Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Satu Mare intră în scenariul roşu. Se închid restaurantele, se interzic nunţile şi petrecerile

Municipiul Satu Mare intră în scenariul roşu cel mai probabil începând de sâmbătă, 18 septembrie, după ce rata de infectare a ajuns astăzi la 3,11 la mia de locuitori, informează sursele PortalSM.

Acest lucru înseamnă că se vor închide restaurantele pe interior, vor fi interzise nunţile, botezurile şi petrecerile pe raza municipiului.

Urmează ca după raportarea oficială din cursul acestei zile să se întrunească autorităţile şi să ia deciziile necesare. Cel mai probabil vineri va fi adoptată o hotărâre prin care sâmbătă de la ora 00,00 vor intra în vigoare restricţiile.

Sursele PortalSM au preciza că măsura va fi una temporară deoarece guvernul pregăteşte modificarea listei de restricţii. Astfel, de săptămâna viitoare vor avea loc schimbări iar resaurantele vor putea fi redeschise iar evenimentele privare organizare în alte condiţii.

Restriciile în vigoare la depăşirea pragului de 3 la mia de locuitori:

32 comentarii

  1. Andana Răspunde

    E o bataie de joc sa inchizi iar localuri! Multi au programate nunti sambata si duminica , evenimente pentru care deja s-au achitat integral banii, multora le-au venit deja invitati de departe,unii din alte tari..numai nenorociti lumea. Macar puneti conditii referitor la numarul de invitati, sa fie vaccinati sau testati! Macar evenimentele programate in weekend sa isi urmeze cursul! Va dati seama ce faceti?Asa de pe o zi pe alta..

    • Dani Răspunde

      Andana. Luat-i asta ca o adoua sansa ! Punand gluma la o parte ,ati fost la nunti in ultima vreme ? Daca da,Ati fost intrebat/a la intrare in sala de nunti daca aveti test Covid NEGATIV sau daca sunte-ti VACCINATII ? Nu prea cred sa fie asa ,fiindca nica ieri nu sunt intrebati de acest lucru. Cei care inchirieaza sala trebuie sa faca acest lucru ,dar ei se bucura ca au reusit sa inchirieze sala si vin bani .Cu ce pret ? Cu ori ce pret !!! P.S. Sa vedem POLITIA LOCALA cum va patrula la Salile de NUNTii de MAINE !

    • Glumetul Răspunde

      Nunta in aer liber de la ora 14 ca la americani

    • 😳 Răspunde

      Andana ești o dobitoaca‼️‼️‼️

    • alice Răspunde

      17.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Streinu Cercel Răspunde

    Eu zic sa lăsați pana ajungem la 15% și sa și facă plinul !!!

  3. Alex Răspunde

    Romanistanu pwulii mele,loteriile sa fie deschise și agențiile de pariuri că sunt o necesitate,nu futwuva-n gura de corupți de politicieni

  4. Satmarean 1 Răspunde

    @Dani. Foarte bine spus. Sa redeschida restaurantele cand vor invata sa respecte regulile. Au urmarit doar profitul. Pt cei care au evenimente acum…..ghinion. E un cuvant…..de dreapta.

    • Dani Răspunde

      Profitul este Dumnezeul lor ! Nu poti face bani pe nenorocirea altuia. HoReCa a fost cei mai afectat? Nu mai de e se vorbeste. Firme mici si mijloci au inchis portile din cauza Pandemiei dar de ei nimeni nu zice o vorba. Tineri sunt acum mai expusi dar ei sunt “nemuritori” . Ieri a murit in Satu Mare un tanar de numai 37 ani. Cand vom intelege ca nu-i o joaca ce se intampl acum !

  5. Andana Răspunde

    Sa se testeze toti la un eveniment si vaccinati si nevaccinati ca fiecare poate transmite..vaccinul il faci pentru tine,desi e apa de ploaie.M-am vaccinat in februare si am zero anticorpi la aceasta data, deci sunt exact ca un nevaccinat. Sigur inca o doza nu mai bag in mine, mai ales ca de atunci am tensiune si amorteli frecvente.Neurologul a ridicat din umeri, mi-a dat magneziu si m-a trimis la Bai la tratament deci a fost pe raspunderea mea. Imi pare rau ca lumea nu vorbeste de efectele post vaccin.De ce? pentru ca medicii le spun ca n-are legatura boala cu vaccinul.CRIMINALI !

  6. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

  7. joliku Răspunde

    @Andana, ii fi tu ceva exceptie, hop si tu, da ce naiba nu va lasa sa muriti, la ce te-ai mai vaccinat initial……

    „Nu sunt relevante testele care monitorizează nivelul anticorpilor, este important nivelul anticorpilor neutralizanţi, adică cei care blochează intrarea virusului în celulă, nu cel al anticorpilor anti-proteină spike, lucru care nu se determină în mod obişnuit în laboratoare în momentul acesta. Nu este relevant faptul că la 4 luni de la momentul completării schemei de vaccinare apare o infecţie cu SARS-CoV-2. Nu înseamnă că omul respectiv şi-a pierdut răspunsul imun, nu înseamnă o protecţie de durată mai scurtă. Este foarte probabil că persoana respectivă nu a dobândit de la început un nivel suficient de ridicat de anticorpi neutralizanţi încât să îi confere protecţie. Dar şi în situaţia respectivă, riscul de infecţie severă, riscul de complicaţii şi riscul de spitalizare sunt foarte reduse: vorbim de o protecţie de peste 90%. Acesta este cel mai important lucru, să evităm internări şi decese din cauza maladiei COVID-19”

  8. Beny Kira Răspunde

    Mergeți la vaccin și veti fi liberi!

