Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

S-a votat. Consiliul Local a rupt contractul cu Beny Alex pentru ștrand

Consiliul Local a rupt contractul cu Beny Alex pentru ștrand. Consilierii municipali au votat, în această după-masă, joi, 26 august, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare proiectul privind desființarea contractului de concesiune.

Consilierii au votat, în unanimitate, desființarea de drept a contractul încheiat de municipiul Satu Mare și firma S.C. Beny Alex S.R.L., cea care administrează ștrandul.

,,Dorim ca Ștrandul Municipal să redevină accesibil sătmărenilor. Consiliul Local Satu Mare a aprobat încetarea contractului dintre municipiul Satu Mare și concesionarul SC Beny Alex SRL. Considerăm că firma nu și-a îndeplinit obligațiile asumate, iar în aceste condiții contractul nu mai poate continua. Este al doilea an consecutiv în care ștrandul nu este deschis, în care acest serviciu public nu este prestat. Primăria este decisă să redea ștrandul sătmărenilor!”, a precizat municipalitatea.

Reprezentanţii Beny Alex au explicat de ce nu au deschis ştrandul

Reprezentanţii societăţii Beny Alex, care administrează ştrandul municipal, au explicat, pentru PortalSM, că au luat această decizia de a nu deschide ştrandul deoarece au pierdut, în primă instanţă, un proces prin care sunt obligaţi să plătească, în solidar cu Primăria Satu Mare, despăgubiri în valoare de peste 7 milioane de lei.

“Admite in parte actiunea reclamantei si in consecinta obliga cele doua parate, in solidar, la plata unor despagubiri in cuantum total de 7.904.848,18 lei RON, precum si la plata dobanzii legale aferente acestei sume, dobanda calculata de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la data platii efective”, se arată în hotărârea Tribunalului Satu Mare dată la finele anului trecut.

Povestea, pe scurt

În anul 2008 firma Beny Alex a concesionat ştrandul de la Consiliul Local Satu Mare pe o perioadă de 49 ani în vederea realizării investiţiei. La momentul respectiv terenurile erau libere de sarcini, astfel că au început lucrările iar ştrandul a fost deschis după realizarea unor investiţii.

Ulterior, în anul 2017, o sătmăreancă, S.R.M., a acţionat în judecată firma Beny Alex şi Primăria Satu Mare susţinând că este proprietara unui teren pe care este construit un bazin şi a cerut despăgubiri de milioane de lei.

La finalul anului trecut Tribunalul Satu Mare i-a dat dreptate femeii, dar soluţia a fost atacată de către toate părţile implicate, urmând să fie rejudecată.

Se pare că femeia ar fi revendicat suprafaţa respectivă iar pentru că aceasta nu poate fi retrocedată în natură ea ar fi dat o declaraţie prin care este de acord să fie despăgubită prin fondul Proprietatea. Ulterior s-ar fi răzgândit şi a chemat în instanţă municipalitatea şi firma care a efectuat investiţia.

Suma de peste 7,9 milioane lei pe care a stabilit-o instanţa s-ar baza pe anumite calcule, estimări a valorii terenului şi profitului teoretic pe care l-ar fi putut obţine persoana respectivă în decursul anilor.

În aceste condiţii, reprezentanţii Beny Alex au decis să nu deschidă ştrandul. Ei afirmă că nu au nicio garanţie că după reluarea procesului, la Curtea de Apel Oradea, despăgubirile nu vor avea o valoare mai mare şi se declară nemulţumiţi de toată situaţia în condiţiile în care ei au preluat un teren care, cel puţin pe hârtie, era liber de orice sarcini iar acum sunt nevoiţi să plătească despăgubiri de milioane de lei.

În concluzie, viitorul ştrandului este la mâna judecătorilor.

23 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Urgent trebuie luat legătura cu fostul primar de Oradea, actual președinte de CJ, și cerut ajutor în accesarea fondurilor europene care au permis construirea celui mai mare aquaparc din regiune (de pe teritoriul româniei)!!
    Bine că am scăpat de oșan! Aleluia!

  2. 😎 Europol 😎 Răspunde

    …saau puneti mâna pe telefon, sunati-l în Ungaria pe Orbán HU si da’dacã ne construieste el un strand, pt. cã din propria initiativã nu suntem capabili de nimic dar de comentat, stim!!!

