alte nume mari din industria muzicală românească.

După un an de pandemie, nunțile în județ, dar mai ales în Țara Oașului, au revenit în forță. Atât cei ce aveau nunta programată pentru anul acesta, dar și cei ce au amânat nunta din cauza pandemiei, au făcut vara aceasta petreceri uriașe cu invitați unul și unul.

Foto: obiectiv-sm

Două localități din județul Satu Mare intră în scenariul roșu, după ce au depășit pragul de trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Astfel, se închid restaurantele și barurile și se interzic organizarea evenimentelor private, a celor recreative și sportive. Decizia se aplică începând de mâine.

Având în vedere actualizarea Anexei privind incidența cumulată a cazurilor la 14 zile pe localități la nivelul județului Satu Mare în data de 30.08.2021, datorită depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, în localitățile Bătarci (4,21 la mie ) și Cămărzana (3,70 la mie) începând cu data de 31.08.2021 ora 0,00 și până la data de 13.09.2021 se aplică măsurile specifice prevăzute de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 41/09.08.2021, care prevăd în principal următoarele:

  • Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;
  • Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
  • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber;
  • Este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive,etc.);
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering;
  • Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  • Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minim 7mp/persoană;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă;
  • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este interzisă.

Și în comuna Târșolț, datorită depășirii pragului de 2 infectări la mia de locuitori  (2,21)  în perioada 31.08.2021 – 13.09.2021 se aplică măsuri specifice specifice privind organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive,etc.) din punct de vedere a condițiilor de organizare și a numărului de participanți dar și activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice.

16 comentarii

  1. Coi ca Răspunde

    Acolo so vezi pe DELTA în acțiune, haț haț haț.

  2. x-ulescu Răspunde

    repede ,instalati cort de vaccinare !!!!

  3. Altu Răspunde

    Degeaba @x-ulescu, ăia nu se vând pe 2 mici. Oferta cu mici și tichete funcționează la cei care și la alegeri se vând pe o sticlă de ulei. Măcar au să crească Nr de inoculați (cu prostie), tuciurii pt una bucată sută se vaccinează de o sută de ori. Ideea e să de-a bine Mâțu la stăpânii de la Bruxelles că a făcut planul. Aici nu e vorba de sănătate,e vorba de un plan care trebuie dus la bun sfârșit prin orice mijloace.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Rusine sa le fie de nesintiti. Asa ar face si in strainatate? Parvenismul asta la romani. Daca unul face nunta cu 400 persoane altul cu 1700. Din pacate statul asta e prost si incompetent ca nu i-a masuri drastice pe baza unor legi facute si gandite foarte bine . Rezultatul este ca din ce in ce la mai multi nu le este frica si nu le pasa de consecinte , pt ca ele sunt minimale. Pt asemenea momente parca as dori sa avem statul dinainte de 1989.

  5. AziNu Răspunde

    Ar trebui testati toti si daca iese cineva pozitiv, sa fie carantinati toti. O nunta de genul umple un spital de covizi si dupa aia ne obliga sa ne vaccinam ca o facut nunta tzaranii pwlii. Va dati seama ca din 1500 de persoane, o gramada cu tot felu de probleme de sanatate. Daca o sa ajunga intubati la spital iara o sa sara arafat sa ne arate ce devastator e virusul asta de cacat. Pishamas pe toti care au aprobat nunta!

  6. Antal Răspunde

    Primarii PNL din cele 2 comune trebuie felicitați de premierul Câțu pentru campania anti-vaccin pe care o duc.

  7. m Răspunde

    Ungurii se dau în Partium,osenii în nunți…Vom inchide din nou pe cei peste 65 de ani!De data asta eu nu voi respecta, amenda se va prescrie oricum!Cretini de guvernanti !

  8. Ghinion Răspunde

    O nunta se pregateste cu cateva saptamani in urma, nu ? De unde sa stie mirii ce va vi peste 1 luna, 2 sau 3 ??
    Toate restrictiile au intrat in vigoare in noaptea nuntii la ora 12:00 noaptea.
    Eu zic ca e trist ca se arunca amenzi aiurea.

    • AziNu Răspunde

      Suntem in pandemie de anul trecut , nu de ieri. De aia se numeste PANDEMIE, altfel se numea gripa sezoniera sau ceva de cenul…

  9. Satmarean 1 Răspunde

    @ Ghimion. Nunta trebuia pregatita pt max 400 pers vaccinate sau testate si nimeni nu mai spunea nimic. Dar sa faci cu 1700 nu e bataie de joc. Ar merita o amenda tripla de cat au strans ,testati si daca sunt unii depistati pozitivi carantinati toti si dosar penal la miri.

    • Altu Răspunde

      Băi vaccinaților ,ce vă agitați atât, sunteți protejați lăsați “fraierii” să moară. Numai că o să muriți voi de grija altuia mai repede. Fuga,la bonuri și loterii nu pierdeți vremea. A, și la a treia doză că vă papă lambda, și până la omega e cale lungă. Să nu rămâneți fără bonuri mai ales că sunt mici în ofertă la supermarket.

  10. Dr Răspunde

    Poate sa apara reinfectia COVID-19?
    Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC – Centers for Disease Control and Prevention) din Statele Unite exista posibilitatea ca un pacient care a avut COVID-19 sa se reinfecteze.

    • Gica Barosanu Răspunde

      Întrebarea “Au oamenii imunitate la SARS-CoV-2 după ce se infectează, și, dacă da, pentru cât timp?”, a devenit mai prezentă acum că oamenii de știință au găsit tot mai multe cazuri de persoane care se infectează cu coronavirus de două ori. O femeie chiar a murit după a doua infectare. Cercetătorii încă încearcă să-și dea seama de tot ce implică reinfectarea și ramificațiile acesteia, în efortul de a sfârși cea mai gravă pandemie din ultima sută de ani, potrivit Bloomberg.

  11. ... Răspunde

    Toate eforturile ministrului USR al Sănătății de combatere Covid se duc pe apa sâmbetei din cauza primarilor PNL

  12. Babi Răspunde

    Degeaba, fara nebunu’ de Salam nu exista Show adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.