Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Tichete de masă și loterii cu premii în bani. Guvernul a aprobat stimulentele pentru vaccinare

În încercarea de a încuraja imunizarea în rândul românilor, Guvernul a aprobat luni Ordonanța de Urgență privind acordarea unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19, titrează Digi24. Același document mai prevede și recunoașterea pe teritoriul României a certificatelor digitale verzi pentru a atesta vaccinarea, testarea sau vindecarea.

Tichetele de masă în valoare de 100 de lei vor fi acordate din momentul în care intră în vigoare ordonanța de urgență – adică după ce se publică în Monitorul Oficial.

Toate persoanele care se vaccinează din acel moment pot primi aceste tichete de masă, însă nu și cei care s-au vaccinat până acum. În schimb, aceștia din urmă vor putea participa la loteriile naționale care vor fi organizate începând cu luna octombrie. Cine dorește să participe trebuie să fie vaccinat și să se înscrie la loterie.

Tichete de masă pentru cei care se vaccinează

Persoanele vaccinate cu schema completă de vaccinare (ambele doze sau doza unică) vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub formă de tichete de masă. Vorbim, mai exact, de tichete emise conform Legii nr. 165/2018.

Tichetele vor fi distribuite prin intermediul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate (regulile vor fi date ulterior prin ordin al Ministerului Sănătății).

Atenție: Este precizat expres că măsura va fi pentru cei care se vor vaccina complet după intrarea în vigoare a proiectului de ordonanță.

Loterii în bani pentru cei vaccinați

Organizarea unei loterii de vaccinare cu premii în bani, pe care Guvernul vrea să o introducă tot în cadrul Legii 55/2020. Premiile se vor acorda celor vaccinați cu schema completă, iar prima extragere va avea loc în octombrie 2021.

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Sursa: Digi24

36 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    E bataie de joc lumea vaccinata nimic in plus. Pentru puradei bani?

  2. altu Răspunde

    Să îți riști viața pt una sută lei, trebuie să fii dus rău.

    • Hitech Răspunde

      Tu care afirmi asta esti dus rau.
      La testele Pisa romanii au iesit cei mai prosti din UE, cu bulgarii. Se vede exact si pe nivelul de vaccinare, tot ultimii cu bulgarii.
      Luati masini de la nemti dar nu va vaccinati ca nemtii. Romanii se cred mai destepti ca restul lumii, nu se vaccineaza.
      @altu = lasa croncanitura, esti o sperietoare de carpa proasta.

      • Altu Răspunde

        @Hitech, ești prost rău. Dar ca să devii mai inteligent bagă în tine vreo zece vaccine să vezi cum devii primul pe sate la testele Pisa. Mi se falfaie de virusul vostru,nas infuny și 3 zile fără miros,e periculos rău. Nu vreau alte boli dlgen gripă,cancer,diabet,etc.doar covid. Acum am 6 luni green pasa,apoi ne infectăm iar cu varianta omega și mai luăm 6 luni. Iar peste un an sper că mor destui de la vaccin , astfel încât să-l interzică.The End of Story

        • Altu Răspunde

          Nas înfundat,greenpass- și telefonul îi virusat de la atâtea știri cu covrig 19-23

    • Contribuabili Răspunde

      Mai ales ca banii aia vin de la bugetul de stat, unde cca 70 % sunt nevaccinati, deci a intrebat cin3va majoritatea daca e de acord sa dea unei minoritati acele sume de bani? Nu cred, deci astfel de stimulente, respectiv fortare si presiuni rezulta kkt

    • @altu Răspunde

      Multa muwie tie si la toata familia ta de mwisti!

