Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

COVID-19 | Prefectura Satu Mare anunță două decese, inclusiv un bărbat de 37 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 14569 îmbolnăviri, 13129 vindecări și 406  decese cauzate de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 93 cazuri noi de îmbolnăvire și s-au înregistrat 2 decese, un pacient de 81 de ani la Spitalul Municipal Carei și 1 pacient de 37 ani la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare. 

Până în prezent au fost efectuate 153674 teste, din care 700 în cursul zilei precedente. La nivelul județului Satu Mare, în data de 15 septembrie  2021, se află 785  persoane izolate și 495 persoane în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 – situația la data de 15 septembrie 2021:

  • numărul total de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 261;
  • număr total centre în care s-a realizat vaccinarea: 5 (Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei,  Ambulatoriu Spital Negrești-Oaș, PCTF Petea;
  • cabinete de medicină de familie care au început vaccinarea: 65 din care 38 in mediul urban si 27 în mediul rural;
  • vaccinati in cadrul Maratonului Vaccinării: 4.525;
  • numărul total de persoane vaccinate: 92.141;
  • numărul de reacții adverse în ultimele 24 de ore: 0;
  • număr total de reacții adverse: 14 (reacții locale).

Echipele mobile ale MApN au vaccinat  2460 persoane, în 19 locații.

În perioada 14.09.2021, ora 07:15 – 15.09.2021, ora 07:15, prin punctele de frontieră pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2037 persoane, dintre care 306 persoane au intrat în carantină la domiciliu iar 1731  persoane fac excepție de la măsura de carantinare dispusă de DSP.

29 comentarii

  1. Alina Răspunde

    Pai daca a ascultat de cele scrise de @Altu & Co , Golf, … , si nu s-a vaccinat.
    Acum chiar ca ai unde.

    • Altu Răspunde

      Că știi tu sigur că a murit de covrig. Ai văzut tu. Statul prin bugetarii plătiți cu salarii de lux poate să susțină orice. Orice mort poate fi declarat mort de covid,nu verifică nici dracu. Iar eroii în alb sunt absolviți de orice vină. Pandemia e mană cerească pt unii și nu se va termina niciodată. Ascultă tu de Câțu că departe vei ajunge.

      • Cetateanul vaccinat Răspunde

        Acum chiar esti prea de tot, deci covidul nu omoara dupa tine, si doar oficialitatile fac statistici gresite, ca nu cumva sa fure vampirii corpul si sa scoata sangele.,nu? dupa tine orice e mai plauzibil,??? Sau tu esti inca la faza ca primim bani de la UE? Rusine sa-ti fie, aidiotule! Si tinerii decedati in alte tari sunt tot asa?

        • Altu Răspunde

          @cetatene,idiot ești tu . Îngerașii cu guruca lor au spus că orice deces trebuie raportat ca având cauză principală Covid. Dacă un om moare de cancer,boli cardiovasculare,etc. dar pe lângă are și infecție cu,covid, este declarat decedat de covid. Înainte ,la gripă de exemplu ,nu era așa. Dacă omul avea cancer și gripă,deceda,cauza principală era cancerul. Din această cauză pare virusul ăsta bau -bau. O altă chestie interesanta, vaccinul e gratis, în rest totul ( analize,RMN,Tomograf) plătești. Cum vine asta,pt o boală are statul bani,pt cealaltă nu.

          • ....

            @Altu = aiurezi ca de obicei…
            Mie mi-a murit un unchi si nu a fost trecut covid.

          • Vasalie

            Apoi hapt nu e asa cum zice altu, cred ca i-a umblat ceva
            la capusorul lui paranoic, schizofren, mie mi o muritu prieten vechi, probleme mari cu fumatu, tratamentu nu lo ajutatu, da no fost trecutu la covidu.

          • Bill Gates este vaccinat

            Bai ce fraier esti altule, cazi in propriile fantasmagorii!
            Ar trebui sa te tratezi, covidu afecteaza creierul, judecata si organele sexuale…

      • alice Răspunde

        .Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

      • Dr Răspunde

        ”Nu doctorii sunt vinovați pentru că bolnavii cronici nu pot fi tratați în spitale, ci bolnavii de COVID-19 care au refuzat vaccinul!”,
        ”Cetățenii nu respectă recomandările medicilor!”. Finalul pare să aparțină unui individ fără pic de umanitate și logică: ”Dacă sunteți contra vaccinare, de ce vaccinați obligatoriu animăluțul de companie?”.

        “Dacă nu conduceți preventiv, respectând legislația prezentată de polițiști, și faceți accident, veți fi internați în spital și amendați de polițiști.

        Când nu respectați recomandările medicilor, vă îmbolnăviți și vă internați în spital, dar medicii nu vă amendează!

