Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Coronavirus Satu Mare: 121 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 37.041 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.09.2021 (10:00) – 30.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 176 de decese (89 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj,  Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 176 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  0-9 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 la categoria de vârstă 70-79 ani și 53 la categoria de vârstă peste 80 ani. 165 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 176 de pacienți decedați, 163 erau nevaccinați și 13 vaccinați. Dintre cei 13 pacienți vaccinați, 11 prezentau comorbidități, 1 nu prezenta comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 58 și 86 de ani.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.168. Dintre acestea, 1.364 sunt internate la ATI.

15 comentarii

  1. Pamant Răspunde

    Situatia de anul trecut pe vremea asta…si fara vaccin…nu mai inteleg nimic.Cele relatate mai jos nu sunt scrise de mine sunt de pe PortalSM de anul trecut.

    Coronavirus Satu Mare: 23 de cazuri noi înregistrate în județ, în ultimele 24 de ore
    1 octombrie 2020, 13:08
    Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

    Până astăzi, 4.862 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

    În intervalul 30.09.2020 (10:00) – 01.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (28 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București.

    • Statistic Răspunde

      Ce nu intelegi ? acum panta este mult mai abrupta ,de la “am scapat de covid ” in vara in 30 de zile s-a ajuns la clacarea spitalelor ,nu mai sunt locuri.
      Vaccinarea aia de 31% nu poate face nimic ,exista destui oameni care sunt terenul favorabil expansiunii virusului,ca sa se simta ,trebuie depasit 80% .
      Vezi statistica din tarile din Europa cu acest procent : Danemarca ,Norvegia ,Portugalia ,Spania , iar suedezii i-au depasit pe germani la vaccinare !

    • K9 Răspunde

      Cam cat se plateste in zilele noastre sa comentezi ca tare pare interesant acu cu cresterile astea exagerate de preturi si somajul pana la cer. Intreb pentru un vecin

  2. om Răspunde

    @Pamant. Din pacate aceasta crestere semnificativa este cauzata de varianta delta care este mult mai contagios si are perioada mai mica de incubatie. Din pacate o ducem rau de tot. Nu stiu ce va fi cu bietii copii daca si la atatea cazuri lasa scolile cu prezenta fizica. Nici eu nu mai inteleg nimica.

  3. Satmarean 1 Răspunde

    @Statistic-@om- bine spus, dar cine sa inteleaga? Pamantul? In iulie si august se intrebau unde e virusul desi se avertiza ca acesta a suferit mutatii si este dominanta varianta Delta, care va ajunge si la noi. Cele mai bune statistici sunt gradul de ocupare la ATI ,sau nici acelea nu sunt reale? Poate sta cineva acolo de placere!!!!!

  4. om Răspunde

    La orice postare legata de covid, vad numai comentarii cu injuraturi si blesteme intre cei “pro” si cei “contra” vaccinisti, apoi se ajunge la subiecte legate de politica. Bai oameni buni! Nu exista pro si contra vaccinisti! Iia care vorbesc de cipuri sunt cu probleme mentale serioase. Nu vedeti ca politicienii iarasi joaca un joc prin care au reusit iar sa desparta tara in doua tabere? Vor sa sarim unul la gatul celuilalt in timp ce ei se uita la noi de sus si isi beau cafeaua linistiti. Credeti-ma ca toti care refuza sa se vaccineze nu o face din cauza ca sunt anti vaccinisti si toti acei oameni s-au vaccinat si si-au vaccinat copii cu toate vaccinele existente impotriva bolilor din copilarie si credeti-ma ca si cei nevaccinati respecta totate regulile de igiena, ca nimeni nu vrea sa se imbolnaveasca sau sa isi vada vreun membru al familiei bolnav. Problemele la noi sunt altele. Mereu invocati ca exemple tari mult mai dezvoltate decat Romania si fara coruptia asta mizerabila de la noi, unde oameni au posibilitatea si isi fac toate analizele chiar si de doua ori pe an. Spunetimi si mie cati dintre noi romanii isi permit sa se duca sa faca anual toate analizele ca sa fie siguri ca nu au nici o boala, nici o anomalie?? Fara sa stiu ca sunt perfect sanatos, ce garantie am ca pot sa fac vaccinul fara sa sa fiu chiar eu acel 1 din 10000 care moare de la efectele secundare??? Asa se gadeste marea majoritate si este perfect normal. Toti ne facem un antitetanos, toti ne facem vaccinurile in copilarie si le facem si copiilor deoare-ce suntem linistiit cu acele vaccinuri pentru ca acele vaccinuri exista de multi ani si nu te pune nimeni sa semnezi inainte sa le primesti. Noi romanii am ajuns sa ne temem de lucrurile noi, mai ales de cele care apartin de medicina deoare-ce noua romanilor sistemul medical ne-a facut foarte mult rau in ultimele decenii si ne-am pierdut increderea in sistemul medical. Atunci cand va certati si va injurati punandu-va in diferite tabere politice, stati putin si ganditi-va ca oare de ce se duce fiecare politician “mare” si pana si medici sa se trateze sau sa se opereze in strainatate atunci cand au pana si o banala problema medicala? Daca pana si ei, cei care sunt implicati direct in totalitate in formarea sistemului medical din Romania, nici ei nu au increde in propriul lor sistem, atunci ce mai asteapata de la muritorii de rand? Nu va mai certati si injurati ca nu are rost sa va lasati manipulati si impartiti in doua tabere. E oricum streasta toata lumea si anxioasa, ca sa ajuns deja sa se sinucida unii din cauza axietatii cauzate de stirile mizerabile si certurile “pro” si “contra” vaccin. Daca va plictisiti cititi o carte, relaxativa, ocupativa mintea si nu mai postati gunoaie.