  9. Loop Răspunde

    SĂ VĂ TRAZNEASCA DUMNEZO PA TOȚI DE CRETINI NAIBI CU COVIDU PULII INVENTAT DE POLITICIENI CĂ SĂ POATĂ FURA ÎN VOIE SA LINIȘTE!!!

  10. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Tot stau și ma luminez de anumite comentarii și ce se mai postează de către cei din presa. Am și eu o nelămurire…dacă nu voi mai putea întra într-un restaurant, cinematograf, mall fără certificatul lui peste sau tesc covid cine se va face vinovat ca eu ca nevaccinat dar cu un test negativ o sa întru întru restaurant și o sa iau covid de la unu vaccinat cu certificat. Cine răspunde pentru asta? Deoarece și cei vaccinați pot transmite, unde e logica. Adica eu ma duc sănătos cu testu făcut și ies bolnav chiar dacă sunt în jurul meu doar vaccinați. Cineva va trebui sa răspundă corect? Pot da localul în judecata??? Sau guvernul pentru legile lor care le iau doar în folosul lor nu și a cetățenilor

    • H&R Răspunde

      Daca intri sanatos si iesi bolnav, e ca si cum ai intra intr-un spital din RO. Intri sanatos, iesi cu 5-6 infectii, sau mort ca in cazuri mai noi din era asta noua cu covid.

    • Mr X Răspunde

      Si cine nu te lasa sa te vaccinezi?
      Vezi la unguri care sunt mult mai bine vaccinati, nu este din iulie nici o resyrictie, nu poarta masca niciunde, au evenimente babane cu multi oameni si stau mult mai bine ca noi. Dar acolo lumea zice: vaccinul functioneaza, tara functioneaza. Deja se apropie de 1 milion cu al 3 vaccin booster.

    • covid 19 Răspunde

      I-ai prins cu logica păcăliciule! Dacă, dacă, dacă… Păi te-ai vaccinat deci în logic ta tu ai putea să dai virusul unui nevaccinat şi nu invers. DE AIA TE-AI VACCINAT PĂCĂLICIULE, SĂ TE PROTEJEZI!!!! Mai lasă-ne cu logica ta că eşti ridicol.

      • ... Răspunde

        Coviduț, comentariul nu e scris de mine, chiar nu este. Ai o obsesie cu care ți-am mai zis că ar trebui să faci ceva până nu e prea târziu. Că dacă te dilești definitiv poți lua adio de la postări. Vezi că ești aproape.

        • covid 19 Răspunde

          @…, Dacă nu eşti tu de ce răspunzi. Reacţionezi ca şi copiii de grădiniţă: N-am fost eu!!( ceea ce înseamnă că de fapt tu ai fost.)

  11. ProVaccin Răspunde

    Vaccinați-vă sclavilor. Fwtwvă-n gură. Sclavi rămâneți până la moarte. Stăpânul vă trimite un mesaj: vrea și mai mulți sclavi!

  12. Interceptor Răspunde

    Sun vaccinat in Anglia cu Astra Zeneca, bine sanatos, n-am nimic, am calatorit peste tot si in Romania si n-am nimic. Aici sunt deschise toate, iesi unde vrei, faci ce vrei…dar s-au vaccinat 90 % din populatie!!!

  13. @info Răspunde

    Doctoriţă din Vâlcea, aflată în izolare, găsită moartă în casă. Era vaccinată cu ambele doze
    O doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea, care se afla în izolare la domiciliu, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19, a fost găsită moartă în casă.

    Femeia, în vârstă de 66 de ani, cadru medical la spitalul Orăşenesc Brezoi din Vâlcea, era vaccinată cu ambele doze de vaccin de la Pfizer, a intrat în izolare pe data de 31 august.

    Potrivit managerului spitalului, în urmă cu trei zile a fost contactată de unitatea medicală la care lucra dacă se poate întoarce la serviciu pentru că era de gardă, moment în care aceasta a spus că va continua să rămână acasă în concediu de odihnă. Alarma a fost dată de fratele femeii care a sunat la spital că sora sa nu mai răspunde la telefon. După ce au insistat şi colegii, unii dintre ei mergând la doctoriță acasă au sunat la 112. Femeia a fost găsită fără suflare în pat.

    Doctoriţă din Vâlcea, aflată în izolare, găsită moartă în casă
    „A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trăsnet. Nu ne așteptam să se întâmple aşa ceva. În 31 august eram la raportul de gardă şi o altă colegă era puţin răcită şi i-am zis să meargă să îşi facă testul. Şi a zis că merge şi ea deşi nu avea niciun simptom. A făcut testul şi m-a anunţat că a ieșit pozitiv. Am rămas surprins. Repetă testul şi a ieșit pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.