    • Alt Roman Răspunde

      Esti retard

      • 😳😳+Bika+😳😳 Răspunde

        @ Alt Rumun: zici că sunt retardat! Serios? Si voi/noi rumunii cu statul Român în frunte, nu sunteți/suntem retardați? Vă plângeți că vin ungurii și ne ocupă țara / ne vindem țara ungurilor! Serios?!?! Oare noi de ce nu putem pune mâna pe hotelul Dacia, oare noi de ce nu putem renova fosta clădire a primăriei din Carei, oare noi de ce nu putem face bază sportivă pentru tineret în Satu Mare.. oare de ce trebuie să așteptăm după unguri să ni le facă toate astea?!?!
        Na, cine-i retardat dintre noi doi? 😉

        • Alt Roman Răspunde

          Iara aduci ungurii in discutie? Parerea mea ii ca trebuie sa faci un pas in spate si sa nu te mai auto-ataci, auto-victimizezi, si sa intelegi ca “noi” inseamna noi, nu altii. Sincer incerc sa nu te condamn ca stiu ca atata este puterea ta de intelegere si eu nu am cum sa iti deschid ochii atat timp cat tu nu ai bunavointa de a renunta la ura si frustrare.
          Tu faci parte din acel cuvand “noi” si poate ai auzit de proverbul “Hotul striga: hotul!!”.
          Oamenii care nu fac nimic pentru societate (ba din contra propaganda negativa) sunt in acelas timp cei care sunt si cei mai nemultumiti si tu intri in exact aceasta categorie.
          Poti sa faci un pas in spate sa digeri ce am zis si astepti 2 minute inainte sa ma injuri si sa imi zici ce buni sunt ungurii si ce rai sunt romanii? Daca nu iti zic cu sinceritate ca esti un caz pierdut.
          Bafta in viata Biko’.

          • 😳😳+Bika+😳😳 & 😎 Europol 😎

            @ Altu RomanNU te injur, pt. ca nu am de ce! Tu ai fost care m-ai facut retardat desi nu ti-am zis absolut nimic! Te-a durut ca am zis ca poate vine Orban HU sa ne construiasca un strand klumea. De cwe te-a durut aceasta afirmatie? Poate ca am dreptate de aia?!
            Si te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns, numai te dai mare victima si te faci mare patriot. Iti pun inca1data intrebarile patriotule: Oare noi de ce nu putem pune mâna si sa punem noi la punct hotelul Dacia, oare noi de ce nu putem renova fosta clădire a primăriei din Carei, oare noi de ce nu putem face bază sportivă pentru tineret în Satu Mare.. oare de ce trebuie să așteptăm după unguri să ni le facă toate astea?!?!

          • Alt Roman

            Ca sa iti raspund: Pentru ca maghiarii vor sa puna mana cu orice pret pe orice cladire pot deaia ei pun mana pe dacia ca sa poata sa o numeasca panonia si sa arboreze steagul maghiar.
            Acum sa te intreb eu pe tine: De ce nu esti tu in stare sa faci lucrurile care nu se intampla si acuzi ?
            Si ‘adevarul’ tau imaginar nu ma doare nici in pwla.. incercam sa iti explic cat de frustrat esti tu personal si ca tu nu esti in masura sa faci propaganda atat timp cat nu esti dispus sa ridici un chibrit de pe jos si sa il pui in cosul de gunoi.
            Pretentiile tale sunt urasie raportat la efortul pe care tu il depui pentru cei din jurul tau.
            Esti ipocrit si imbibat cu ura impotriva romaniilor si le tot sugi pipa la unguri in timp ce ei te scuipa de la departare. Esti prea prost sa intelegi ?

          • 😳😳+Bika+😳😳 & 😎 Europol 😎

            Adica eu ce sa fac? sa ma duc sa cumpar hotelul Dacia daca statul ROMan nu este in stare? Adica eu sunt de vina ca statul TAU lasa “ungurii” sa intre pe piata proprie si sa cumpere tot ce e mai bun si simbolic? Si dupa aia inca VOI comentati ca vin ungurii si ne fura tara? :)))))) Cine e de vina? Statul Maghiar care tine la valorile sale proprii, care isi ajuta “copii” indeferent de tara si unde sunt? Adica eu sunt de vina ca vine statul Maghiar si investeste in copii tineri si construieste academie de fotbal (unde si copii romani vor avea dreptul sa se inscrie). Statul Roman de ce nu face sta? Statul roman de ce permite asa ceva si nu e in stare sa faca absolut nimic? pentru ca la uvernare sunt asemenea puturosi ca tine! (sper ca ti-am inchis gura si ti-ai dat seama de am intrebat daca vine Orban HU sa ne construiasca strand si de ce am dreptate 😉

          • Alt Roman

            Apropo daca vrea orban din ungaria strandul sa vin ca il dam ca fi tu multumit.

            huooo StAtuL RoMan !!

            doamne ce unguri prosti

        • Alt Roman Răspunde

          SI pe tine ce te fugaresti grija de statul roman daca tu nu ai nici o treaba ?
          Ai ascultat atata propaganda ungureasca ca te mananca pe interior si doar repeti si tu ce ai auzit si nu intelegi ce vorbesti.

