Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

USR a lansat site-ul satu-mare.org, unde puteți semnala probleme

”Fii eroul străzii tale!”, acesta este îndemnul pe care USR PLUS îl adresează sătmărenilor din fiecare colț al județului. Azi, la sediul USR PLUS a avut loc o nouă conferință de presă în cadrul căreia a fost lansată o platformă. Nu una simplă, ci una dedicată sătmărenilor.

 SATU-MARE.ORG este aplicația gândită și lansată de consilierul USR PLUS, Diana Molnar Creț, cu sprijinul deputatului USR PLUS, Radu Panait. Costul aplicației a fost suportat din indemizația de consilier a doamnei Diana Molnar-Creț și însumă o muncă de luni de zile și foarte multe detalii multe detalii, care au făcut ca aplicația să fie ușor de folosit pentru oricine.

,,Cu toții ne dorim un oraș european, cu toții ne dorim un oraș și un județ mai îngrijit și mai frumos. Dar ce trebuie să înțelegem este faptul că aceasta depinde și de fiecare dintre noi, de implicarea directă a fiecăruia. Prin crearea website-ului Satu-mare.org, noi am făcut un prim pas. Ideea acestui site mi-a venit pe baza experienței mele din anii în care am locuit în diferite capitale europene. Mi-am dorit ca relația directă și deschisă a cetățenilor cu autoritățile, pe care am văzut-o în altă parte, să existe și la noi. Știu că nu toată lumea are timpul, este confortabilă sau știe cum să depună o petiție sau o sesizare la Primărie. Mi-am dorit ca fiecare sătmărean să poată avea o metodă simplă prin care să poată raporta neregulile pe care le vede. Așa s-a născut StradaMea. Aceasta este platforma în care fiecare sătmărean, indiferent că este din municipiul Satu Mare, din Negrești Oaș, din Carei, din Tășnad sau oricare altă localitate din județ, poate să semnaleze problemele pe care le vede pe strada lui, în cartierul lui sau în zona lui. StradaMea este doar primul pas în rezolvarea problemelor, noi ne vom asigura că acestea ajung mai departe la autorități. Mi-ar plăcea să văd că tot mai multă lume accesează site-ul și îl folosește. Aceasta este aplicația fiecărui sătmărean, haideți să o folosim să schimbăm înfățișarea județului nostru. Acesta este îndemnul meu pentru fiecare sătmărean: accesează website-ul satu-mare.org, raportează problemele pe care le vezi și fii eroul străzii tale!”, a declarat consilierul local USR PLUS, Diana Molnar Creț.

Sătmărenii vor raporta probleme din fiecare colțișor al județului Satu Mare, indiferent că vorbim de mediul rural sau urban. Persoanele care raportează problemele rămân anonime, și nimeni nu va putea vedea cine stă în spatele acesteia. Odată raportate, problemele ajung direct la Biroul Parlamentar, iar în continuare acestea vor fi transmise de către deputatul Radu Panait și senatorul Robert Zob, mai departe autorităților competente în soluționarea lor.

,,Noi sătmărenii sunt oameni proactivi, ne dorim să contribuim fiecare în puținul nostru pentru un oraș sau un județ mai frumos, dar pentru asta avem nevoie de niște unelte, iar Satu-Mare.org este acea unealtă care ne permite să fim proactivi. Prin asta demonstrăm că digitalizarea se poate face și la costuri decente atâta timp cât te interesează eficiența și produsul finit. Fluxul de transmitere a raportărilor va fi următorul : oamenii fac raportarea direct pe satu-mare.org , noi verificăm raportarea prin voluntarii noștri, după care de la biroul meu parlamentar sau al colegului meu, senatorul Robert Zob, o vom transmite autorităților abilitate să o rezolve conform legii, și tot noi vom urmări rezolvarea problemei”, a declarat deputatul Radu Panait.

În trecut, primăria municipiului Satu Mare a lansat o aplicație pentru mobil tot în scopul raportării problemelor, însă fără succes.

,,Aplicația lansată de către primărie a fost realizată fără a acorda atenție utilizatorilor, și nu cred că vreunul dintre noi am folosit-o cu succes vreodată. Costul folosit în realizarea acestei aplicații, cei 1.200 de lei din indemnizația de consilier a Dianei, este dovada că digitalizarea poate fi făcută și la costuri decente atâta timp cât te interesează eficiența și produsul finit”, a conchis deputatul Radu Panait.

De la gropile în asfalt, la zonele sufocate de gunoaie aruncate la întâmplare, sătmărenii pot raporta orice fel de problemă.