        Nu doctorii sunt vinovați pentru că bolnavii cronici nu pot fi tratați în spitale, ci bolnavii de COVID-19 care au refuzat vaccinul!

        Cei care refuză vaccinul sunt responsabili și de suprasolicitarea cadrelor medico-sanitare!

        Cetățenii care afirmă că nu sunt locuri în spitale pentru că sunt blocate de pacienții care au COVID, ar trebui să facă vaccinul pentru a nu ocupa locurile din spitale destinate altor boli.

        Nu cred că medicii sunt vinovați. Cetățenii nu respectă recomandările medicilor!

        Dacă sunteți contra vaccinare, de ce vaccinați obligatoriu animăluțul de companie (cățel, pisoi etc.)?” un medic din România”

      • Avasiloaie Răspunde

        Alte 1.153 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 15 septembrie, în Republica Moldova, dintre care 935 sunt în rândul persoanelor nevaccinate.

    • alice Răspunde

      Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Nu spune nici unde ca e nevaccinat. Probabil tocmai pentru ca era vaccinat

    • alice Răspunde

      24.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Adevaratele Stiri Răspunde

    Raport INSP 6-12 septembrie: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2689-raport-saptamanal-episaptamana36-2021/file

    – 77.6% din cazurile de COVID au fost la nevaccinati

    95.2% din decese de COVID au fost la nevaccinati

    3% din decese de COVID au fost la vaccinati incomplet

  3. Altu Răspunde

    Uite pt toți handicapații și analfabeții funcționali. Negru pe alb,dar și așa nu înțelegeți nimic “creiere spălate”. Potrivit documentului publicat de INSP “decesul la pacient confirmat cu COVID-19 este definit ca decesul survenit la un pacient confirmat cu COVID-19, cu excepţia situaţiilor în care există o altă cauză clară de deces care nu poate fi în relaţie cu COVID-19 (ex.traumatism, hemoragie acută majoră, etc) şi la care nu a existat o perioadă de recuperare completă între boală şi momentul decesului”.

    “Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente şi COVID-19 trebuie raportata ca şi cauza a decesului, independent de condiţiile medicale pre-existente care se supectează că au favorizat evoluţia severă a COVID-19”, se mai notează în metodologie.

    Medicii vor trece drept cauza de deces şi la persoanele care nu au fost confirmate dar la care “se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces”.

    Dacă o persoană este suspectată că ar fi murit din cauza noului coronavirus, dar nu a fost confirmată, “se vor recolta probe necroptice de plămân care vor fi trimise la CNRG din INCDMM Cantacuzino pentru diagnostic virologic”.

    Recoltarea nu este, însă, necesară pentru cazurile confirmate anterior, pe baza exsudatului nazal, faringian sau a aspiratului traheo-bronşic şi nici la cazurile cu rezultat negativ pentru virus SARS-CoV-2 în aceste probe.

    • Real judgement Răspunde

      Deci dupa tine marele Altu , daca pe tine te calca masina trebuie sa scrie ca decedat de diabet ????
      Ca oamenii pot trai mult si bine cu comorbiditati , o cunostinta a trait cu probleme cardiovasculare peste 80 ani , dar iau covidul si ai termina .Dupa tine tot nu a murit de covid …. cam grea gandirea ta.
      La ce te referi tu e partea birocratica , in mod real covidul omoara !

  4. alice Răspunde

    Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  5. @ Altu & Co Răspunde

    Zi ma bade zucker :
    Medicii de la Spitalul de Copii din Iași atrag atenția că nu doar copiii care au comorbidități fac forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Dintre cei cinci copii internați acum la secția ATI de la Iași, trei nu au alte patologii asociate. În perioadă următoare spitalul e pregătit să-și extindă capacitatea pentru că medicii se așteaptă la o creștere a cazurilor.
    Citeşte întreaga ştire: Medic ieșean, despre cazul copiilor infectați cu COVID de la ATI: „Au forme moderate, dar cu riscul de a se agrava brusc”

    • @Altu &Co Răspunde

      Epidemiologul autoproclamat și autodidact Jurma a constatat că încetuc ne lovește o epidemie de logoree care se manifestă în primul rând printr-o inflație de postări de păreri neavizate ale multora pe net.
      Interesant este că de exemplu el care nu are nici în clin nici în mânecă cu toată treaba, de fapt nici studii din domeniu nu are este promovat la greu pentru că spune ce trebuie conform dogmei iar ceilalți sunt cenzurați la greu. Cum se cheamă asta copiii?

  6. Pfraizar' Răspunde

    Daca, datu’ cu parerea, s-ar numi sport olimpic romanii, nu scuze, satmareni cu siguranta ar fi campioni olimpici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.