          Defapt: Care e problema ta, nemultumirea ta ?
          Ca statul roman nu face o chestie de care tie nu iti pasa?
          wow.. bozgore
          Da-ti reset ca esti plin ochide imbibare prosteasca
          Apropo stii ca ungurii se pisha pe tine nu ? Adica ei chiar te vad pe tine ca un gunoi.. oare asta sa te nemultumeasca ?
          Poane ne luminezi mai exact care ii problema ta!
          Vrei tu personal hotelul repectiv? daca nu care ii problema? sau vrei tu sa ai un strand al tau ?
          problema ta e “romanii” ca ei sunt de vina pentru viata ta mizera

          • 😳😳+Bika+😳😳 & 😎 Europol 😎

            @ Altu prost (scuze, Roman)
            esti un prostanac si jumatate. Eu te intreb una tu vorbesti alta. Degeaba ma faci bozgor, pt. ca aici m-am nascut si aici imi traiesc viata, chiar de aia ma deranjeaza pasivitatea statului roman. Nu face nimic si trebuie sa vina altii sa ne ajute si sa faca in locul nostru. (ASTA ERA IDEEA DAR TU SARI CA UN CINE TURBAT NATIONALIST).
            Iar ca Ungaria nu ma vrea asta e iar o prostie din gura unui prost. Am primit automat cetatenia maghiara si se trimit bani frumosi pentru educatie 😉 (faza e ca si foarte multi romani si-au facut cetatenia maghiara pt. ca e deja jenant sa fii roman in Europa de vest sau pt. ca au interdictie in Occident:)))))
            Stai in cusca ta si mananca din ce iti dau altii (pentru ca esti pasiv si “impotent” cu toti cu cei care ne guverneaza 😀 :))))))))

          • Alt Roman

            1 esti bozgor pentru ca nu ai tara nu nu pentru ca nu teai nascut :))
            2 crede-ma ca te scuipa aia pe strada in ungaria deaia o freci aici
            3 nu faci nimic si astepti sa vina “statul” sa te serveasca, mai pune mana la lucru si ciocu mic
            4 te rog io nu mai face propaganda pro ungaria ca nu esti la tine acasa
            5 continua sa le-o sugi la unguri ca esti mai castigat asa
            6 tu esti cel nemultumit deaia tu esti cel impotent
            Adevarul doare ? Cand altii sunt de vina pentru esecul tau ?

          • 😳😳+Bika+😳😳 & 😎 Europol 😎

            1. esti prost pt. ca nu intelegi ca aici m-am nascut, degeaba vrei sa ma fugaresti :))
            2. nu lua exemplul conationalilor tai 😉
            3. tu ce faci? te uiti cumi “vin ungurii si iti fura pamantul de sub picior”?!?! :))))
            4. nu fac propaganga pentru nimeni, lucrurile vorbesc de la sine 😎
            5. cred ca voi o sugeti ungurilor pt. ca voi stati cu mana intinsa 😉
            6. sunt nemultumit pentru ca avema o tara cu guvernanti impotenti (ca tine)
            Sdupa toate acestea sii eu te intreb acelasi lucru: Adevarul doare ?

          • Mnush

            Daca @Alt Roman e mai educat ca mine, bravo lui.
            Dar eu iti urez tie BiKa multa mwie tie si la tot neamul tau sovin….va uram si pe voi si pe muistii aia de peste granita. Inca o data sa-ti dau la mwie tie si la tot neamul tau de bozgor sovin.

  3. Herbert Răspunde

    O decizie excelentă.
    Bravo Gabica.

  4. Atti Răspunde

    In sfârșit e rândul nostru !!!

  5. Xpert68 Răspunde

    Această măsura trebuia dispusă încă din 2010, atunci când Beny ALEX SRL nu si-a îndeplinit până la termenul stabilit obligatiile contractuale!!! A fost lasat destul de autoritățile locale ca să-si umple conturile cu o investiție minoră pe care a recuperat-o din 2012 și până în prezent!!! Despre folosirea apei termale fără autorizatie de exploatare nu s-a spus nimic, nu era de competența primăriei sau CL, dar nici a organelor în drept nu a fost!!!!!!!

  6. hAuleuMaica Răspunde

    Bine, bine dar până la urmă, cine scoate banii femeii ? De ce s -a revendicat așa târziu sau de ce,de ce? Sânt multe neclare acolo …

  7. Spotty Răspunde

    Eu doar atâta vreau când se deschide din nou strandul , să fie bazinul cu apa termală plină , de dimineata nu pe jumatate , cine a fost la strand stie despe ce vorbesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.