    • nina Răspunde

      6fete pentru sex în orașul tău- only4you.site

  3. @info Răspunde

    Antena 3 › Coronavirus › Bolnavii COVID de la începutul pandemiei, şanse mai mici de infectare cu Delta față de vaccinați
    Bolnavii COVID de la începutul pandemiei, şanse mai mici de infectare cu Delta față de vaccinați
    de Claudia Popovici | 30 Aug 2021 • 21:36
    Bolnavii COVID de la începutul pandemiei, şanse mai mici de infectare cu Delta față de vaccinați
    Sursa foto: Pixabay
    Persoanele care au avut COVID-19 și s-au recuperat în timpul primelor luni ale pandemiei au şanse mai slabe să ia varianta Delta, însă cei care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech nu vor avea aceleași șanse.

    Cea mai mare analiză în timp real din lume, realizată pentru a compara imunitatea naturală (dobândită în urma unei infecţii anterioare) cu protecţia oferită de unele dintre cele mai bune vaccinuri disponibile în prezent, arată că reinfectările sunt mult mai puţin comune decât se estimase iniţial, notează Bloomberg citat de Ziarul Financiar.

    Rezultatele obţinute de un grup de cercetători din Israel vin în contrast cu studiile efectuate în primele faze ale pandemiei, care au susţinut că inocularea prezintă un grad mai bun de protecţie prin comparaţie cu o infecţie anterioară, însă studiile citate de publicaţia americană nu au putut lua în calcul varianta Delta.

    Datele reprezintă veşti bune pentru pacienţii care au trecut cu succes peste COVID-19, însă scot în evidenţă provocările pe care le implică măsurile de controlare a pandemiei.

    00:03
    Oamenii vaccinaţi cu ambele doze create de Pfizer/BioNTech au avut de şase ori mai multe şanse de a fi infectaţi cu varianta Delta şi de şapte ori mai multe şanse să dezvolte un caz simptomatic decât cei care şi-au revenit în urma bolii.

    „Analiza demonstrează că imunitatea naturală oferă o protecţie mai lungă şi mai puternică împotriva infecţiei, cazurilor simptomatice şi spitalizărilor generate de varianta Delta”, explică oamenii de ştiinţă.

    Rezultatele mai arată că protecţia oferită de o infecţie anterioară tinde să îşi piardă în timp din eficienţă. Riscul unei infecţii cu varianta Delta pentru o persoană vaccinată este în prezent de 13 ori mai mare decât dezvoltarea unei a doua infecţii în perioada ianuarie-februarie 2021. Totuşi, vaccinarea cu cel puţin o doză a persoanelor infectate anterior pare să stimuleze nivelul de protecţie

  4. Linda Răspunde

    De ce in Romania se cumpara orice cu bani?
    O viata- o fc publica,-o condamnare- o nota la scoala – acum un vaccin? Este o tara de corupti dobitoci si inculti $ VIVA Romania $

  5. Nicusor Răspunde

    Daca ofera escorte de lux pt o noapte ma vaccinez 😀

  6. hingeru Răspunde

    Te intreb: din ce bani? Din banii nevaccinatilor? Platesc impozit ca sa dea la cei care nu muncesc. Si n-o sa mai fie vaccinare numai pe hartie? 100 merge direct la doctor?

  7. FromUSA Răspunde

    A murit Marc Berniers, jurnalist , extrem de cunoscut în Statele Unite pentru opiniile sale publice anti vaccin. El era internat în spital încă de la începutul lunii august,din păcate starea sa s-a degradat și medicii nu au mai putut face nimic. Este a treia personalitate conservatoare din lumea radioului american care a murit infectat, după ce a negat public eficeința vaccinurilor.

