Ultima actualizare: azi, 20:48
Locale

FOTO. „S-a ivit pe culme Toamna” – artiștii sătmăreni și iubitorii de artă, față în față

„S-a ivit pe culme Toamna” – artiștii sătmăreni și iubitorii de artă, față în față. Marți, 07.09.2021 ora 15, a avut loc în Galeria de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu a avut loc vernisajul expoziției colective a artiștilor plastici de la Asociația Culturală Sătmărenii.

Expoziția, purtând un titlu sugestiv, „S-a ivit pe culme Toamna”, a fost ocazia perfectă pentru reîntâlnirea artiștilor plastici cu iubitorii de artă.

Despre lucrări au vorbit dr. Pop Felician- director adjunct, pictorul Kovács Emil Lajos și dr. Enyedi Ștefan referent.

După o pauză de mai bine de un an și câteva luni, expun artiștii: Szodoray Parádi Hajnalka, Koter Vasile, Estan Ecaterina, Foriș Ecaterina, Guga Margareta Elisabeta, Talpos Elisabet, Tămășan Andrea, Keiser István, Sălăjan C. Ioan, Veress Elisabeta, Moldovan Cristina, Bob Lóránt, Papp Zoltán, Kovács Emil Lajos, Podolyák Vilmos, George Dan, Dragoș Vasile, Vari Vasile.

Pe lângă statuetele din marmură și lemn, un basorelief cu autoportret, scene de basm și rurale, găsim peisaje inspirate de toamnă, natură moartă cu flori specifice diferitelor anotimpuri, picturi clasice și abstracte precum și lucrări în metaloplastie.

Momentele muzicale au fost asigurate de interpreții de muzică folk, Adrian Lupescu și George Negrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.