,,Străbat săptămânal drumul Negrești Oaș – Satu Mare, uneori zilnic, și nu o dată mi s-a întâmplat să sesiez probleme pe drum. De la gropile din asfalt la gunoaiele aruncate la întâmplare pe marginea străzilor. Treceam pe lângă aceste probleme și mă gândeam că puterea de a le îndrepta nu stă mereu în mâinile mele, însă acum e diferit. Îi încurajez pe toți locuitorii județului Satu Mare să apeleze la această aplicație. Să intre și să sesizeze fiecare problemă pe care o identifică în oraș”, a declarat senatorul Robert Zob.

La final, mesajul a fost unul cât se poate de simplu: ”Accesează website-ul satu-mare.org, raportează problemele pe care le vezi și fii eroul străzii tale!”

 

27 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Panait, deputatul ZERO!

  2. H&R Răspunde

    USR-ul e problema. Se poate semnala?

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      Corect…. Vrem un referendum pentru dispariția acestei mizeri spurcate care a venit peste Romania

  3. Tineriada Răspunde

    Asa se intampla cand Satu Mare City App lansat de udemereu cu surle si trambite nu mai merge de ani buni… ti-o iau altii inainte

    bravo PanaIT

    • c-block Răspunde

      @Tineriada, ai reînviat??? Tu mulțumește zilnic (am vrut să spun că lui Dumnezeu dar brusc mi-am dat seama că asta la tine echivalează cu înjurătura) că Panait nu a ajuns primar și avem un primar care măcar încearcă câte ceva să mai și facă pentru că altfel parcă văd că eram ca și sectorul 1 din București! Mai ales că și la noi merge showul pentru un contract nou de salubrizare! Diferența e că la noi nu se face circ ieftin ca la Bucale. Asta trebuia să facă și proasta aia de Clotilde, neprihănita din Guadalupe.
      Îți spun eu că îi doresc lui Panait să ajungă pe ceva post de decizie și nu să numai doarmă în banca din Parlament și te vei edifica brusc și tu cât de zero poate fi! El deja s-a molipsit de imunitatea de turmă politică.
      În paranteză nu sunt fan al lui mr.K. dar Panait a și spus de fapt că el nu dorește să fie primar. Are țeluri mai “mărețe”. Adică big/more mobey.😱🤯😲
      Îmi place că tot timpul și indiferent de doctrina politică se găsesc astfel de căței politici care lingușesc.
      PS. Că City App nu merge de mult nici eu nu pricep. Probabil se vrea iar să se “reinventeze” dacă vom fi capitala tineretului? Penibil.
      Și dacă vrei să spui ceva de actualul primar vezi că a fost și dumnealui 4 ani deputat și putea să mai rămână. Dar a zis că mai bine face ceva concret. Al tău în schimb și-a îndeplinit visul de “mii de ani” de când se juca cu ceva în nisip în părculețul din Micro 16.

      • Tineriads Răspunde

        Cand a zis ca nu doreste sa fie primar bai pulifrica? Daca n-ar fi dorit n-ar fi candidat.

        Cat despre Sectorul 1, deci tu preferi sa te fure pe fata o companie care si-a rezolvat contract beton din banii cetatenilor, contract de vreo 5 ori mai mare decat Oradea??? Problema gunoaielor s-a rezolvat prin stare de alerta. Nimeni nu e mai presus de lege, PeNaLii Romprest vor fi luati de DNA la fel ca primarul cu diamante.

        • c-block Răspunde

          Dacă nu te poți exprima civilizat nici răspuns nu meriți. Toți sunteți niște frustrați narcisiști, neînțelesșii secolului 21. Tot timpul vă cocoțați pe seama altora și vă arogați după aceea meritele. No stress că nu riscați jimic! Dacă iese bine e meritul vostru. Clotilde trebuia să-i cheme la negocieri oficial. Dacă refuză Romprest dovedește reavoință și zbang gata ai imediat motiv de reziliere a contractului. Ea ca primar aplică hotărârile consilierilor și are grijă să respecte legea. Dacă era alt primar și nu una usereplusminusistă sunt sigur că era de mult arestat și cercetat. Să faci așa ceva în pandemie și să lași 300000 de mii de oameni dintr-o capitală europeană în gunoi este pur și simplu halucinant. Așa se combate userist pandemia? Adică Sătmarul spală pe jos șoseaua cu Apaserv și București stă pe gunoi la propriu?
          Iar expresiile tale te rog să ți le păstrezi, eventual să le folosești în spatele ușii la tine în debara. Pe vremea mea dacă vorbeai așa cred că știi ce pățeai dacă vorbeai necivilizat? Haștaghist îngâmfat și necioplit.
          Să nu cumva să scrii că sunt pesedist pentru că sunt membru fondator PNL. Ai grijă la limbă că rămâi fără. Și atunci cu ce mai lingi?

          • Denzel

            Is tare curios ce fondator PNL esti tu care il lingi pe Gaborâtu? Chiar nu vezi cum orașul acesta ajunge o ruină? Atunci fă doar o scurtă plimbare prin oraș,!Ești tu fondator PNL, cum sunt eu popă în Bicău!