    • ... Răspunde

      @om, corect ce spui. În curând și tu vei încasa înjurături de la vacciniști ca și mine. Pentru că dacă încerci să gândești ești considerat pericol. Nu uita nu neg boala, am făcut-o și m-am și vaccinat. Dar în “cruciada anticovid” asta nu mai contează, unii dau la gioale în dreapta și în stânga fără să mai judece. Cel mai mult cred că îi deranjează faptul că am scris că mulți vaccinați nu mai respectă regulile de bază instituite exact de guvern. Probabil se cred peste ceilalți.
      PS. Dacă se vroia să se facă ceva bine se făcea testare la greu și gratuit. Testare, testare, testare. Mai ales dacă și cei vaccinați pot la o adică transmite virusul. Țările date exemplu exact de ei asta au făcut și asta fac! Sau luați numai exemplele care vă convin??? Și în școli asta ar trebui făcut și obligatoriu!!! Măcar la fiecare început de săptămână. Eu asta făceam și anul trecut și nu școală online pentru că aia e o porcărie!
      O zi bună la toți și vă rog nu mă mai băgați în aceeași oală cu cei anti! Dar încercați și voi să mai gândiți logic pentru că trebuie să ieșim odată din rahatul ăsta!

    • K9 Răspunde

      Divide et impera

  5. CriCriCri Răspunde

    @om .Corect.Tot respectul.Frumos explicat pe intelesul tuturor.

  6. H&R Răspunde

    @om, foarte corect!

  7. Satmarean 1 Răspunde

    In alte tari TOTI cei care au de platit taxe si impozite le platesc,si tara are buget suficient, salar minim au toti cei angajati in primul an dupa care in functie de cursurile urmate ,si nu numai, li se maresc salariile anual, iar in functie de posibilitatile fiecaruia,au pachete de asigurari in functie de cat contribuie. Nu toti au acolo posibilitatea sa- si faca analize complexe gratuite,si totusi sunt vaccinati in procent muuult mai mare ca in Ro. Nu degeaba acele tari au spus: vaccin si unele testari bine stabilite sunt gratuite restul contra cost. Nu vrei e ok…..dar esti liber!!!! Ghinion!

  8. dia Răspunde

    Asa e,au reusit sa ne imparta in tabere sa ne uram si sa ne injuram in loc sa ne unim si sa vedem dincolo de aceste zise vaccinuri ce se intampla, isi bat joc de viata noastra, scumpesc tot ce se poate, ne inchid in case, isi bat joc de copiii nostri, de bolnavi, de mortii nostri,si au impresia ca noi , pleava, preocupati sa ne certam intre noi, nu bagam in seama lucrurile esentiale, ca ne ingradesc drepturile si libertatile si ne distrug viata. Cati au murit de covid din politicieni, cati au fost internati, cati s-au vaccinat?Nu stim ,ei sunt bine mersi, de ce? Pentru ca exista tratamente bune, dar nu ni le servesc noua!Fratele meu a facut acum o luna o forma urata de boala, dar nu s-a dus la spital.Cineva i-a trimis ivermectina si arbidol, a mai luat vitamine, un antibiotic si in 5 zile s-a pus pe picioare. Daca se interna sigur..nu mai aveam frate..Exista tratamente, dar nu pentru noi. Au golit pana si farmaciile de antiviralelle adecvate si le distribuie doar la spitale. Si mai spun cu tupeu ca le pasa de noi.Alunga oamenii bolnavi din spitale, sa le faca covid. Guvern de toata jena!

    • Veterinar Răspunde

      Cu ivermectina daca nu ai grija de doza scapi de viata , nu de covid , la doze mai mici ,scapi de ….paduchi !

  9. mda Răspunde

    apoi daca ar recunoaste vre-o entitate ca exista un tratament ieftin atunci gunoaiele din lume cum si-ar face acum bilioanele din vaccin? o sa vedeti ca va mai trebui si doza 4..si 5 …etc produsul trebuie vandut! pentru ei suntem doar niste cobai

    • bacteriolog Răspunde

      Exista tratament dar nu este ieftin ,1000 euro doza si trebuie mai multe.Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat miercuri că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 386 de milioane de lei, inclusiv în vederea achiziţionării de medicamente precum Remdesivir şi Tocilizumab, necesare în tratamentul anti-COVID, dar şi pentru anticorpi monoclonali.

      „Am aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă, pentru a achiziţiona medicamente destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România. Aceşti bani nu au fost ceruţi la rectificare bugetară. Stocul pentru Remdesivir era doar pentru încă o lună, iar pentru Tocilizumab doar pentru trei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.