Ultima actualizare: azi, 08:49
Locale

Șahiști din toate colțurile României vin la Festivalul de Șah Satu Mare

Municipiul Satu Mare este pregătit să găzduiască o nouă ediție a Festivalului Internațional de Șah – FISSM 2021. Este pentru a opta oară când Satu Mare devine, mai bine de o săptămână, capitala șahului românesc. Deschiderea oficială este programată duminică, 8 august, de la ora 16:00, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare.

FISSM este unul dintre cele mai puternice evenimente șahistice private care se organizează în România. De-a lungul anilor au participat nume mari din șahul românesc și nu numai. Atracția principală o reprezintă Turneul A – Memorial Iuliu Szabo, concurs dotat cu premii consistente. De-a lungul anilor a atras tot mai mult și Turneul B – Memorialul Vasile Marian, dedicat sportivilor cu elo sub 1.600. Pentru ediția 2021, Turneul B dispune de un fond total de premiere de 11.000 de lei, la care se mai adaugă diplome, medalii și cupe.

Înainte cu câteva zile de start, doar la primele două turnee s-au înscris peste 110 șahiști. Lor si se vor mai adăuga alți 40-50 de copii, la diferite turnee.

Printre alții, la Turneul A vor fi prezenți marii maeștri Marius Manolache (Timișoara) și Vasile Sanduleac (Moldova), respectiv maeștri internaționali Serghei Vedmediuc (Moldova), Lucian Filip (Timișoara), Tamas Balla (Arad), Alin Ardeleanu (Satu Mare), Andras Meszaros (Ungaria).

Participă șahiști din România, Moldova, Ungaria, Ucraina. Din țara noastră s-au înscris șahiști din Satu Mare (CS Voința Satu Mare, CSM Satu Mare, LPS Satu Mare, ACS Petra Șah Satu Mare, CS Unio Satu Mare), Timișoara, Arad, Târgoviște, București, Constanța, Corund, Târgu Mureș, Ploiești, Baia Mare, Iași, Sighetu Marmației, Cluj-Napoca, Mediaș, Miercurea Ciuc, Brașov, Giarmata Vii.

FISSM 2021 mai cuprinde alte trei turnee. Dar iată programul actualei ediții:

  • Turneul A: Memorialul Iuliu Szabo, 8-14 august
  • Turneul B: Memorialul Vasile Marian, elo sub 1600, 8-12 august
  • Turneul C: Memorialul Dan Francisc șah rapid, 10-11 august
  • Turneul D: Memorialul Ioan Todosiciuc blitz, 9 august
  • Turneul E: Open șah rapid copii nelegitimați, 7 august

Informații suplimentare la tel: 0744.868.688, 0771.376.312 organizator internațional FIDE Ciprian Muntean; [email protected]

Festivalul Internațional de Șah Satu Mare este organizat de CS Voința Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și al Primăriei Municipiului Satu Mare.

 

Mai multe informații AICI: http://satumareopen.com/ro/satu-mare-devine-capitala-sahului-romanesc-in-perioada-7-14-august-2021/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.