        • USR PLUS (căcat) Răspunde

          Portal sm de ce tot promovați asemenea gunoaie?plătesc bine?

      • Tineriada Răspunde

        Clotilde nu poate organiza concurs pentru salubritate fiindca Romprest are contract pe vreo 20 de ani. Mai intai trebuie reziliat contractul pt concurs aratand ca nu isi fac treaba si ca au papat bani publici la greu.

        • c-block Răspunde

          Clotilde e o proastă și o isterică care nu știe pe ce lume trăiește. Dacă continuă în stilul ăsta mafia o va elimina. Nu e amenințare. Este un fapt. Au fost eliminați inclusiv primari care s-au dat pe brazdă pentru o perioadă apoi s-au răzgândit. Am avut și noi unul. Din păcate încă așa nefuncționează țara asta.

        • USR PLUS (căcat) Răspunde

          Fara ofensa cine susține USR plus e retardat nu emancipat așa sa se stie

  4. Manuela Răspunde

    Panait este un politician slab. A refuzat să facă alianță românească cu PSD și PNL

    • Tineriada Răspunde

      A iesit pe locul 2 la alegeri. Ceilalti candidati trebuiau sa se retraga daca ar fi vrut ca primarul udemereu sa fie dat jos. Scoica, Albu, Ratziu si Huzau au facut blat!

      • Pupãzãu Răspunde

        Am avut cea mai buna campanie

        • @Pupăzău Răspunde

          Daaa. Pe online. In rest esti varzaaaa.

          • Pupãzãu

            Esti decat invidios. Pe online se face acuma campanie, feisbuci, tiki toki, . Tate, buci, valoare. Nu conteaza mesajul, ci cum il livrezi.

    • Pupãzãu Răspunde

      Manuela, am auzit ca esti priceputa la lucru manual?

  5. un satmarean Răspunde

    umblu pe jos zi de zi si ma deranjeaza gunoiul aruncat pe jos, chistoacele, scuipatele, excrementele, printre care fac slalom de 6 km in fiecare zi. Propun patrule de politie locala mai dese, amenzi severe ptr acele persoane care nu au grija de curatenia orasului si fara discriminare. Degeaba aveti strazi pana cand trotuarele sunt pline de cacat, sunt strazi intregi pe care nu vezi un cos de gunoi, strada pe care sunt 2 licee, dupa ce ies copiii de la scoala parca a trecut tornada pe acolo, gunoiu pe jos si flegme peste tot

  6. Panait deputatul zero Răspunde

    Panait ești varză, jalnic, se vede că nu te duce capul, numai clipuri cu moaca ta știi să faci, în rest, nimic. Tu ești deputatul zero, celălalt Zob, îi senatorul mutalău.

    • c-block Răspunde

      Eu altfel aș pune problema. Ce face onorabilul ales dacă pică netul sau rămâne în pană de curent?

  7. Ionel Răspunde

    Răducu , deputatul-userist, m-a blocat pe Facebook, deranjându-l opinia mea, exprimată cu mult bun-simț!

  8. Octavian Petric Răspunde

    Panait, un politician ratat

  9. Satmareanul Răspunde

    Luand in considerare trecutul lui Panait … ma bucur ca un muzician este responsabil de bugetul tarii … cred ca are competentele necesare sa fie in aceea comisie de buget, finante … in SM exista 4 consilieri locali … voi stiti cine sunt alea 4 … din cate am inteles sunt 3 doamne si 1 domn … dar cred ca domnul e o doamna din cate am vazut … inafara de bere, servici, casa si la consiliu cand sunt chemati … i-ati vazut pe careva sa se plimbe prin centru? Eu de 2 ori l-am vazut pe Zob dar si atunci mai mult cu capul plecat sa nu il recunoasca nimeni. Tineti minte cum spunea Panait (zis si Frumosu lu mama) ca o sa fie aici alaturi de noi muritorii de rand … cand te ajunti pe prostimea muritorilor de rand … uiti cine te-a trimis acolo … dar asa suntem ne luam teapa zi cu zi … de la USR+ … cei care ne-au dat placuta suedeza sa urlam sa cantam si sa dansam cu ea la gat … si acum cand s-au ajuns … uite ca defapt placuta nu era pentru ceilalti … era pentru noi muritorii de rand.

    Votati USR+ pentru a va umple de placute !

  10. c-block Răspunde

    @Denzel, eu discutam cu celălalt retardat. Sau sunteți una și aceeași persoană? Partea cu ce am făcut eu în politică nu e treaba ta. Nici pe primar nu îl apăr pentru că e departe de ce ar trebui. Dar măcar încearcă să facă ceva în direcția bună nu ca cei de dinainte. Așa că poți să te prezinți la Bicău la turma ta. Beeee.

  11. Radu Creț Răspunde

    Panait, un trădător ordinar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.