  8. Frumos! rusine @Altu & co Răspunde

    Exemplu de moralitate la 101 de ani, 8 luni și 22 zile. Ion Procopie, cel mai respectat, iubit și cunoscut veteran de război de pe Valea Tazlăului, s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că este un adevărat luptător, un erou și, mai ales, un model de viață pentru toate generațiile”, se arată într-o postare publicată de RO Vaccinare pe Facebook. Ioan Pricopie este veteran al celui de-al Doilea Război Mondial și președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Moinești. Acesta a venit încrezător la centrul de vaccinare din Moinești, județul Bacău. „Cele mai dificile momente din viața de ostaș a colonelului Ion Procopie au fost cele trăite, pe viu, în cele mai grele lupte duse de Armata României pe Frontul de Vest, în drumul spre eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. Aici a luptat, a fost rănit, a îndurat ororile unui război absurd, a rezistat și, cel mai important, a învins. Este un model de patriotism, curaj, tenacitate, corectitudine și bunătate. Un model pentru noi și pentru cei ce vor veni”, se mai arată în postare.
    Citeşte întreaga ştire: Un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial s-a vaccinat anti-COVID, la aproape 102 ani

    • Altu Răspunde

      Rușine să îți fie ție și la cei care profită de pe urma unui om care la vârsta lui nu înțelege în ce curvă de lume trăim. Tu compari lupta sa într-un război adevărat cu vaccinarea într-un război închipuit. Fiți voi eroi în acest război și vaccinați-va zilnic.

    • radical2 Răspunde

      Ce argumente stupide ai :)))

  9. x-ulescu Răspunde

    cred ca cel mai bun stimulent ,ar fi demisia guwernului si a tartorului werner ..nu mai au credibilitate

  10. DIA Răspunde

    Asta e discriminare..de ce sa primeasca cel vaccinat vouchere..mici etc din bugetul statullui la care si cei nevaccinati au contribuit cu taxe si impozite!Nesimtiti!

    • covid 19 Răspunde

      Prostuto, nu cei vaccinati primesc vauchere ci cei nevaccinati pentru A SE VACCINA!!! Cei vaccinati benevol n-au primit NIMIC. Asta-i treaba cu voi, prosti da’ cu gura mare.

      • Luci Răspunde

        Bani pentru alocați nu a aprobat dar pentru vaccin au. Copii noștri pentru ei nu anseamna nimic aici vedem unde traim

    • covid 19 Răspunde

      Si inca ceva: acestia primesc vaucere pt. ca mintea lor nu proceseaza argumentatii ci doar ce si un animal apreciaza: mancarea.

      • Altu Răspunde

        @covid 19,ai și tu în sfârșit dreptate. Cine se vinde pe un mic sau tichet, într-adevăr e un animal . Numai animalele sunt momite cu mâncare. Cine are creier decide singur ce e mai bine pt el.

        • x-ulescu Răspunde

          sa cerem ca ,guwenu sa respecte legea pensiilor asa cum a fost votata si promulgata de werner !

  11. dia Răspunde

    Cerem demisia acestui guvern diabolic!Sa nu mai aud in viata mea de USR ,PNL…eram anti PSD dar acuma ii regret..

    • radical2 Răspunde

      Nu trebuie sa ii regreti pe PSD-isti niciodata :)) . Mai bine ii stergi definitiv din memorie. Si sterge-i si pe PNL-isti ca sunt la fel de jegosi. USR totusi, inca nu a reusit sa demonstreze deoarece a facut parte din coalitie unde PNL si-a cam facut de cap si trebuie taxati la alegeri.

  12. Satmarean 1 Răspunde

    Cand vad ca unii mai apreciaza USR-ul ne meritam soarta. Cei care au strigat fara penali si ei sunt cei mai mari penali si hoti dovediti si filmati.

    • radical2 Răspunde

      Ce sa facem. Pe cineva tot trebuie sa apreciem. Dar mai grav e ca unii mai apreciaza PSD si PNL care hapt nimic nu au facut de 30 de ani.

  13. ARDEAL Răspunde

    Vreau un ardeal independent. , fara penali.
    Ne conduc balacanii numai spre rapa.

    • x-ulescu Răspunde

      un exemplu de ardelean destept , 400 x 10 = 1400 , sti cine este ? piticu atomic ..boc . lingau si teleghidatu lui basescu

  14. H&R Răspunde

    Pana la urma si vaxxinarea e tot o loterie. Poate esti imun, poate nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.