Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Dumitru Pop, președinte ACoR Satu Mare: Programul ,,Anghel Saligny’’ aduce beneficii întregii țări

Dumitru Pop, preşedintele Filialei Judetene Satu Mare a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) și primar al comunei Odoreu, reacţionează în contextul Programului de Investiţii Anghel Saligny. Acesta spune că programul aduce beneficii întregii țări, subliniind beneficiile programelor anterioare care au adus dezvoltare comunitatilor rurale si urbane.

Rețele de alimentare cu apă, sisteme de canalizare, gaze sau drumuri publice sunt investițiile care vor putea fi finanțate prin programul de investiții pentru primării „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Dumitru Pop, primar al comunei Odoreu și președinte ACoR, filiala Satu Mare, despre Programul Anghel Saligny:

,,Încep prin a ma declara public in favoarea acestui Program National, care aduce beneficii intregii tari prin administratorii domeniului public respectiv comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor tarii.

Nu pot sa raman impasibil la atitudinea unor lieri politici nationali referitor de acest Program National, de aceea consider ca trebuie sa iau atitudine, atat in calitate de Presedinte al Filialei Satu Mare a Asociatiei Comunelor din Romania cat si in calitate de Primar al comunei Odoreu.

Avand in vedere  faptul ca acest Program este gresit catalogat de unii lideri politici drept un program pagubos, consider ca trebuie sa amintesc beneficiile programelor anterioare, care au adus dezvoltarea comunitatilor rurale si urbane.

Comuna Odoreu a beneficiat prin programele nationale anterioare de 4 proiecte de investitie care au adus  dezvoltare intregii comunitati si benficii fiecarui membru din comunitatea noastra si anume:

1.Reabilitare si modernizare cladire Scoala Gimnaziala Odoreu  – proiect in valoare de 1.610.966 lei;

2.Reabilitare si modernizare Gradinita cu program saptamanal – proiect in valoare de 883.362 lei;

3.Infiintare retele de canalizare menajera in Sat Martinesti, comuna Odoreu – proiect in valoare de 2.532.942 lei;

4.Reabilitare si dotare cladire Dispensar uman din localitatea Odoreu, proiect in valoare de 732.000 lei.

Valoarea totala a investiilor este de: 5.759.270 lei doar in comuna Odoreu, iar intreg judetul si in intraga tara fiecare UAT a beneficiat de cel putin 2 proiecte  de infrastructura, dar sunt comunitati care au  beneficiat de finantare pentru mai multe proiecte.

A afirma ca aceste proiecte sunt doar in beneficiul primarilor si ele sunt folosite in scop personal este o minciuna uriasa si trebuie denuntata si sanctionata. Nu cred ca pot fi pacaliti cetatenii acestei tari cu   dezinformare si minciuna doar pentru ca niste politicieni vremelnic asezati pe functii sa isi obtina foloase si  interese doar de ei stiute.

Implementarea proiectelor se supune rigorilor legislative asemeni proiectelor pe fonduri europene, ele fiind obligatoriu supuse legislatiei nationale privind achizitiile publice, aceiasi legislatie care se aplica si  proiectelor finantate din fonduri europene, sunt monitorizate de catre Ministerul Dezvoltarii prin institutiile de control (I.S.C.) si verificate de catre Curtea de Conturi, la fel cum sunt verificate proiectele cu  finantare europeana.

Pun aceasta disputa pe seama intereselor electorale ale unor partide precum si pe seama bataliei interne din Partidul National Liberal privind alegerile presedintelui acestei formatiuni. Sper ca intelepciunea sa triumfe, interesele marunte sa fie neglijate iar tara sa beneficieze de dezvoltare prin astfel de programe nationale de investitii. Felicit curajul Premierului Florin Citu, de a promova acest Program, cu toata opozitia unor parteneri din coalitia de guvernare”.

 

14 comentarii

  1. Ph Răspunde

    Aceste “articole” ar trebui marcate ca si publicitate.
    Banii aceia care finanțează acel program sunt a românilor muncitori, fraierii aceia care își plătesc dările la stat, iar dacă “securiștii” (cum ii numiți voi) de la usrplus au cerut niște reguli de transparență la cheltuirea lui, voi ce faceți? Sunteți penibili, tare penibili și noi nu vom uita.

  2. PSD Răspunde

    Mitică te așteptăm în 2024 înapoi în PSDdeu,o arzi acuma cu plan lana vine Anghel asta cu cașcavalul,investesti in Odoreu și îți asiguri încă un mandat în 2024 de data acesta cu psd-ul că el vine la putere,nu ai fost tu prost niciodată mitica de la liga Coreleone de Odoreu!….tine-o tot așa și patria îți va fi recunoscătoare!☝️🙋😉

  3. Helga Kisz Răspunde

    Și ăsta stă la ocazie ?

  4. c-block Răspunde

    Așteptăm cu sufletul la gură în ce partid se va mai înscrie dumnealui. Că are câteva (cam multe) la activ.🤔😱😲🤯🤮😭
    Ca dacă robinetul va fi manevrat de alții și viziunea politică se va schimba.😲🤮💩

  5. Antal Răspunde

    Mitică Pop este liberalul de modă nouă, venit din PSD. Și nu e singurul. Așa au mai venit în PNL Satu Mare și Virgil Dragoș, șoferul lui Valer Marian, și Ciprian Bretan, lingăul lui Mircea Govor.

  6. Streinu Inel Răspunde

    Cred ca politicieni și o mare parte din aleși noștri sunt cele mai detestate și urate categorii sociale !!!!parca suntem blestemați !!

  7. Bordel Răspunde

    Dacă ar trebui Mitică sa restituie tot ce a șmanglit de când este primar, ar avea Odoreul o avere uriașă. Curând vom afla cine l- a ținut în brațe atâția ani si cum a scăpat de bulău. Totul se plătește, mitocanule! O să te plângă la porțile pușcăriei amanta, cu copilul pe care i l- ai făcut!

  8. Lili Răspunde

    Nu, nu și nu fondurilor europene având aceeași destinație și alocate României!
    Vreți sa rămânem fără primarii actuali?
    Doamne ferește…..

  9. radical2 Răspunde

    Aduce o pl. Vreti sa ii furati :)). Credeti ca ne mai prostiti? Mai bine ati explica de ce va deranjeaza un control asupra acestor bani si transparentizarea unor tranzactii din diferite proiecte astfel incat sa vedem si noi pe ce se cheltuie banii daca oricum spuneti ca ii cheltuiti eficient? Aveti ceva de ascuns? Totul se poate face digital ca suntem in sec XXI. Greu de raspus nu, domnule primar?…stim stim. Trantori si jeguri ce sunteti.

  10. H&R Răspunde

    Cred că aici problema este că cine să fure. Unde să pice cașcavalul groooos. Nimic mai mult.

  11. Iuliu Răspunde

    Dacă tot ați vorbit de PSD, trebuie sa știți cu ce se ocupa analfabetul de Virgil Dragoș director APIA, care și în weekend și în concediu supraveghea a camerele de supraveghere și GPS-urile instituției. Acesta este cel mai important lucru pentru habarnist care nu are stofa nici de portar. Fost sofel al lui Maler Varian și poate viitor șofer a lui Cosma. Nu se știe dacă nu va ieși la pensie ca director APIA, nici ca portar APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.