Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Sătmăreancă eroină după moarte. A salvat cinci vieți, după ce familia a decis să doneze organele

Familia îndurerată a unei tinere sătmărence, diagnosticată în moarte cerebrală la secția ATI II a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a găsit puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe (ficat, rinichi, cord, plămâni) și țesuturi osoase, titrează Ziar de Cluj.

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor doi oameni care nu aveau altă șansă.

Potrivit Jurnalul de Satu Mare, tânăra sătmăreancă era Brigitta Dachmann, fiica îndrăgitului artist păpușar, Ana Maria Dachmann. Sătmăreanca care ne bucură copilașii săptămână de săptămână prin reprezentanțiile cu teatrul de păpuși ”Spiriduș”, și-a pierdut fiica cea mare, pe Brigi, așa cum îi spuneau apropiații, într-o zi fatidică de joi, 19 august, 2021.

 

 

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Sufetul ei să ajungă în RAI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.